-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 05 15

„Cleveland Cavaliers“ ir be svaraus lyderių indėlio pateko į konferencijos finalą

Pilnas nuosmukių ir pakilimų „Cleveland Cavaliers“ sezonas tęsiasi. Davido Blatto auklėtiniai svečiuose 94:73 (33:31, 25:13, 15:16, 21:13) įveikė „Chicago Bulls“ krepšininkus ir pateko į NBA Rytų konferencijos finalą.
NBA: „Chicago Bulls“ – „Cleveland Cavaliers“ 4:2
NBA: „Chicago Bulls“ – „Cleveland Cavaliers“ 4:2 / „Scanpix“ nuotr.

Pusfinalio seriją „kavalieriai“ laimėjo 4:2.

Šeštosiose rungtynėse „Cavaliers“ lyderis LeBronas Jamesas šaudė pro šalį, o kitas komandos ramstis Kyrie Irvingas dėl skaudančio kelio net nebaigė mačo, tačiau juos puikiai pavadavo kiti ekipos žaidėjai.

Lemiamą spurtą svečiai surengė antrojo kėlinio pabaigoje, kai taškas į tašką vykusiose rungtynėse šovė į priekį 20:4 ir susikrovė apčiuopiamą pranašumą.

„Karalius Jamesas“ prametė net 16 iš 23 savo metimų ir surinko vos 15 taškų, tačiau po mačo žarstė komplimentus susitelkusiems komandos draugams. „Kai ginamės taip, galime laimėti bet kurį mačą“, – po dvikovos kalbėjo L.Jamesas, kuris konferencijos finale žais penktus metus iš eilės.

Klyvlando klubas konferencijos finale rungtyniaus pirmą kartą nuo 2009 metų. Jame komanda susitiks su „Washington Wizards“ ir „Atlanta Hawks“ poros nugalėtoja.

Ši „Bulls“ nesėkmės ekipos treneriui Tomui Thibodeau greičiausiai kainuos postą. Strategas per penkis darbo Čikagoje metus visuomet išvesdavo ekipą į atkrintamąsias ir laimėjo kone dvigubai daugiau rungtynių nei pralaimėjo, tačiau pastaruoju metu jo santykiai su klubo vadovybe gerokai paaštrėjo. Kalbama, kad greičiausiai specialistas bus priverstas trauktis.

„Cavaliers“: Matthew Dellavedova 19 taškų, LeBronas Jamesas 15 (9 atk. kam., 11 rez. perd.), Tristanas Thompsonas (17 atk. kam.) ir Imanas Shumpertas po 13, J.R.Smithas 12, Jamesas Jonesas 9.

„Bulls“: Jimmy Butleris 20, Derrickas Rose‘as 14, Pau Gasolis 8, Mike‘as Dunleavy ir Nikola Mirotičius po 7.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius