Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 02 19

Domantas Sabonis karjeros tęsti į JAV išvyko pasimokęs iš brolio klaidos

NCAA čempionate istorinę pergalę šeštadienį iškovojo Domanto Sabonio atstovaujama Gonzagos „Bulldogs“ komanda, kuri namuose 56:48 įveikė Malibu „Pepperdine Waves“. Tai buvo jau 40-oji iš eilės „buldogų“ pergalė savo aikštėje, to iki šiol nebuvo pavykę padaryti jokiai NCAA ekipai. Prie to prisidėjo ir savo kelią į didijį krepšinį pradėjęs Domantas Sabonis. 18-metis „Mark Few Show“ laidoje atskleidė, kas jį paskatino persikelti į JAV ir pasirinkti Gonzagos ekipą.
Domantas Sabonis
Domantas Sabonis

D.Sabonis debiutiniame sezone NCAA vidutiniškai renka 9,9 taško ir atkovoja 7,1 kamuolio. Jo pataikymas iš žaidimo yra geriausias lygoje – lietuvis atakuoja 70,7 proc. tikslumu ir pataiko 70 proc. baudos metimų.

„Buvo nelengva, nes aš turėjau palikti savo draugus ir šeimą, bet žinojau, kad Gonzaga yra teisingas pasirinkimas. Daug apie tai galvojau. Gonzagos universitetas buvo pirmasis, kuris manimi susidomėjo. Aš jaučiau, kad tai man bus geriausias pasirinkimas, nes jie turi puikią istoriją su europiečiais, kurie čia tobulėjo“, – klubo pasirinkimo priežastis vardijo D.Sabonis.

Žmonės mano tėvą vadina legenda, bet man jis tiesiog tėtis.

„Bulldogs“ kvietimas jaunąjį krepšininką sudomino ir dėl to, kad tuo metu tai buvo geriausias klubas NCAA: „Man patinka jų žaidimo stilius tiek puolime, tiek gynyboje. Treneris yra tikrai puikus. Man labai pasisekė.“

„Mano apsisprendimą palengvino ir brolis. Jis turėjo galimybę išvykti į JAV ir ten žaisti, bet nusprendė pasilikti Europoje. Dabar jis šio sprendimo gailisi“, – apie antroje Ispanijos lygoje žaidžiantį brolį Tautvydą Sabonį atsiliepė Domantas.

D.Sabonis džiaugiasi savo tėvų palaikymu, kurie jam visuomet pataria daryti tai, kas jį daro laimingu: „Tai man palengvina gyvenimą.“

Mes turime puikių žaidėjų. Ir čia nėra savanaudžių. Mes visi dalijamės kamuoliu. Tai yra svarbiausia.

„Žmonės mano tėvą vadina legenda, bet man jis tiesiog tėtis. Man didelė garbė, kad jis buvo toks puikus krepšininkas. Kai buvau vaikas, aš visuomet eidavau su juo treniruotis. Jis žaidė agresyviai ir visuomet šimtu procentu. Svarbiausia niekada nepasiduoti“, – apie iš tėvo išmoktas pamokas kalbėjo Arvydo Sabonio sūnus.

Anot D.Sabonio, tėvas jam nedalija daug patarimų, tačiau šeima didžiuojasi jo pasiekimais.

„Mes turime puikių žaidėjų. Ir čia nėra savanaudžių. Mes visi dalijamės kamuoliu. Tai yra svarbiausia“, – apie „Bulldogs“ atmosferą kalbėjo lietuvis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius