Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 01 09

Dvylikametis mokė suaugusius krepšininkus

Profesionalus krepšinis, kurį žaidžiantys sportininkai gauna milijonines algas, savo kokybe visada pranoks studentų lygas. Galų gale, tai juk yra natūralu. Stipriausiuose pasaulio klubuose žaidėjai būna subrendę tiek kaip krepšininkai, tiek kaip asmenybės. Tačiau kartais studentų krepšinis pranoksta profesionalųjį, nes jame galima išvysti beprotiškai linksmų epizodų, kurių nepamatysi NBA ar Eurolygos rungtynėse. Paskutinysis iš panašių įvykių buvo ypatingai išsiskiriantis savo novatoriškumu, praneša yahoo.com.
Krepšinis
Krepšinis / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Teksaso „Tech“ universiteto krepšinio komandos treneris Patas Knightas jau ne kartą yra pasižymėjęs netradiciniais savo metodais, priverčiančiais žaidėjus vykdyti jo nurodymus. Bet kaip jis gali priversti savo auklėtinius pataikyti į krepšį? Tradicinio sukirpimo strategai bandytų tobulinti šį žaidimo elementą treniruotėse, tačiau ką daryti, kai nepadeda netgi tai?

Teksaso „Tech“ varžybose su „Stephen F. Austin“ koledžo komanda Knighto auklėtiniai tiesiog neįtikėtinai šaudė pro šalį. Komanda nepataikydavo vieną metimą po kito žaisdami prieš varžovus, kuriuos turėjo sutriuškinti. Būtent tada Patas Knightas nusprendė išbandyti šį tą naujo.

Vyriausiasis Teksaso „Tech“ strategas paprašė minutės pertraukėlės. Komandos krepšininkai susirinko prie atsarginių žaidėjų suolelio laukdami tolimesnių Knighto nurodymu, ką daryti aikštelėje. Tačiau savo krepšininkų ir kitų arenoje susirinkusių žmonių nuostabai, jis atsistojo ir tiesiog nuėjo tarp sėdinčių žiūrovų. Vienas iš varžybų stebėtojų buvo dvylikametis berniukas, kurį Knightas paprašė eiti kartu su juo.

Prie atsarginių suolelio atsivedęs šį jaunuolį, Teksaso „Tech“ treneris paklausė ar jis moka pataikyti į krepšį. Vaikas atsakė teigiamai. Tada Knightas pratrūko ant savo žaidėjų, sakydamas, jog jie yra visiški nevykėliai. Kaip gali dvylikametis mokėti pataikyti į krepšį, o jie ne?

„Aš tiesiog pavargau, kad mes nepataikėme 18 ar 20 metimų, kuriuos įmesti galėjo dvylikametis. Todėl aš atsivedžiau dvylikametį, kad jie žinotų, jog jis tuos metimus gali pataikyti. Jis yra 12 metų amžiaus, jis gali pataikyti tuos metimus, tai kodėl jūs negalit, kai jums yra 18 ar 21?“,- su pasipiktinimu kalbėjo Knightas.

Atrodo, jog toks psichologinis spaudimas savo komandai suveikė pakankamai sėkmingai. Po šio nutikimo Teksaso „Tech“ pradėjo atakuoti krepšį daug sėkmingiau ir galų gale laimėjo rungtynes rezultatu 69-55. Tikriausiai netradiciniai treniravimo metodai jau yra įaugę Knightų šeimai į kraują, nes Pato tėvas Bobby buvo ne ką mažiau ekstravagantiškas. Bet kad ir kas padeda pasiekti pergalę, tai savaime yra teigiamas dalykas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius