-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 05 10

Gregas Odenas: „Žaisdamas NBA tapau alkoholiku“

Buvusiam Portlando „Trail Blazers“ vidurio puolėjui Gregui Odenui kelią į šlovę NBA lygoje užkirto traumos. Krepšininkas per penkerius metus turėjo ištverti gana sudėtingas penkias operacijas.
Gregas Odenas
Gregas Odenas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 NBA Gregas Odenas

Per savo karjerą stipriausioje krepšinio lygoje 24 metų 213 cm ūgio „centras“ sužaidė vos 82 susitikimus ir į aikštę negrįžo nuo 2009-ųjų metų gruodžio mėnesio. Aukštaūgis prisipažino, kad nuolatinės traumos ir vienatvė pastūmėjo jį į alkoholizmo liūną.

„Mano pusbrolis persikėlė gyventi pas mane ir dažnai rengdavo vakarėlius. Taigi, aš pradėjau svaigintis alkoholiu. Kai žaisdavau gerai, švęsdavau savo sėkmingą pasirodymą aikštėje, o kai man nepasisekdavo, gerdavau, nes norėdavau viską pamiršti. Būdamas antramečiu NBA lygoje tapau alkoholiku“, – atviravo krepšininkas.

G.Odeno agentas Billas Duffy patikino, kad vidurio puolėjas neketina kabinti sportbačių ant vinies ir į stipriausią krepšinio lygą mėgins grįžti 2013-aisiais metais.

Amerikietis ateinantį sezoną paskirs reabilitacijai, kad į aikštę galėtų sugrįžti pasiruošęs žaisti visu pajėgumu.

„Privalau priimti tai. Aš visuomet susitaikau su esama padėtimi. Noriu, labiau nei kas kitas, vėl sugrįžti į aikštę. Tačiau, jei to padaryti nepavyks, galėsiu gyventi paprastą gyvenimą. Gyvenimas – tai daugiau nei krepšinis. Anksčiau ar vėliau vistiek turėsiu kabinti sportbačius ant vinies. Aš darysiu viską, kad sugrįžčiau ant parketo, tačiau, jei man nepasiseks, susirasiu kitos sau veiklos“, – teigė G.Odenas.

G.Odenas per savo karjerą NBA lygoje aikštėje vidutiniškai praleisdavo po 22 minutes ir pelnydavo 9,4 taško (57,7 proc. dvit., 66,6 proc. baud.), po krepšiais atkovodavo 7,3 atšokusio kamuolio bei blokuodavo 1,4 varžovų metimo per susitikimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius