Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 07 01

Jonas Valančiūnas po pralaimėjimo kroatams plūdosi keiksmažodžiais: „Teisėjavimas buvo tiesiog šaunus“

Kroatijos U-19 rinktinė prieš devyniolikmečius Lietuvos krepšininkus pirmose pasaulio čempionato rungtynėse žaidė itin agresyviai, tačiau teisėjai „kovos veiksmus“ aikštelėje toleravo.
Jonas Valančiūnas
Jonas Valančiūnas / Alfredo Pliadžio nuotr.

Ypatingai stumdomas ir mušamas buvo Jonas Valančiūnas. Ramiu būdu garsėjantis krepšininkas po rungtynių pratrūko, į „Lietuvos ryto“ televizijos kamerą pažerdamas virtinę keiksmažodžių.

Neapsikentęs J.Valančiūnas dar rungtynių metu teisėjams išdėstė, ką mano apie jų darbą. Trijų arbitrų reakcija  buvo nuspėjama – lietuviui buvo parodyta nesportinė pražanga ir jis atsisėdo ant suolo.

„Patys viską matėte“, – vos nuaidėjus finalinei sirenai sakė Lietuvos rinktinės lyderis.

„Ne tai, kad neįvertinome kroatų, – sunkiai tvardėsi J.Valančiūnas. – „Nepaėjo“ žaidimas (keiksmažodis)... Pataikė viską, bet ką... Matėte, teisėjavimas šaunus (keiksmažodis).... Net negaliu nesikeikti.“

Vėliau spaudos konferencijoje J.Valančiūnas kalbėjo kur kas ramiau. „Pralaimėjimas bus tik į naudą. Padarysime išvadas. Supratome, kad viską reikės pasiekti darbu. Jokie keliai neužsidarė, galime laimėti pirmą vietą. Po šalto dušo visi vaikinai stengsis labiau. Dabar kilsime į kovą.“

Krepšininkas dėl pralaimėjimo kaltų neieškojo: „Pralaimėjome visi, laimėsime irgi visi. Nebuvo kažkas kalčiausias.“

Treneris Kazys Maksvytis pripažino, kad meškos paslaugą padarė triuškinanti pergalė prieš amerikiečius draugiškose rungtynėse, todėl vaikinai į aikštę išėjo kiek atsipalaidavę.

„Prieš rungtynes kalbėjome, kad teisėjavimas gali būti savotiškas, ir turime prie jo prisitaikyti, bet mes visiškai neprisitaikėme“, – kalbėjo treneris.

„Stiprus tas, kuris atsitiesa“, – pridūrė K.Maksvytis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius