-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2014 11 20

„Kibirkštis-VIČI“ bandys sustabdyti legionierių vedamą Turkijos klubą

Prieš savaitę pirmąją pergalę moterų Europos taurės turnyre iškovojusios Vilniaus „Kibirkšties-VIČI“ krepšininkės tikisi, jog šią savaitę pavyks iškovoti antrąją bei pratęsti kovą dėl vietos kitame etape. Lietuvos čempionės savo aikštėje, Šarūno Marčiulionio krepšinio akademijoje, priims Stambulo „Bešiktaš“ klubą iš Turkijos.
Rungtynių akimirka
Vilniaus "Kibirkšties" komandos trenerė Jurgita Štreimikytė-Virbickienė / Augusto Didžgalvio nuotr.

Abi komandos D grupėje turi po vieną pergalę ir po vieną pralaimėjimą bei dalinasi 2-3 vietas.

„Šios dienos rungtynėse pergalę lems kova dėl atšokusių kamuolių, – sako „Kibirkšties-VIČI“ komandos trenerė Jurgita Štreimikytė-Virbickienė. – Turkijos klubas dažnai nepataiko savo pirmų metimų, tačiau visa komanda eina „ant lentos“ ir turi progų kartoti metimus. Mes turime to neleisti, nes „Bešiktaš“ turi labai galingą priekinę liniją. Su visomis komandomis galima žaisti, todėl kausimės dėl pergalės“.

„Bešiktaš“ komanda pirmame ture 56:46 nugalėjo Minsko „Horizont“ klubą iš Baltarusijos, tačiau antrame 50:65 turėjo pripažinti Noginsko „Spartak“ iš Rusijos pranašumą. „Kibirkšties-VIČI“ komanda pirmame ture apmaudžiai 53:63 nusileido rusėms, tačiau antrame 73:51 nepaliko vilčių „Horizont“ komandai.

 „Kibirkšties-VIČI“ komanda pirmame ture apmaudžiai 53:63 nusileido rusėms, tačiau antrame 73:51 nepaliko vilčių „Horizont“ komandai.  

Turkijos klube Europos taurėje pirmuoju smuiku griežia Gulsaha Akkaya, kuri per mačą įmeta po 14 taškų ir atkovoja po 5 kamuolius. Vidurio puolėja iš Čekijos Petra Kulichova renka po 12 taškų ir atkovoja po 8 kamuolius, o švedė Frida Eldebrink įmeta po 9 taškus, tačiau klysta po 5 kartus per rungtynes.

„Komanda turi 4 legionieres, kurios tempia „Bešiktaš“ į priekį, – teigė „Kibirkšties-VIČI“ vyriausioji trenerė Jurgita Štreimikytė-Virbickienė. – Jų labai stipri priekinė linija, komanda stengiasi įmesti kamuolius dideliems žmonėms. Daug bėdos varžovėms pridaro P.Kulichova, amerikietė J.Hooper, mums gerai pažįstama švedė F.Eldebrink, kuri išmeta daug metimų. Stambulo klubas turi Turkijos rinktinės žaidėją G.Akkaya, kuri yra snaiperė ir palikta šiek tiek laisvesnė visada mes į krepšį, ji atlieka daugiausiai metimų komandoje“.

„Bešiktaš“ klubas Turkijos čempionate rikiuojasi 9 vietoje tarp 14 komandų. Stambulo ekipa šventė 2 pergales ir patyrė 2 nesėkmes. Šalies pirmenybėse naudingiausiai žaidžia vidurio puolėja iš Čilės Ziomara Morrison. Ji per mačą vidutiniškai pelno po 17 taškų ir atkovoja po 9 kamuolius. F.Elderink renka po 19 taškų ir prideda po 5 rezultatyvius perdavimus, o amerikietė Jordan Hooper prideda po 12 taškų.

Nors „Kibirkšties-VIČI“ klube nebeliko rezultatyviausiai žaidusios Chastity Reed, tačiau komandinis žaidimas ir naujokė iš Juodkalnijos Ana Beletič gali būti pagrindiniai raktai į pergalę. A.Beletič šiame mače galės debiutuoti Vilniaus klube.

„Šiuo metu nesijaučia, kad Ch.Reed nėra. Nekreipiame į tai dėmesio, stengiamės susikoncentruoti į savo tikslus ir dirbti toliau, kaip komanda, o kaip bus aikštelėje, tai pamatysime ketvirtadienį“, – sakė „Kibirkšties-VIČI“ vidurio puolėja Daugilė Šarauskaitė.

„Turime žaidėjų ir be Ch.Reed, kurios sėkmingai gali imtis iniciatyvos, – kalbėjo J.Štreimikytė-Virbickienė. – Daugiau tikiuosi iš Eglės Šniokaitės, kuri dar nežaidžia savo žaidimo, tačiau gali tai daryti. Sėkmingai gali žaisti Ieva Šimkutė, savo šanso sulauks Vita Žilinskaitė. Visos turės galimybę, tačiau reikia žaisti ramiai ir be spaudimo“.

Šį sezoną naudingiausiai Europos taurėje žaidžia amerikietė Ny Hammonds. Legionierė iš Jungtinių Amerikos valstijų renka po 12 taškų ir atlieka po 6 rezultatyvius perdavimus. Vidurio puolėja Ieva Šimkutė pelno po 11 taškų ir atkovoja po 8 kamuolius, o Daugilė Šarauskaitė renka po 10 taškų, atkovoja po 9 kamuolius ir blokuoja po 4 metimus.

Šiuo metu nesijaučia, kad C.Reed nėra. Nekreipiame į tai dėmesio, stengiamės susikoncentruoti į savo tikslus ir dirbti toliau, kaip komanda, o kaip bus aikštelėje, tai pamatysime ketvirtadienį.

„Rungtynės turėtų buti įdomios, gera kova iki paskutinės sekundės, – teigia viena naudingiausių Vilniaus klubo žaidėjų D.Šarauskaitė. – Pergalę padės pasiekti komandinis žaidimas. Jeigu žaisime kaip Baltarusijoje, tai viskas eisis lyg iš lapo, manau, problemų neturėsime“.

Vilniaus komanda už turkes taikliau meta dvitaškius (44%/36%) ir baudų metimus (65%/54%), tačiau lietuvės per dvejas rungtynes nepataikė nei vieno tritaškio (0/3, 0%), o „Bešiktaš“ kamuolį į krepšį pasiuntė 7 kartus (7/29, 24%). Abi komandos lygiai kovoja dėl atšokusių kamuolių (vid. 44/44), tačiau „Kibirkštis-VIČI“ atlieka daugiau rezultatyvių perdavimų (vid. 15/9).

Europos taurės D grupės rungtynės „Kibirkštis-VIČI“ – „Bešiktaš“ ketvirtadienį prasidės 20 valandą, o įėjimas į rungtynes nemokamas. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius