-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2014 12 10

Lietuvos krepšinio federacijos biudžetas 2015 metams – 11,5 milijono litų

Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) vykdomasis komitetas trečiadienį Kaune patvirtino ateinančių metų biudžetą ir jaunimo rinktinių trenerius.
Arvydas Sabonis ir Mindaugas Špokas
Arvydas Sabonis ir Mindaugas Špokas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

2015 m planuojamos LKF biudžeto pajamos sudaro beveik 11,5 mln. litų (apie 3,32 mln. eurų). Tai – maždaug 1 mln. litų daugiau nei šiais metais.

„Biudžetas išaugo dėl ateinančią vasarą Lietuvoje vyksiančio Europos šešiolikmečių vaikinų čempionato, kurį Lietuvos krepšinio federacija organizuos Kaune. Džiaugiamės, kad prie organizavimo prisideda Kūno kultūros ir sporto departamentas bei Kauno miestas, tai padės garantuoti čempionato kokybę”, – sakė LKF generalinis sekretorius Mindaugas Špokas.

Šiame čempionate dalyvaus 16 Europos komandų, sudarytų iš kylančių krepšinio žvaigždžių, kurios visos gyvens Kaune. Jas reikės apgyvendinti, pasirūpinti maitinimu ir transportu.

„Tai bus mūsų komandos kvalifikacijos patikrinimas“, – sakė M.Špokas.

Patvirtintame LKF biudžete valstybės lėšos sudaro apie 25 proc., o LKF rėmėjų – apie 75 proc.

Teigiama, kad iš 11,5 mln. litų sumos net 2,4 milijono bus skirta Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės pasirengimui kitąmet vyksiančiam Europos krepšinio čempionatui. „Eurobasket 2015“ bus kovojama ne tik dėl pirmenybių medalių, bet ir dėl kelialapių į 2016-ųjų Rio de Žaneiro olimpiadą.

Tik į finalą prasimušusios dvi rinktinės gaus teisę be papildomų atrankos turnyrų žaisti po dviejų metų Brazilijoje vyksiančioje olimpiadoje, o 3-6 vietas užėmusios rinktinės varžysis papildomame turnyre.

„Palyginus su Ispanijos Turkijos ar Prancūzijos federacijų biudžetais mūsų biudžetas yra daugiau nei dešimt kartų mažesnis, tačiau pasauliniame vyrų rinktinės reitinge vis tiek esame ketvirti“, – sakė M.Špokas.

Siekiant išlaikyti ir net pagerinti šias pozicijas, LKF didžiulį dėmesį kreipia jaunimo ugdymui. Todėl nutarta patvirtinti jaunimo rinktinių trenerius iškart bent porai metų, kad butų išlaikytas ugdymo tęstinumas.

Merginų šešiolikmečių rinktinės treneriu patvirtintas Dalius Ubartas, aštuoniolikmečių – Egidijus Ženevičius, dvidešimtmečių – Ričardas Maceina.

Vaikinų šešiolikmečių rinktinės treneriu LKF vykdomasis komitetas patvirtino „Šiaulių“ strategą Gediminą Petrauską, aštuoniolikmečių – Saulių Štombergą, dvidešimtmečių – Tomą Masiulį. Studentų rinktinei, kuri ateinančią vasarą dalyvaus Universiadoje Pietų Korėjoje, vadovaus Utenos „Juventus“ treneris Dainius Adomaitis.

LKF vykdomasis komitetas taip pat patvirtino planuojamas vykdomojo komiteto posėdžių ir metinės konferencijos datas, aptarė einamuosius klausimus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius