-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 11 11

LKF taurių kovos – nauju formatu

Antradienį startuoja DNB Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) taurių turnyras, šį sezoną vykdomas nauju formatu. Pirmieji į kovą stoja Mažosios vyrų taurės turnyro dalyviai.
Prienų „Tonybet“ triumfas LKF taurėje
Prienų „Tonybet“ triumfas LKF taurėje / Tomo Markelevičiaus nuotr.

“Šį sezoną LKF taurės varžybos, siekiant padidinti ir dalyvių, ir žiūrovų susidomėjimą, vykdomos nauju formatu. Manome, kad ankstesnė sistema jau atgyveno, visos lygos organizuoja visaverčius ir konkurencingus čempionatus. Padidėjo LKL rungtynių skaičius, nes vėl rungtyniaujama keturiais ratais. Tad buvo nuspręsta, jog vyrai kovos dėl Mažosios ir Didžiosios taurės, o moterys išsiaiškins visas prizines vietas”, – sakė LKF sporto ir renginių direktorius Tomas Rimkus.

Dėl Didžiosios taurės rungtyniaus aštuonios stipriausios LKL komandos. Jos paaiškės po 2-jų reguliariojo LKL sezono ratų (apie sausio 20d.). Vasario 20-22 dienomis Kauno “Žalgirio” arenoje vyks finalo aštuonetas: 4 ketvirtfinaliai, 2 pusfinaliai, rungtynės dėl 3-iosios vietos ir finalas. Trys geriausios finalo aštuoneto ekipos, be taurės ir medalių, bus apdovanotos piniginiais prizais.

Šį sezoną DNB LKF taurės varžybos, siekiant padidinti ir dalyvių, ir žiūrovų susidomėjimą, vykdomos nauju formatu. Manome, kad ankstesnė sistema jau atgyveno, visos lygos organizuoja visaverčius ir konkurencingus čempionatus.

Praėjusį sezoną LKF taurę iškovojo Prienų “TonyBet” krepšininkai, finale palaužę Vilniaus “Lietuvos rytą”.

Vasario 21d., šeštadienį, taip pat „Žalgirio“ arenoje vyks Lietuvos moksleivių krepšinio lygos žvaigždžių diena.

Toje pačioje arenoje dėl savo taurės kausis ir moterys. Finalas ir rungtynės dėl 3-iosios vietos vyks Kauno „Žalgirio“ arenoje, vasario 22 d., prieš vyrų rungtynes.

Finalininkės ir pretendentės į prizininkes paaiškės iš šešių stipriausių Lietuvos moterų krepšinio lygos (LMKL) komandų, kurios bus žinomos po 2 reguliariojo LMKL sezono ratų. Pirmąją ir antrąją vietas užimančios ekipos iškart pateks į pusfinalius, o 3-6 vietas užėmusios komandos žais ketvirtfinalius.

Kaip ir vyrų Didžiosios taurės prizininkams, trims geriausioms moterų komandoms numatyti piniginiai prizai.

Pernai LKF moterų taurę laimėjo Vilniaus “Kibirkšties-VIČI” krepšininkės.

“Tai bus didelė trijų dienų krepšinio šventė, įspūdingas renginys, žadantis nepakartojamų emocijų, su efektinga šou programa bei atrakcijomis aistruoliams”, – teigė  T.Rimkus.

Bilietai į finalinį Didžiosios vyrų ir LKF moterų taurių etapą bus pradėti platinti gruodžio mėnesį.

Savo ruožtu Mažosios taurės turnyre dalyvauja 20 vyrų komandų: 4 mėgėjų, 4 Regionų krepšinio lygos (RKL) B diviziono, 4 RKL A diviziono, 8 Nacionalinės krepšinio lygos (NKL), komandos suklasifikuotos pagal 2013-14 m. užimtas vietas).  Mažoji taurė startuoja lapkričio 11 d. ir finišuoja sausio pabaigoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius