Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 07 03

Mače su Kanados 19-mečiais blykstelėjęs Tautvydas Sabonis: žaisti prieš tokius sirgalius – tiesiog nesveikai malonu

Lietuvos jaunimo rinktinė (iki 19 metų) pergalingai baigė pasirodymą pirmajame pasaulio čempionato etape Liepojoje. Ji palaikoma gausios sirgalių minios sutriuškino Kanados komandą ir į antrą etapą žengė savo sąskaitoje turėdama vieną įskaitinį tašką.
Tautvydas Sabonis (k.) džiaugiasi audringu sirgalių palaikymu Latvijoje.
Tautvydas Sabonis (k.) džiaugiasi audringu sirgalių palaikymu Latvijoje. / FIBA nuotr.

Rungtynių ketvirtajame kėlinyje blykstelėjęs Tautvydas Sabonis (11 tšk.) po mačo teigė, kad Kanados rinktinė – pajėgi komanda.

„Sužaidėme tikrai gerai. Žinojome, kad žaidžiame prieš gerą komandą, bet mes žaidėme geriau, atkovojome daug kamuolių – mes žaidėme gerai“, – spaudos konferencijoje kalbėjo universalusis puolėjas.

Vyriausiasis Lietuvos rinktinės treneris Kazys Maksvytis džiaugėsi gerėjančiu komandos žaidimu ir išreiškė viltį, kad žaidimas į gerąją pusę progresuos ir toliau.

„Mūsų žaidimas kasdien darosi vis geresnis ir geresnis. Su Kanada žaidėme lengvai, greitai, surinkome daug taškų. Aš laimingas, nes mano komanda pradėjo žaisti gerai. Manau, kad mūsų žaidimas tik gėrės ir ateityje“, – po mačo mintimis dalijosi specialistas.

Kanadiečių treneris Gregas Francisas negailėjo pagyrų lietuviams bei teigė, kad Lietuvos rinktinės žaidėjai itin gerai valdo kamuolį. Be to strategas sakė, kad jo auklėtiniams šios rungtynes – puiki patirtis.

„Sunku žaisti prieš komandą, kuri taip gerai valdo kamuolį. Mes jiems leidom valdyti kamuolį, kas varžybas padarė dar sunkesnes. Svarbiausia buvo numatyti, kokius dėjimus jie darys, bet mūsų gynyba tam tikrais momentais buvo visiškai neveiksni. Jie žaidė labai solidžiai, ypač gynyboje. Jie įvykdė visus reikiamus perėjimus ir puikiai atakavo krepšį, – lietuvius liaupsino Kanados ekipos vairininkas. – Manau, tai buvo gera patirtis vaikinams žaisti tokioje atmosferoje, ypač tiems, kurie anksčiau nežaidė panašiomis aplinkybėmis. Visa tai padės jiems pasiruošti ateities kovoms ir čempionatams.“

Spaudos konferencija po rungtynių:

VIDEO: Spaudos konferencija po Lietuvos jaunimo rinktinės pergalės prieš Kanadą


Spaudos konferencijoje taip pat buvo užduotas klausimas apie itin aistringai Lietuvą palaikiusius gerbėjus. Pastariesiems gerų žodžių negailėjo Kanados treneris, įspūdingų duomenų (223 cm, 150 kg) varžovų „centras“ Simas Bhullaras ir Tautvydas Sabonis.

„Mums visada garbė žaisti prieš savą minią. Praeitais metais tai buvo neįtikėtina, o šiemet jie atvažiuoja į Latviją palaikyti mūsų. Žaisti prieš komandą ir turėti palaikantį užnugarį, kuris už mus serga – tiesiog nesveikai malonu. Mes žaidžiame jiems, ne sau“, – dėkojo T.Sabonis.

„Kadangi pats buvau žaidėjas, žinau, kad tokiose situacijose žaisti sunku. Jaučiant sirgalių palaikymą lengva įgauti motyvacijos ir žaisti su gera energija. Būnant treneriu, svarbiausia išlaikyti žaidėjus susikoncentravusius ties savo komanda, ties procesu, ir neišsiblaškyti tokioje atmosferoje. Lietuvos sirgaliai atsidavę krepšiniui, mes visada juos matome čempionatuose ar olimpinėse žaidynėse. Žaisti prieš šiuos sirgalius yra garbė, puiki krepšinio patirtis“, – teigė G.Francisas.

„Sirgaliai buvo tiesiog pamišę, jie išliko triukšmingi visas rungtynes. Sunku žaisti prieš šiuos gerbėjus. Visi Lietuvos sirgaliai labai stipriai palaiko savo komandą ši šalis turi didelę krepšinio ateitį“, – pridūrė S.Bhullaras.

Lietuvos rinktinės sirgalių palaikymas mače su Kanada:

VIDEO: FIBAU19 - Lithuania playing at home?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius