-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2015 01 21

MKL: intrigą sugrąžinę „saboniukai“ vis tik nusileido „marčiulioniukams“

„Manijos Moksleivių krepšinio lygos“ išrinktos mėnesio rungtynės pateisino savo vardą. Jaunių vaikinų A (gim. 1997 m.) krepšinio čempionate Kauno Arvydo Sabonio krepšinio centro „Selteka“ komanda trečio kėlinio viduryje atsilikinėjo 18-os taškų skirtumu, tačiau sugebėjo sugrąžinti intrigą ir kovoti iki susitikimo pabaigos. Vis tik mačo pabaigoje šaltesnius nervus išsaugojo Vilniaus Šarūno Marčiulionio krepšinio akademijos „Čili“ krepšininkai, kurie šventė pergalę rezultatu 80:73.
Mėnesio rungtynės
Mėnesio rungtynės / MKL nuotr.

Susitikimą geriau pradėjo vilniečiai, kurie kėlinio viduryje įgijo 5-ių taškų pranašumą (12:7), tačiau ketvirčio pabaigoje 5 taškus iš eilės pelnęs „saboniukas“ Eimantas Stankevičius leido aikštės šeimininkams išsiveržti į priekį (17:16).

Antrame kėlinyje kova išsilygino ir nei vienai komandai nepavyko primesti savo žaidimo ritmo. Tačiau Š.Marčiulionio KA komanda, kurią į priekį vedė gynėjas Jokūbas Švambaris, antroje ketvirčio dalyje pelnė 4 taškus be atsako ir komandos išėjo ilsėtis „marčiulioniukams“ pirmaujant 5 taškais (40:35).

Trečiame kėlinyje Andriaus Brusoko vadovaujami kauniečiai sustojo, o Gintaro Pociaus treniruojami vilniečiai pajuto savo žaidimą ir pradėjo didinti pranašumą. Likus dviems minutėms, po „marčiulioniuko“ Karolio Lukošiūno dviejų baudos metimų, Š.Marčiulionio KA komanda susikrovė 18-os taškų pranašumą (58:40). Tačiau kauniečiai nepasidavė ir dar iki kėlinio pabaigos sumažino atsilikimą iki 12-os taškų (50:62).

Ketvirtame kėlinyje sužaidus 2 minutes po „saboniuko“ Augusto Žilinsko tritaškio skirtumas jau sumažėjo iki 5-ių taškų (57:62). Po šalto dušo atsigavę vilniečiai vėl pradėjo rungtyniauti geriau ir žaidimas išsilygino. Viskas sprendėsi paskutinėmis minutėmis, kai likus vienai minutei komandas skyrė tik 3 taškai, tačiau Mykolo Dieninio prasiveržimas buvo nesėkmingas, o rezultatyvią ataką surengę „marčiulioniukai“ įvirtino savo pergalę (80:73).

VIDEO: Geriausi rungtynių epizodai

„Pabaigoje pritrūko susikalbėjimo gynyboje, pritrūko aiškaus lyderio, kuris būtų „patraukęs“ į priekį, – teigė Sabonio KC treneris A.Brusokas. – Trūko ir ramybės, kai kuriuose epizoduose per daug skubėjome, metimai neįkrito ir taip gavosi“.

Rezultatyviausiai nugalėtojų gretose žaidė Jokūbas Švambaris. Gynėjas per 36 minutes įmetė 26 taškus, atkovojo 5 kamuolius ir atliko 3 rezultatyvius perdavimus.

Karolis Lukošiūnas įmetė 12 taškų (9/9 baudos), o Nedas Matulionis ir Arnas Beručka po 9.

„Nepasakyčiau, kad mes buvome stipresni paskutiniame kėlinyje, nes leidome varžovams „atlošti“ 16 taškų skirtumą ir buvo likę vos 2 taškai, – sakė Š.Marčiulionio KA treneris G.Pocius. – Galima sakyti, jog pabaigoje kauniečiai buvo stipresni. Nežinau kas nutiko. Gal mums pritrūko jėgų, gal nebesišypsojo sėkmė. Džiugu, kad pavyko pasiekti pergalę“.

Sabonio KC komandoje Mykolas Dieninis surinko 20 taškų ir po krepšiais sugriebė 14 kamuolių, o Andrius Vitkauskas, Arnoldas Januška ir Ervinas Staugaitis įmetė po 11 taškų.

„Padarėme keletą klaidų atlikdami perdavimus, o tokio lygio rungtynėse, tai sukuria pranašumą. Vilniečiai atsiplėšė 10 taškų skirtumu ir mums buvo sunku juos pasivyti bei vėl kautis dėl pergalės“, – po mačo kalbėjo aikštės šeimininkų treneris A.Brusokas.

10-ą pergalę Jaunių A čempionate iškovusi Š.Marčiulionio KA komanda išliko pirmoje turnyro lentelės vietoje, o 2-ą nesėkmę patyrę kauniečiai nukrito į ketvirtą poziciją, tiesa, jie yra sužaidę vieneriomis rungtynėmis mažiaus.

Kitas rungtynes vilniečiai žais vasario 3 dieną, kai namuose priims Klaipėdos Vlado Knašiaus krepšinio mokyklos atstovus, o Sabonio KC komanda sausio 27 dieną vyks į Šiaulius, kur grumsis su Antano Sireikos krepšinio akademijos komanda.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius