Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 01 22

NBA „Kylančių žvaigždžių“ rungtynėse „Amerikiečiai“ žais prieš „Likusį pasaulį“

NBA lyga oficialiai paskelbė apie NBA „Visų žvaigždžių“ savaitgalio pakeitimus. Nuo šiol „Kylančių žvaigždžių“ rungtynės vyks pagal naują formatą.
Jonas Valančiūnas praėjusių metų „Kylančių žvaigždžių“ mače
Jonas Valančiūnas praėjusių metų „Kylančių žvaigždžių“ mače / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 NBA Krepšinis

Iki šiol „Kylančių žvaigždžių“ mačas vykdavo pagal formatą „Naujokai“ prieš „Antramečius“. Vienoje komandoje žaisdavo NBA lygoje debiutuojantys, o kitoje – antrus metus rungtyniaujantys žaidėjai.

2015 metų „Žvaigždžių dienos“ Brukline metu šios rungtynės vyks pagal formatą „Amerikiečiai“ prieš „Likusį pasaulį“. Abiejose komandose žais tiek naujokai, tiek antrus metus NBA lygoje rungtyniaujantys krepšininkai. Komandoje negalės būti mažiau nei po tris kiekvienos „rūšies“ žaidėjus.

Krepšininkus į šias dvi ekipas suskirstys NBA lygos treneriai – kiekvienos komandos strategas turės po vieną balsą.

„Amerikiečių“ prieš „Likusio pasaulio“ ekipose bus po dešimt krepšininkų – po 4 gynėjus, po 4 priekinės linijos žaidėjus ir po 2 bet kurios pozicijos krepšininkus.

Šias komandas treniruos „Rytų“ ir „Vakarų“ mačo trenerių asistentai. Pastarieji išrenkami pagal komandų rezultatus reguliariajame sezone. Jau aišku, kad šiemet „Rytus“ treniruos „Atlanta Hawks“ treneris Mike'as Budenholzeris, o „Vakarus“ – „Golden State Warriors“ treneris Steve'as Kerras.

2014-2015 metų NBA sezone rungtyniauja rekordinis skaičius užsieniečių – 101 legionierius iš 37 skirtingų pasaulio valstybių ir teritorijų.

„Kylančių žvaigždžių“ rungtynėse 1994-1999 m. žaidė tik NBA naujokai. Po NBA lokauto buvo sugalvotas „Naujokų“ ir „Antramečių“ formatas. Lietuvis Žydrūnas Ilgauskas yra vienintelis ne JAV krepšininkas, tapęs naudingiausiu šių rungtynių žaidėju. Jam tai pavyko padaryti 1998 m.

Naudingiausiais šio mačo žaidėjais yra tapę tokie krepšininkai kaip Allenas Iversonas, Gilbertas Arenasas, Carmelo Anthony, Kevinas Durantas ar Kyrie Irvingas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius