Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 04 27 /21:19

NBA rasizmo skandalas Baracką Obamą privertė prisiminti rasinę segregaciją, Michaelas Jordanas tai pavadino „nesveiku“ elgesiu

Jungtinių Amerikos Valstijų prezidentas neliko NBA rasizmo skandalo nuošalyje. Juodaodis 52 metų JAV vadovas „Los Angeles Clippers“ savininko Donaldo Sterlingo pasakymą apie juodaodžius pavadino rasistiniu ir įžeidžiančiu. Tuo tarpu geriausias visų laikų krepšininkas Michaelas Jordanas tai pavadino „nesveiku“ elgesiu.
JAV prezidentas Barackas Obama
JAV prezidentas Barackas Obama / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Prisijunkite beveik prie 10 tūkst. sporto mėgėjų – tapkite 15min.lt sporto grupės nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite LIKE.

Portalas 15min.lt sekmadienį jau rašė, kad „Clippers“ savininkas privačiame pokalbyje savo merginai draudė vestis juodaodžius į Los Andželo klubo rungtynes.

Tyrimą dėl netinkamo elgesio pradėjo NBA lyga, o komisaras Adamas Silveris tai pavadino įžeidžiamu elgesiu. Tuo tarpu LeBronas Jamesas pasakė, kad „Clippers“ savininkui vietos NBA lygoje neturi būti.

Malaizijoje viešintis JAV prezidentas B.Obama, kuris yra pirmasis juodaodis valstybės vadovas JAV istorijoje, sulaukė klausimo apie D.Sterlingo žodžius. B.Obama teigė, kad tai buvo rasistinis įžeidimas.

„Kai kitus ignoruojantys tipai bando pareklamuoti savo elgesį reikėtų tiesiog nieko nedaryti, leisti jiems kalbėti. Vis dėlto, JAV jau ilgus metus kovoja su vergijos ir rasinės segregacijos palikimu. Mes vis dar turime daug ką padaryti.

Mes pasistūmėjome itin daug į priekį, tačiau jūs vis tiek karts nuo karto sutiksite su tokių veiksmų prasiskverbimu. Manau, kad kiekvienas iš mūsų turime aiškiai ir tiesiogiai tai smerkti ir mokyti savo vaikus kitokio požiūrio. Taip pat reikia tikėtis, kad tai, jog tokie pasakymai sulaukia milžiniškos reakcijos, reiškia, kad mes į tai žiūrime kitaip“, – sakė B.Oabama.

Michaelas Jordanas: „NBA tam negali būti vietos“

„Charlotte Bobcats“ klubo savininkas Michaelas Jordanas taip pat išplatino savo pranešimą visus sukrėtusia tema.

„Aš pasišlykštėjau, kad kolega komandos vadovas gali turėti tokį nesveiką ir įžeidžiamą požiūrį. Nei NBA, nei kur nors kitur tam nėra vietos. Esu labai nustebęs, kad rasizmas vis dar egzistuoja mūsų šalyje ir aukščiausiame sporto lygyje. Ypač tokioje lygoje kaip NBA, kur didžioji žaidėjų dalis yra juodaodžiai. Rasizmas negali būti toleruojamas“, – sakė M.Jordanas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius