Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 11 30

Rimantas Kaukėnas ir vėl liko be klubo

Lietuvos krepšininkas Rimantas Kaukėnas tik mėnesį pabuvo Ispanijoje ir dabar ieškos naujos karjeros stotelės. Mėnesio kontraktą pasirašęs 36 metų 192 cm ūgio lietuvis šeštadienį sužinojo, kad Vitorijos „Laboral Kutxa“ komanda nusprendė nepratęsti sutarties.
Rimantas Kaukėnas
Rimantas Kaukėnas / 15min.lt/Juliaus Kalinsko nuotr.

Ispanijos komandą praėjusį mėnesį užgriuvo žaidėjų traumų lavina ir ekipa buvo priversta ieškoti pagalbos.

Baskų klubui pastiprinimo prireikė po to, kai dėl traumų dar ilgai negalės žaisti Adamas Hanga, kelias savaites – Thomasas Kelati ir  Leo Mainoldi bei šios savaitės Eurolygos mačą parleis Fernando San Emeterio.

Su R.Kaukėnu buvo pasirašyta vieno mėnesio sutartis, kurią ekipa galėjo pratęsti.

Mūsų šalies krepšininkas Eurolygoje sužaidė 5 rungtynes, per kurias vidutiniškai pelnydavo po 3,6 taško ir atkovodavo po 1,4 kamuolio.

Ispanijos čempionate lietuvis per 5 sužaistus mačus aikštėje praleisdavo po 16,4 minutės, pelnydavo po 5,8 taško bei atkovodavo po 1,2 kamuolio.

Lietuvos krepšininkas šią vasarą tikėjosi sudaryti kontraktą su vienu ar kitu Eurolygos klubu, tačiau derybos baigėsi be rezultatų. Arčiausiai kontrakto su lietuviu buvo ne vieną sezoną savo gretose R.Kaukėną turėjusi italų Sienos „Montepashi“.

Su Lietuvos krepšinio rinktine po 2012-ųjų olimpiados Londone atsiveikinęs R.Kaukėnas praėjusį sezoną  vilkėjo Kauno „Žalgirio“ klubo marškinėlius. Gynėjas Eurolygoje vidutiniškai žaidė po 20 minučių, pelnė 7,8 taško, atkovojo 2,4 kamuolio ir atliko 2 rezultatyvius perdavimus.

Per savo karjerą R.Kaukėnas taip pat rungtyniavo Galil Eliono „Hapeol“ (Izraelis), Vilniaus „Lietuvos ryto“, Ostendės „Telindus“ (Belgija), Bonos „Telekom Baskets“ (Vokietija), Kantu „Vertical Vision“ ir Sienos „Montepaschi“ (abu – Italija) bei Madrido „Real“ (Ispanija) klubuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius