-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 12 29 /2014 12 30

Robertas Javtokas laimėjo bylą prieš buvusį agentą – pusantro milijono litų italas negaus

Kauno „Žalgirio“ krepšininkas Robertas Javtokas į Turkiją išskrido pakilios nuotaikos. Vidurio puolėją pasiekė žinia, kad Lietuvos apeliacinis teismas pripažino, jog buvęs žaidėjo agentas Luciano Capicchioni neteisėtai bandė prisiteisti milijoninį ieškinį. R.Javtokas tapo antruoju Lietuvos krepšininku, kuris laimėjo bylą ir ištrūko iš dusinančio agento glėbio.
Robertas Javtokas
Robertas Javtokas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Įkandin Martyno Pociaus, kuris pirmasis laimėjo bylą prieš L.Capicchioni, R.Javtokas taip pat gali džiaugtis, kad pinigai į L.Capicchioni kišenę nenubyrės. Lietuvos apeliacinis teismas atmetė Šveicarijos Lugano arbitraže priimtą sprendimą ir jo neįteisino.

L.Capicchioni „Interperformances“ agentūra iš R.Javtoko siekė prisiteisti 400 tūkst. eurų (1,38 mln. Lt) už tai, kad šis neteisėtai nutraukė sutartį su jo valdoma agentūra. 

„Lietuvos apeliacinis teismas neleido pripažinti Šveicarijos arbitražo teismo sprendimo, kuriuo iš Roberto Javtoko buvo priteista bauda už sutarties su agentu nutraukimą, kadangi toks sprendimas prieštarauja Lieuvos viešajai tvarkai. Teismas palaikė mūsų poziciją, kad sutarties sąlygos, leidžiančios krepšininkui atsisakyti agento tik 15 dienų per metus ir nustatančios niekaip nepagrįstą milžinišką baudą už sutarties nutraukimą ne laiku, yra akivaizdžiai nesąžiningos. Tai – pirmas tokio pobūdžio sprendimas Lietuvoje, kuris turėtų tapti precedentu ir kitų krepšininkų bylose. Panašiai agentūros sutarčių sąlygas nesąžiningomis Martyno Pociaus byloje yra pripažinęs ir FIBA arbitražas“, – 15min.lt teigė krepšininkams atstovaujančios advokatų kontoros „Lawin“ sporto teisės ekspertas Julius Zaleskis.

M.Pocius laimėjo bylą kitos institucijos – Tarptautinės krepšinio federacijos (FIBA) Arbitražo teisme, pripažinusiame „Interperformances“ agentūros ieškinį nepagrįstu. Buvęs Lietuvos rinktinės gynėjo atstovas siekė prisiteisti 1,144 mln. litų, neskaitant palūkanų.

Įtakingas agentas yra nusitaikęs į dar du jo paslaugų atsisakiusius Lietuvos krepšininkus – Paulių Jankūną ir Tadą Klimavičių.

„Visas bylas perėmėme dar kovo mėnesį. Bendras L.Capicchioni agentūros ieškinys mūsų agentūros atstovaujamiems krepšininkams siekė beveik 6 milijonus litų. Tam, kad pavyktų laimėti bylas dirbome su trimis teisininkų kontoromis. 

Pauliui Jankūnui, Tadui Klimavičiui ir Martynui Pociui Šveicarijos teismuose atstovavo vienas geriausiu Amerikos sporto teisės specialistų Howardas Jacobsas.

Jam visose bylose talkino Šveicarijos teisininkų kontora ir „Lawin“ Lietuvos agentūra. Dwightui jau pavyko laimėti M.Pociaus bylą, o šiandien „Lawin“ laimėjo R.Javtoko bylą Lietuvoje. Dar liko dvi bylos, tačiau tikime jog tolimesnis mūsų agentūros ir teisininkų komandos bendradarbiavimas leis pasiekti tokius pat teigiamus rezultatus ir P.Jankūno bei T.Klimavičiaus bylose. Malonu, kai pavykta apsaugoti savo klientų interesus“, – 15min.lt teigė krepšininkams atstovaujančios „B baltics“ agentūros vadovas bei agentas Tadas Bulotas. 

Iš T.Klimavičiaus buvęs agentas reikalauja ketvirčio milijono eurų (860 tūkst. Lt), iš P.Jankūno – net 700 tūkst. eurų (2,4 mln. Lt) kompensacijos.

Primename, kad prisiteisti pinigų L.Capicchioni mėgina ir iš buvusio savo bendražygio krepšinio agento V.Buloto bei „Žalgirio“ klubo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius