Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 12 05

„Sakalų” giesmė sudainuota?

Atlyginimų negaunantys Vilniaus „Sakalų” žaidėjai paskutinę akimirką atidėjo Lietuvos krepšinio lygos (LKL) mačų boikotą. Bet skolų užgultos komandos bėdos atveria gilesnes mūsų šalies sporto žaizdas, rašo „Lietuvos rytas“
Vilniaus „Sakalai“ 83:37 Kėdainių „Nevėžis“
Vilniaus „Sakalai“. / sportoakimirka.lt

Po vakarinės treniruotės ir susirinkimo „Sakalų” komanda nusprendė vykti į LKL rungtynes šiandien Klaipėdoje.

Šį rudenį atlyginimų negaunantys „Sakalų” krepšininkai rimtai svarstė galimybę nevažiuoti į mačą su „Neptūnu”, bet vakar po susitikimo su klubo prezidentu Vytautu Kiaušu persigalvojo.

„Krepšininkai ir mes, treneriai, nusprendėme tęsti darbą, – sakė „Sakalų” treneris Romualdas Petronis. – Reikia tikėti žmonėmis. Kiek suprantu, reikalai juda. Gal mums pavyks išlaviruoti iš šios sudėtingos situacijos.”

Priešpaskutinę, 11-ąją, vietą LKL užimantys „Sakalai” atvykę į rungtynes išvengs techninio pralaimėjimo 0:20 ir 20 tūkst. litų baudos.

Tačiau kiek ilgai išliks kantrūs Vilniaus komandos žaidėjai ir kokio dydžio yra nuo praėjusio sezono tebesitęsiančios „Sakalų” skolos?

Sakalų” prezidentas V.Kiaušas „Lietuvos rytui” tvirtino, kad šimtatūkstantinės skolos susidarė pernai rėmėjams neįvykdžius savo įsipareigojimų.

V.Kiaušo teigimu, praėjusį sezoną klubas negavo planuotų 400 tūkst. litų, kai dvi bendrovės pasirašė sutartis, bet neįvykdė rėmimo sutarčių sąlygų.

„Yra skolų, bet jos mažesnės nei ši suma. Šiemet padengėme dalį anksčiau susikaupusių skolų”, – aiškino V.Kiaušas ir pridūrė, kad šį sezoną kažkiek pinigų žaidėjams buvo sumokėta rugpjūtį.

Nepaisant skolų, šiam sezonui V.Kiaušas yra numatęs 600 tūkst. litų klubo biudžetą. Jis nėra išpūstas, nes, anot „Sakalų” savininko, didžiausias žaidėjo atlyginimas klube – 6 tūkst. litų.

Lietuvos krepšinio profesinės sąjungos pirmininkui Mykolui Krivcovui „Sakalų” bėdos pažįstamos jau keletą pastarųjų metų.

„Yra surašyti įsipareigojimai, klubas juos pripažįsta, – dabartinę situaciją komentavo M.Krivcovas. – Ketiname laukti iki Naujųjų metų. Jeigu veiksmų nebus, kreipsimės į Tarptautinį sporto arbitražo teismą.”

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius