Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 07 23

Šaltas kibiras vandens nuo lietuvių kliuvo ir lenkams (nuotraukos)

Po lengvo pasivaikščiojimo dvidešimties taškų skirtumu atidarymo rungtynėse su Ukrainos rinktine, šį vakarą Lietuvos jaunių rinktinės „Lietuvos ryto“ arenoje laukė Lenkijos išbandymas ir nežmoniškas karštis, nuo kurio sirgaliai vėdinosi savanorių pagamintomis vėduoklėmis.
Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Audringai palaikomi savo žiūrovų rezultatu 87:66 (27:12, 29:18, 18:19, 13:17) lietuviai nesunkiai įveikė ir kaimynus, kurie iš pasaulio vaikinų čempionato (iki 17 metų) atsivežę šešis vicečempionus tikėjosi kitokio scenarijaus.

Susitikimą lietuviai pradėjo tokia sudėtimi: Jonas Valančiūnas, Tautvydas Sabonis, Dovydas Redikas, Deividas Ulanovas ir Vytenis Čižauskas.

Pirmajame ketvirtyje lenkai atrodė sutrikę ir prarado kelis kamuolius iš eilės. Varžovų klaidomis greitai pasinaudojo Jonas Valančiūnas, antrose rungtynėse iš eilės pirmasis atidaręs savo komandos taškų kraitį.

Po kelių minučių lietuviai kietai sustabdė Lenkijos lyderį centrą Przemyslawą Karnowskį, kurio dvikova su Jonu Valančiūnu buvo ypatingai laukiama. Lenkas realizavo abi baudas ir sumažino persvarą iki minimumo (5:6).

Po kurio laiko antrą pražangą greitai užsidirbo pagrindinis lietuvių įžaidėjas Vytenis Čižauskas ir iki antrojo kėlinio pabaigos sėdosi ant suolo.

Tačiau aikštėje po keitimo pasirodęs Deivydas Pūkis ėmėsi lyderio vaidmens ir, smeigęs du tritaškius iš eilės, kėlinio pabaigoje išvedė lietuvius į priekį dviženkliu skirtumu (12:27).

Antrajame ketvirtyje Lenkijos jauniai ėmė žaisti greičiau. Tryliktą rungtynių minutę lenkai pagaliau pataikė pirmąjį savo tritaškį, tačiau lietuvių žaidimas jau buvo įgavęs pagreitį. Į komandą sėkmingai įsiliejo V.Čižauską pakeitęs Renaldas Simanavičius, kuris smeigė kelias tritaškes bombas. Jam aikštėje ir toliau puikiai talkino D.Pukis, antrajame kėlinuke smeigęs dar du tritaškius iš eilės.

Tačiau jau kitoje atakoje D.Pukis gavo trečiąją asmeninę pražangą ir per pirmąją rungtynių dalį surinkęs 16 taškų sėdosi ant suolo.

Antrojo kėlinio pabaigoje Jonas Valančiūnas gavo trečiąją asmeninę pražangą ir taip pat buvo pakeistas. Likę be savo trijų lyderių lietuviai nesutriko ir antrąjį kėlinį užbaigė taip pat užtikrintai (30:56).

Trečiajame ketvirtyje lietuviai žaidė antru penketu, bet ir toliau neleido pernelyg priartėti oponentams (74:49).

Antrą ketvirto kėlinio minutę pagaliau savo taškų sąskaitą tritaškiu metimu čempionate atidarė ir T.Sabonis, po kurio metimo lietuviai priekyje (49:77).

Baltos vėliavos nekėlė ir lenkai, po trumpo atokvėpio į aikštę gražinę Przemyslawą Karnowskį, kuris iš karto ketvirtąją pražangą privertė užsidirbti J.Valančiūną bei realizavo abi baudas.

Įpusėjus lemiamam kėliniui lenkams pavyko greitomis atakomis sumažinti persvarą iki devyniolikos taškų, tačiau jau buvo aišku, kad lietuvių jie nebepavys.

Tašką šiose varžybose padėjo nenuilstantis J.Valančiūnas, po rezultatyvaus Dovydo Rediko perdavimo pakibęs virš varžovų lanko bei jį galingai supurtęs. Rungtynės baigėsi rezultatu 66:87. Pakeltomis rankomis aikštę paliko Lietuvos krepšininkai, nes jie jau užsitikrino vietą kitame etape.

Lietuva: Deividas Pukis 16 (4/8 tritaškių), Jonas Valančiūnas 16 (18 atk. kam.), Dovydas Redikas 15, Žygimantas Skučas 10.

Lenkija: Przemyslawas Karnowskis 13, Mateuszas Ponitka 11, Michalas Sokolowkis 10.

Komentarai:

Rinktinės lyderis Jonas Valančiūnas:

Kaip treneris sakė, du kėlinius žaidėme kaip iš natų, trečiąjį ir ketvirtąjį sekėsi sunkiau, nes atsipalaidavome, patikėjome savo jėgomis ir gal kiek per daug pradėjome siausti. Ir aš gal kiek per daug iniciatyvos ėmiausi, truputį perdegiau, bet rezultatas parodė, kad buvome stipresni. Karštis kėlė sunkumų: pirmas dvi minutes dar buvo įmanoma žaisti, bet vėliau tai pareikalavo papildomų jėgų.

Vyr. treneris Kazys Maksvytis:

Rungtynės pavyko gerai, buvome gerai išstudijavę varžovų žaidimą ir pirmus du kėlinius visiškai kontroliavome situaciją. Gale šiek tiek atsipalaidavome, bet džiaugėmės per du kėlinukus susikrauta persvara, kuri padėjo laimėti. Žaidėme mažesnėje salėje, tačiau tai nebuvo nei privalumas, nei trūkumas. Karštis ir jiems, ir mums trukdė. Labiausiai neramina klaidos, bet bandysime jas ištaisyti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius