Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 02 07

„Šiaulių“ arenos vadovai nutarė imtis cerberio pareigų – šiukštu į areną patekti žurnalistui

Trečiadienį Lietuvos krepšinio lygos (LKL) rungtynėse tarp „Šiaulių“ ir Klaipėdos „Neptūno“ klubų virė atkakli kova, tačiau jose savo tiesioginio darbo negali atlikti šeimininkų klubo atstovas spaudai Gintaras Šiuparys – „Šiaulių“ arenos vadovai už aktyvią pilietinę poziciją nutarė neleisti į varžybas žurnalisto.
"Šiaulių" arenos valdytojas Gintaras Radavičius "Šiaulių" komandos rungtynes stebėjo su LKL direktoriumi Linu Giliu. Tačiau nė vienas nepajudino piršto, kad leistų žurnalistui G.Šiupariui atlikti savo pareigas.
"Šiaulių" arenos valdytojas Gintaras Radavičius "Šiaulių" komandos rungtynes stebėjo su LKL direktoriumi Linu Giliu. Tačiau nė vienas nepajudino piršto, kad leistų žurnalistui G.Šiupariui atlikti savo pareigas.

Kad ir kaip tai absurdiškai beskambėtų, tačiau  „Šiaulių“ klube dirbantis Gintaras Šiuparys chamiškai nebuvo įleistas į „Šiaulių“ areną. Viskas prasidėjo nuo to, kad arenos generalinis direktorius Gintaras Radavičius patvirtino naujas žurnalistų akreditavimo taisykles. Pasak G.Šiupario, trečiadienį jis nusiuntė prašymą gauti akreditacijai, tačiau atsakymo nesulaukė, kadangi prašymai svarstomi 10 darbo dienų laikotarpyje.

Žurnalistas pastaruosius dešimt metų eina ir „Šiaulių“ krepšinio klubo atstovo spaudai pareigas – fotografuoja bei aprašo komandos rungtynes, žiniasklaidą ir visuomenę supažindina su treneriais bei krepšininkais, po rungtynių pateikia jų komentarus.

„Trečiadienį popiet nusiunčiau prašymą išduoti akreditaciją pagal naująją tvarką, bet negavau. Atvažiavus į rungtynes, prie tarnybinio įėjimo budintys apsaugininkai pareiškė, kad arenos darbuotojų man išduotas neterminuotas „Šiaulių“ klubo atstovo spaudai pažymėjimas nebegalioja... Negelbėjo nei LKL vadovų patvirtintas krepšinio klubo „Šiauliai“ komandos narių sąrašas su licencijų numeriais ir mano pavarde“, – pasakojo G.Šiuparys.  

Galiausiai G.Šiuparys į areną pateko pateikęs abonementą, tačiau apsauga jam neleido įsinešti savo įrangos, kuria įprastai fotografuoja rungtynes ir nuotraukas talpina oficialioje komandos svetainėje. Po susitikimo G.Šiupariui nebuvo leista net patekti į spaudos konferenciją, kadangi „žiūrovams“ ten negalima. Rasti teisybės G.Šiupariui nepadėjo net ir pats LKL generalinis direktorius Linas Gilys, kuris tuo metu arenoje stebėjo susitikimą.

Jis tik atsakė: „Negi eisiu stundytis su apsauginiais“.

Lietuvos sporto žurnalistų federacijos narys tikina, kad tokiais veiksmais buvo pažeistas Lietuvos krepšinio lygos (LKL) reglamentas.

Šiuparys yra įtrauktas į LKL vadovų patvirtintą oficialų licencijuotų „Šiaulių“ klubo narių sąrašą ir turi teisę patekti į bet kurią LKL areną, kurioje rungtyniauja „Šiaulių“ ekipa. Į šį sąrašą taip pat patenka komandos gydytojai, fizinio rengimo treneriai, žaidėjai ir kt.

„Galiu visiems, net ir pačiam  Linui Giliui parodyti – mano licencijos numeris 111“, – teigė G.Šiuparys. Tarp privačių šalies sporto žurnalistų pokalbių jau gimsta idėja, jog reikėtų nevažiuoti į  „Šiaulių“ arenoje greitai vyksiančią „LKL žvaigždžių dieną“ – juk toks pats likimas, galimybė net ir akredituotam likti už arenos durų, gali nutikti visiems spoto žurnalistams.

G.Šiuparys dienraštyje „Lietuvos rytas“ yra paskelbęs ne vieną straipsnį apie dvejonių keliančią Šiaulių arenos vadovo Gintaro Radavičiaus veiklą.

LKL reglamento 11.19 punktas skelbia, jog klubai į arenas privalo nemokamai įsileisti renginį nušviečiančius žurnalistus, kai jie pateikia galiojantį spaudos atstovo pažymėjimą. Jei yra akreditavimo sistema, klubas turi išduoti akreditaciją. Klubai privalo paisyti Visuomenės informavimo įstatyme numatytų teisės normų, suteiktos teisės laisvai rinkti informaciją. LKL varžybas turi organizuoti klubas, o ne VšĮ, UAB ar AB.

Prieš pustrečių metų panaši istorija buvo nutikusi Kauno „Žalgirio“ klube. 2010 m. spalį kauniečiai atsisakė suteikti akreditacijas į namų rungtynes „Lietuvos ryto“ laikraščio, televizijos ir interneto portalo žurnalistams. „Žalgirio“ klubas tokį sprendimą motyvavo neva neobjektyvia apie komandą skleidžiama informacija.

Tuomet Lietuvos sporto žurnalistų federacija (LSŽF) išreiškė pasipiktinimą „Žalgirio“ klubo vadovų veiksmais ir ragino nedelsiant atšaukti draudimą „Lietuvos ryto“ grupės žurnalistams dirbti savo darbą. Lapkričio 16 d. draudimas buvo panaikintas.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius