Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 01 24

Simas Jasaitis: „Sentimentai Vitorijai – užmirštas reikalas“

Prieš antrąsias Eurolygos „Top-16“ rungtynes Vilniaus „Lietuvos ryto“ žaidėjai Simas Jasaitis ir Jonas Valančiūnas tikina, kad rezultatą Vitorijoje lems darbas gynyboje.
Simo Jasaičio laukia akistata su buvusiu savo klubu.
Simas Jasaitis / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

S.Jasaitis „Caja Laboral“ gretose, tiesa, tuomet komanda vadinosi „Tau Ceramica“, žaidė 2007–2008 metais, tačiau, pasak puolėjo, sentimentų nebelikę.

– Simai, ar rungtynės Vitorijoje bus išskirtinės dėl prisiminimų, ar vis dėlto jie jau prigesę?

– Užmirštas reikalas. Eilinės rungtynės. Stengsimės laimėti.

– Ko prireiks siekiant pergalės? Prieš pirmąjį „Top-16“ mačą treneris sakė, kad svarbiausia – kovoti, bet, kaip matėme, vien kovingumo pergalei pasiekti neužtenka...

– Be abejo, vien kovoti neužtenka. Ir kiti faktoriai lemia. Manau, svarbiausia – gynyba. Norėtume gintis taip, kaip gynėmės prieš „Panathinaikos“ pirmus du kėlinius. Turime būti agresyvūs. Aišku, tai nebus lengva, nes jie turi ir stiprių aukštaūgių, galinčių baigti atakas, ir gerų metikų, kuriuos reikės atidžiai prižiūrėti. Be to, „Caja Laboral“ labai mėgsta greitą puolimą, kurį reikės sustabdyti. Stengsimės.

JONAS VALANČIŪNAS: Gynybos. „Caja Laboral“ labiau atakuojanti komanda. Kaip apsiginsime, tokį rezultatą ir turėsime.

– Mirzai Teletovičiui skirsite išskirtinį dėmesį?

S.J.: Šiandien per treniruotę specialiai dirbome, kaip dengti jį, tačiau, kaip sakiau, didelį dėmesį turėsime skirti visiems žaidėjams.

– Pralaimėjimas „Top-16“ etapo pradžioje labai sujaukė komandos nuotaikas?

S.J.: Šiek tiek, bet galima sakyti, kad tas rungtynes jau užmiršome. Liko dar penkerios ir stengsimės pasiekti kiek įmanoma daugiau pergalių.

J.V.: Laimėjome rungtynes LKL, todėl nuotaikos neblogos. Nors ir silpnesnis varžovas, vis tiek tai buvo laimėtos rungtynės. Į Ispaniją vykstame geros nuotaikos ir norėdami parodyti, kad galime iškovoti pergalę ir „Top-16“ varžybose.

– Rungtynėse su „Panathinaikos“ rezultatyviausiai žaidė varžovų priekinės linijos žaidėjai. Ar „Lietuvos ryto“ aukštaūgiai už tai gavo daug pylos?

J.V.: Tokia buvo gynybos sistema. Nepasakyčiau, kad tai buvo aukštaūgių kaltė. Didesnį dėmesį skyrėme mažesnių žaidėjų gynybai, todėl taip ir išėjo, kad sėkmingiau žaidė „Panathinaikos“ aukštaūgiai. Pylos tikrai negavome.

– Kokį įspūdį daro naujokas D.J.Strawberry ir kaip jam sekasi įsilieti į komandą?

S.J: Kaip su „Nagliu“, žaidė neblogai, bet dabar varžovas bus stipresnis, tad daugiau bus galima pasakyti po rungtynių. Be abejo, dar trūksta susižaidimo, bet, manau, viskas bus gerai.

J.V: Tikrai geras vaikinas. Ir greitas, ir gerai žaidžiantis „pick'n'roll'us“. Tikiuosi, ir man pačiam bus paranku su juo žaisti. Aišku, dar nespėjome pamatyti, ką iš tikrųjų jis gali. Nors visuomet reikia laiko adaptuotis, manau, jau šiose rungtynėse jis gali labai sėkmingai pasirodyti.

– „Caja Laboral“ galima laikyti silpnesniu varžovu nei „Panathinaikos“?

J.V.: Nemanau. „Šiauliai“, kuriems neseniai pralaimėjome, įrodė, kad atsipalaiduoti negalima. Kiekviena  komanda verta pagarbos, ypač „Top-16“ etape.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius