Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 02 05

Sostinės krepšinio mokyklos auklėtinių pelnyti bronzos medaliai luktels savininkų Rygoje

Dvi Sostinės krepšinio mokyklos (SKM) auklėtinių komandos pirmąjį vasario savaitgalį pradėjo 4 dienų maratonu Rygoje, Europos jaunimo krepšinio lygos (EYBL) antro etapo varžybose, kuriose SKM trenerio Egidijaus Ženevičiaus vadovaujama „SKM-99“ pagrindinė komanda U14 grupėje iškovojo bronzos medalius.
Sostinės krepšinio mokyklos auklėtiniai
Sostinės krepšinio mokyklos auklėtiniai / S.Čirbos nuotr.
Temos: 1 Medalis

E. Ženevičiaus auklėtiniai krepšinio aikštelėje susitiko su penkiomis komandomis iš Latvijos bei Rusijos ir iškovojo 3 pergales. Nepaisant patirtų 2 nesėkmių prieš komandą iš Sankt Peterburgo BS „Admiralteiskaja“ ir Rygos jaunuosius krepšininkus „BJSC DSN“, E. Ženevičiaus trylikamečiai užėmė III vietą.

Ankstyva kelionė į Lietuvą lėmė, kad apdovanojimai drauge su komanda į Vilnių neatkeliavo, mat dar ne visos turnyro kovos buvo sužaistos.

„Buvo ir taurė, ir medaliai, tačiau juos dar reikės atsiimti, kol kas jie liko Rygoje. Bet atsiimsime. Neplanuotų pergalių ar pralošimų neturime, nes į kiekvienas rungtynes einame ir stengiamės nugalėti. Iš tiesų, žaidėme gerai, pagal savo galimybes. Žinoma, visada norisi geriau, bet reikia pripažinti, kad neturime stipraus centro, kita vertus, komanda vieni kitus palaiko, sutaria, o tas persikelia ir į aikštelę “, – sakė „SKM-99“ pagrindinės komandos strategas.

EYBL turnyrui, anot E. Ženevičiaus, treneris skiria mažiau reikšmės, nes komanda orientuojasi EYBL turnyre sukaupti patirties Moksleivių krepšinio lygos (MKL) antro etapo kovoms, kurios prasidės antrą vasario savaitę.

Abi komandas į Rygą lydėjęs SKM sporto direktorius Rūtenis Paulauskas sako, kad E. Ženevičiaus auklėtiniai buvo tikra komanda tiek aikštėje, tiek ir už jos ribų. „Tai labai didelę pažangą darantis kolektyvas, kuris ne atsitiktinai iškovojo bronzą Rygos ture. Viso turnyro metu gerai rungtyniavo gynėjų grandies žaidėjai, tačiau pagirti galima ir tuos, kurie grūmėsi po krepšiu su aukštesniais ir galingesniais varžovais iš Sankt Peterburgo ir Maskvos“, – SKM auklėtinių pasirodymą antrame etape aptarė R. Paulauskas.

Pasak ilgametę patirtį turinčio krepšinio specialisto, EYBL turnyras tai vaikų mokymui ir gyvenimo patirčiai reikalingos pamokos, kuriose SKM komandos patyrė nemažą fizinį ir psichinį krūvį, grūdinosi kelionėse, taip pat galėjo įvertinti savo technines galimybes bei pamatyti trūkumus, kuriuos šalindamas gali tobulėti.

Antrame EYBL etape U16 grupėje rungėsi SKM trenerio Tomo Urbelionio auklėtinių komanda „SKM-Leovira“. SKM penkiolikmečiams pristigo sėkmės, tačiau iš Rygos vaikinai grįžo ne tuščiomis – pelnė pergalę prieš rusų komandą „BS Orbita“. „SKM-Leoviros“ strategas teigė, kad su komanda liko patenkinti išvyka, pirmiausiai dėl to, kad tai buvo puiki patirtis ir proga pasivaržyti su kitų šalių krepšininkais.

„Kadangi dėl ligų, traumų ir kitų priežasčių paskutiniu metu vaikinai prastai rinkdavosi į treniruotes, į turnyrą važiavome toli gražu ne geriausios sportinės formos. Tai puikiai atsispindėjo turnyro metu, kai pirmąsias tris rungtynes sužaidėme neblogai, tačiau ketvirtose ir penktose jėgų nebeturėjome ir todėl žaidimo kokybė stipriai krito. Tačiau antrąjį turą vertinu geriau už pirmąjį. Pagaliau iškovojome pergalę ir turėjome nemažai šansų pakovoti dar bent dėl dviejų“, – savo auklėtinių žaidimą įvertino T. Urbelionis.

„Varžybų krūvis yra didelis, sužaisti 4 rungtynes per tris dienas yra nelengva, todėl tai verčia tave remtis ne vienu penketu, o panaudoti visus žaidėjus, surasti laiko ir galimybių pailsėti. Manau, kad „SKM – Leovira“ komandai kaip tik ir trūko ilgesnio atsarginių žaidėjų suolelio, – tvirtino R. Paulauskas. – Tačiau vaikinai tikrai kovojo ir stengėsi, iškovojo vieną pergalę ir pirmąsias dvi rungtynes žaidė pagirtinai.“

SKM sporto direktoriaus R. Paulausko teigimu, EYBL turnyras yra puiki idėja, realizuota krepšinį mylinčių žmonių – trenerių, kur nei atstumai, nei išpūsti finansai nesuvaržo sąlygų vaikams žaisti, tobulėti bei patirti pergalių ar pralaimėjimų.Labai maloni ir kita turnyro pusė, sako R. Paulauskas, tai susitikimas su kitų šalių treneriais, bendravimas ir dalinimasis įspūdžiais ir patirtimi.

Trečiasis EYBL etapas vyks Lietuvoje, Kaune jau kovo 28-31 dienomis. Šiame etape „SKM-99“ pagrindinė komanda viename pogrupyje bus su dviem lietuvių komandomis iš Arvydo Sabonio KC ir KM „Aisčiai“, taipogi B pogrupyje bus ir latviai BS „Ridzene“, kurių komandą Rygoje E. Ženevičiaus auklėtiniai įveikė rezultatu 58:48.

„Manau, kad trečiame ture taip pat turėsime pergalių. Tačiau net neabejoju, kad pagrindinis mūsų mokyklos vertės kriterijus yra net ne iškovotos pergalės, o vaikų pažanga, rodoma kiekvieną mėnesį ir kiekvienose žaistose rungtynėse. Todėl laukiame tęsinio –trečiojo EYBL turo”, – lūkesčiais dalinosi R. Paulauskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius