Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 11 16

VDU krepšininkai Italijoje ketvirtą kartą tapo „Euro Roma“ čempionais

VDU krepšinio komandą šeštadienį iškovojo pirmąjį šio sezono trofėjų. Italijos sostinėje vykusiose kasmetinėse sporto žaidynėse „Euro Roma“ iš VDU-2 komandos sudaryta ekipa krepšinio turnyre iškovojo pirmąją vietą. Šiose žaidynėse vieninteliai Lietuvos atstovai triumfavo jau ketvirtus metus iš eilės. Finaliniame susitikime, kuriame buvo žaidžiami keturi kėliniai po 8 minutes, VDU iškovojo pergalę prieš Zadaro universitetą (Kroatija) 39:26 (10:11; 11:6; 7:4; 11:5).
VDU krepšinio komanda
VDU krepšinio komanda / VDU nuotr.

Rungtynes sėkmingiau pradėjo kroatai, kurie itin nerezultatyviose rungtynėse gan anksti įgijo penkių taškų persvarą, 2:7. Tačiau sėkmingas komandos kapitono Andriaus Čibiro žaidimas neleido varžovams daugiau atitrūkti ir pirmąjį kėlinį Zadaro krepšininkai baigė turėdami minimalią persvarą, 10:11.

Antrasis kėlinys sėkmingiau irgi prasidėjo kroatams, kurie per keturias minutes padidino savo pranašumą iki 7 taškų, 10:17. Po prastai sužaistos atkarpos VDU atsitiesė ir per likusį kėlinį visiškai užspaudė varžovus, pelnė 11 taškų be atsako ir pasitiko ilgąją pertrauką laiminėdami 21:17.

Per likusias rungtynes VDU sugebėjo išlaikyti persvarą ir daugiau nė karto neleido kroatams išsiveržti į priekį. Šiose nerezultatyviose ir tikru nervų karu tapusiame susitikime VDU įrodė, jog yra labiau nusipelnę pergalės ir laimėjo 39:26.

VDU gretose taškus įmetė: L. Žukauskas 9 tšk., A. Čibiras 7 tšk., Š. Stiklakis 6 tšk., V. Sajekas 5 tšk., V. Čėsna 4 tšk., G. Stankevičius ir L. Krivickas po 3 tšk., A. Nutautas 2 tšk. (T. Vilimas, J. Lekšas, R. Valiulis)

Turnyro eiga:

Grupės varžybose VDU susitiko su Westministerio universitetu (Anglija), Abu Dabio universitetu (JAE), Šventojo Galeno universitetu (Šveicarija), kur iškovojo visas tris pergales ir tapo A grupės nugalėtojais.

Ketvirtfinalyje lietuvių laukė Kairo amerikietiškasis universitetas (Egiptas). Šiame etape buvo žaidžiami du kėliniai po dešimt minučių ir buvo iškovota lengva pergalė 29:10.

Pusfinalyje VDU susitiko su Prahos universitetu (Čekija) ir vos išnešė sveiką kailį. Tik dėka lemiamame kėlinyje fantastiško V. Čėsnos tritaškio ir L. Krivicko perimto kamuolio bei greitoje atakoje pelnytų taškų, pavyko išplėšti pratęsimą, kuriame buvo iškovota sunki pergalė rezultatu 26:24.  

Šiemet dėl čempionų titulo kovoja net 18 studentų ekipų iš Anglijos, Šveicarijos, Kroatijos, Jungtinių Arabų Emyratų, Egipto, Ispanijos, Vokietijos, Slovakijos, Italijos, Čekijos, Prancūzijos ir Lietuvos.

„Evro Roma“ turnyras rengiamas jau keturioliktą kartą, o VDU krepšinio komanda jame dalyvauja nuo 2010-ųjų metų ir nuo tada dar nė karto neužėmė žemesnės nei pirmoji vieta. Šiame turnyre taip varžosi ir kitų sporto šakų atstovai: futbolininkai, tenisininkai, rankininkai, tinklininkai, šachmatininkai, stalo tenisininkai, palaikymo šokėjos, lengvaatlečiai ir krepšininkai iš 21 pasaulio valstybės. Lietuvą šiame turnyre atstovauja tik VDU krepšininkai.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius