Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 10 14

Vieningosios lygos rungtynių biudžetą sudarys 1 mln. rublių

Trečiadienį startuojanti VTB Vieningoji lyga savo dalyviams bus dosni pinigais. Skelbiama, kad kiekvienų rungtynių biudžetas bus 1 mln. rublių (apie 80 tūkst. litų), kuriuos išsidalins abi komandos.
Kamuolys
VTB ateityje žada plėstis. / photos.com nuotr.

„Nusprendėme imti pavyzdį iš futbolo Čempionų lygos, – sakė Rusijos krepšinio federacijos viceprezidentas Andrejus Širikovas. – Iš 1 mln. rublių 60 proc. atitektų rungtynių nugalėtojui, o likusi dalis liktų pralaimėjusiai komandai. Lyga taip pat prisiimtų apmokėti ir kitas išlaidas: skrydžius, komandų apgyvendinimą, reklamos ir kitas išlaidas“.

Vieningosios lygos varžybose rungtyniauja komandos iš Rusijos, Latvijos, Ukrainos ir Estijos. Lietuvai šiose varžybose atstovauja Kauno „Žalgiris“. Pasak Širikovo, ateityje lyga gali plėstis.

„Mes dar tik bandome sukurti šį finansavimo modelį, todėl negalime išsiplėsti geografiškai labai plačiai. Artimiausioje ateityje privalome įgyvendinti du etapus. Pirmiausiai turėtume išlaikyti lygoje visas dabartines 8 komandas, o vėliau ją išplėsti iki 16 klubų, kurie būtų suskirstyti į 2 grupes. Ir tik tada, kai lyga pasieks mūsų norimą modelį, bus galima pagalvoti ir apie plėtrą į Vakarų Europą“, – kalbėjo Rusijos krepšinio federacijos viceprezidentas.

Pirmosios VTB Vieningosios lygos rungtynės trečiadienį bus sužaistos Rygoje, kur susikaus vietos VEF ir Kazanės „Uniks“ komandos. Ketvirtadienį kovas pradės ir „Žalgiris“. Gintaro Krapiko auklėtiniai susitiks su Maskvos CSKA.

VTB Vieningosios lygos dalyvės
A grupė
Rygos VEF
Kazanės „Uniks“
Maskvos srities „Chimki“
Donecko „Donetsk“

B grupė
Kauno „Žalgiris“
Maskvos CSKA
Talino „Kalev“
Mariupolio „Azovmaš“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius