Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 10 02

Vilniečiams nepavyko įveikti CSKA

Aleksandro Gomelskio vardo turnyro Maskvoje pusfinalyje Vilniaus „Lietuvos ryto“ krepšininkai penktadienį tik po atkaklios ir permainingos kovos 67:74 (24:19, 12:23, 19:17, 12:15) nusileido vietos CSKA ekipai. Aikštės šeimininkus į pergalę vedė Ramūnas Šiškauskas. Po traumos atsigavęs lietuvis nugalėtojams pelnė 18 taškų.
Ramūnas Šiškauskas
R.Šiškauskas buvo rezultatyviausias – nugalėtojams pelnė 18 taškų. / „Scanpix“ nuotr.

Vilniečiai šeštadienį (16 val.) dėl trečios vietos turnyre kausis su Liubercų „Triumf“ krepšininkais, o finale dėl A.Gomelskio taurės susigrums Maskvos CSKA ir graikų Atėnų „Panathinaikos“ komandos.

Pastaroji pirmose A.Gomelskio turnyro pusfinalio rungtynėse penktadienį sunkiai 66:62 (15:24, 21:12, 13:16, 17:10) palaužė Liubercų „Triumf“ krepšininkus. Nugalėtojams padėti dėl traumos negalėjo Šarūnas Jasikevičius. Graikų ekipoje išsiskyrė Nikola Pekovičius. Jis pelnė 16 taškų.

Rungtynės tarp CSKA ir Vilniaus „Lietuvos ryto“ komandų klostėsi permainingai. Pirmas kėlinys priklausė vilniečiams, antrajame savo žaidimą diktavo aikštės šeimininkai, o po pertraukos kurį laiką vyravo lygi kova. Viską lėmė paskutinis kėlinys, jame maskviečiai neleido pergalei išslysti iš rankų, nors svečiai kovojo iki paskutinės akimirkos.

Rusijos čempionai nebuvo stipriausios sudėties: komandai dėl traumų negalėjo padėjti Matjažas Smodišas ir nauju kapitonu išrinktas Viktoras Chriapa. Nugalėtojams R.Šiškauskas pelnė 18 taškų, atkovojo du kamuolius ir atliko du rezultatyvius perdavimus. 13 taškų pridėjo J.R.Holdenas, po 10 – Nikita Kurbanovas ir Zoranas Planiničius.

Vilniaus „Lietuvos ryto“ komandoje rezultatyviausiai žaidė Bojanas Popovičius, Milko Bjelica ir Donatas Zavackas. jie pelnė po 13 taškų. M.Gecevičiaus sąskaitoje 9 taškai, A.Jomanto – 7 (5 atkovoti kamuoliai ir 7 rezultatyvūs perdavimai), Stepono Babrausko ir Arono Bayneso – po 6.

Šio turnyro prizų fondas – perpus mažesnis nei pernai, t. y. 50 tūkst. eurų. Pernai A.Gomelskio taurę laimėjo kita Lietuvos komanda – Kauno „Žalgiris“.

Rungtynių eiga

Pirmas kėlinys

Vilniečiai labai sėkmingai pradėjo rungtynes. Aktyviai gindamiesi ir taikliai užbaigdami atakas „Lietuvos ryto“ krepšininkai išsiveržė į priekį 11:2, tačiau tuomet taisyti padėtį ėmėsi į aikštę įžengęs CSKA lyderis Ramūnas Šiškauskas. Jo 8 taškų dėka maskviečiai spurtavo ir išlygino rezultatą 13:13. Rimo Kurtinaičio auklėtiniai nesirengė atiduoti iniciatyvos ir pirmo kėlinio pabaigoje vėl atitrūko 24:19.

Antras kėlinys

„Lietuvos ryto“ krepšininkai sugebėjo susikrauti 10 taškų pranašumą - 29:19 ir sustojo. Klaidos ir netaiklūs metimai neleido vilniečiams pajudėti iš mirties taško, o Maskvos komanda tuo pasinaudojo spurtuodama 17:0 ir persverdama rezultatą savo naudai – 29:36. Besivejančių vaidmenyje atsidūrę R.Kurtinaičio auklėtiniai sunkiai stabdė įsibėgėjusį R.Šiškauską. Įpusėjus rungtynėms aikštės šeimininkai pirmavo 42:36.

Trečias kėlinys

Po pertraukos vilniečiai trimis tritaškiais iš eilės vėl susigrąžino inicatyvą ir pranašumą į savo rankas (45:42), tačiau neilgam. CSKA krepšininkai tuoj pat išlygino žaidimą, ėmė lengviau kvėpuoti dėl išretėjusios vilniečių priekinės linijos ir, baigiantis trečiam kėliniui, turėjo nežymią persvarą 59:55.

Ketvirtas kėlinys

Paskutiniame kėlinyje Rusijos čempionams pavyko įgyti 11 taškų pranašumą (66:55), tačiau tai neišmušė vilniečių iš vėžių. Likus žaisti mažiau nei 5 minutes R.Kurtinaičio auklėtiniai pelnė 8 taškus be atsako ir priartėjo prie CSKA 70:65. Įsižiebusią viltį palaidojo J.R.Holdeno tritaškis. CSKA šventė pergalę 74:67.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius