Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 04 14

Vilnietės — ketvirtos Rytų Europos lygos antrajame sezone

Kursko mieste (Rusijoje) įvyko Rytų Europos mergaičių krepšinio lygos (EEGBL) 2009-2010 metų sezono finalinis turas, kuriame dalyvavo 6 pajėgiausios reguliariojo sezono komandos, praneša Lietuvos krepšinio federacija.
Vilnietės — ketvirtos Rytų Europos lygos antrajame sezone
Vilnietės — ketvirtos Rytų Europos lygos antrajame sezone / LKF nuotr.

Antrąjį EEGBL čempionatą, kuriame žaidė gimusios 1995 metais ir jaunesnės krepšininkės, pradėjo 12 komandų iš Rusijos, Baltarusijos, Ukrainos, Lenkijos, Estijos, Latvijos ir Lietuvos.

Lietuvai Kurske atstovavo Vilniaus KM–95 komanda. Reguliariajame sezone vilnietės buvo trečios. Trenerės Diliaros Velišajevos–Paulauskienės auklėtinės trečios buvo ir pirmajame EEGBL čempionate. Deja, šiemet teko tenkintis kuklesne – ketvirtąja – vieta.

Finalinio turnyro pradžioje Vilniaus mergaitės patyrė du pralaimėjimus – jas 88:51 įveikė būsimosios čempionės iš Sankt Peterburgo „Olimp“ ir 71:57 – vicečempionėmis tapusios Kursko „Dinamo“ krepšininkės.

Po to vilnietės 58:55 nugalėjo čempionių titulą gynusias Gdansko „Pomerania“ krepšininkes ir 60:58 – Talino „Audentes“ merginas. Lemiamose rungtynėse dėl bronzos vilnietės turėjo pripažinti Rygos „Kolibri“ pranašumą rezultatu 46:60.

EEGBL čempionate šį sezoną dalyvavo dar viena Lietuvos sostinės komanda – Vilniaus KM–96. Metais už savo varžoves jaunesnės vilnietės reguliariajame sezone liko priešpaskutinės – 11–os.

EEGBL nugalėtojomis tapo šio turnyro debiutantės – jaunosios „Olimp“ krepšininkės. Rusijos mergaitės, šiemet, beje, tapusios savo šalies šios amžiaus grupės čempionėmis, neturėjo sau lygių ir EEGBL varžybose. Atvykusios į Kurską kaip reguliariojo sezono nugalėtojos, Sankt Peterburgo krepšininkės finaliniame turnyre laimėjo visas penkerias rungtynes ir pelnytai tapo čempionėmis. Per lemiamas rungtynes „Olimp“ įveikė turnyro šeimininkes 78:56.

Savotiška finalinio turnyro staigmena tapo labai nesėkmingas nugalėtojų titulą gynusių „Pomerania“ jaunųjų krepšininkių pasirodymas. Reguliariajame sezone nusileidusios tik būsimosioms čempionėms iš Sankt Peterburgo, Kurske Lenkijos mergaitės iškovojo vos vieną pergalę ir liko paskutinės.

Naudingiausia finalinio turnyro žaidėja buvo pripažinta Valerija Alefirenko iš Sankt Peterburgo „Olimp“ komandos. Į simbolinį Kurske vykusių varžybų penketuką pateko Dalia Belickaitė (Vilniaus KM–95), Tatjana Sema („Olimp“), Jane Svilberg („Audentes“), Dominika Duraj („Pomerania“) ir Paula Lūke („Kolibri“).

Buvo apdovanotos ir geriausios kiekvienos komandos žaidėjos. Vilniečių gretose prizas atiteko Aurelijai Putramentaitei.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius