Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 05 18

Marcelo Nicola po pralaimėjimo klaipėdiečiams: „Nėra laiko verkti“

Klaipėdos „Neptūnas“ į kampą įspeitė Vilniaus „Lietuvos ryto“ ekipą. Pirmosiose LKL pusfinalio serijos iki trijų pergalių rungtynėse sostinėje tik per plauką nenurungę vilniečių, „Neptūno“ krepšininkai šįkart dėjo su trenksmu. LKL vicečempionams prireikė pratęsimo, tačiau jo metu šeimininkai žaidė šaltakraujiškiau – 107:101.
Marcelo Nicola
Marcelo Nicola / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Po sėkmingai pasibaigusių revanšinių rungtynių prieš „Lietuvos rytą“ klaipėdiečių strategas neslėpė pasididžiavimo savo auklėtiniais.

„Pralaimėjus dar ir šias rungtynes, mūsų situacija būtų buvus labai sudėtinga. Ypatingai po pirmų rungtynių, kurias žaidėme apylygiai. Šios rungtynės panašios į praėjusias, tik šį kartą iniciatyvą turėjo vilniečiai. Per pratęsimą suveikė jau mūsų emocinis faktorius“, – džiaugėsi Kazys Maksvytis.

A. Venskus nuotr./Kazys Maksvytis
A. Venskus nuotr./Kazys Maksvytis

K.Maksvytis atviravo jau kartą praėjusių metų sezone išgyvenęs jausmą, kai fortūna pergalę į komandos rankas įmetė tik per pratęsimą.

„Lemiamą ataką turėjo užbaigti Deividas Gailius, tačiau įvyko tokia situacija, kad vos nepraradom kamuolio. Ir tada ataką turėjo užbaigti Martynas Mažeika arba Mindaugas Girdžiūnas. M.Mažeika tai sėkmingai padarė. Tai lyg kažkur matytas dejavu praėjusių metų sezone. Tikiuosi, kad Martynas ir toliau džiugins tokiais reidais“, – vylėsi „Neptūno“ treneris.

O štai vilniečių komandos stratego veidas po pralaimėjimo klaipėdiečiams buvo rūškanas. Marcelo Nicolos teigimu, koją „Lietuvos rytui“ pakišo koncentracijos stoka.

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Marcelo Nicola
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Marcelo Nicola

„Mes laikėme rungtynes savo rankose, tačiau padovanojome jas „Neptūnui“.  Čia yra mūsų klaida. Viskas dėl koncentracijos stokos. Mes žaidėme sunkiai, stengėmės, tačiau, norėdami laimėti, turime būti labiau susikoncentravę, ypač svarbiausiais momentais. Negali taip būti, kad lemiamame kėlinyje priešininkui leistumėm panaikinti tokį pranašumą. Tačiau dabar nėra laiko verkšlenti. Reikia keltis, grįžti namo ir ruoštis kitoms rungtynėms“, – pasakojo M.Nicola.

Gegužės 14 d. serijoje iki trijų pergalių „Lietuvos rytas“ klaipėdiečius po sunkios kovos nurungė rezultatu 88:79. Kitos „Neptūno“ ir „Lietuvos ryto“ rungtynės laukia gegužės 20 d. Vilniuje. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius