Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 02 20

„Žalgirį“ išgelbės Sąjūdis?

Su finansiškai prie sienos priremto „Žalgirio“ klubo atstovais komandos gelbėjimo būdus penktadienį Kaune ketina aptarti Lietuvos persitvarkymo Sąjūdžio iniciatyvinės grupės klubo pirmininkas Zigmas Vaišvila.
Žalgiriečiai imasi įvairiausių gelbėjimosi būdų
Žalgiriečiai imasi įvairių gelbėjimosi būdų. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Apie vidudienį Sąjūdžio klubo pirmininkas Z.Vaišvila rengiasi susitikti su Kauno „Žalgirio“ generaliniu direktoriumi Pauliumi Motiejūnu, komandos gerbėjų klubo „Žalioji mirtis“ prezidentu Ričardu Petrausku ir ekipos kapitonu Pauliumi Jankūnu.

„Žalgiris“ mėgina gelbėtis ir kitu būdu – jau galima įsigyti 500 Lt, 1000 Lt, 3000 Lt ir 5000 Lt vertės Kauno „Žalgirio“ paramos sertifikatus. Už juos gauti pinigai bus skirti Kauno „Žalgirio“ komandos reikmėms. Ar ne per vėlu šią akciją pradėti?

Žaidėjų boikotas – klaida

Buvęs „Žalgirio“ generalinis direktorius Ginas Rutkauskas, šiuo metu einantis Maskvos „Dinamo“ sporto direktoriaus pareigas, dienraščiui „Kauno diena“ tvirtino, kad ir pats ketina nusipirkti vieną sertifikatą. „Kiekviena parama yra svarbi, bet jų reikia parduoti labai daug...“ – teigė jis.

Pasak G.Rutkausko, tik bendros pastangos gali išgelbėti „Žalgirį“: „Kaune statoma nauja arena. Visi turi mąstyti, kas bus su ta arena, jeigu nebus „Žalgirio". „Grok, Jurgeli" ir šunų paroda kartą per metus? O jeigu atvažiuos „Barcelona", „Panathinaikos", „Real" ir kiti Europos grandai, arena gyvuos, nes „Žalgiris“ užtikrins daugybę rungtynių. Tada gyvuos ne tik arena, bet ir „Žalgiris", ir miestas.“ Beje, jis patikino, kad žaidėjų sprendimas boikotuoti rungtynes buvo klaida.

Pažeisti LKL nuostatai?

„Mūsų niekas net neklausė, gavome raštą, kad rungtynės yra perkeltos, ir viskas, – ketvirtadienį dienraščiui „Respublika“ tvirtino „Nevėžio“ klubo direktorius Arūnas Danilevičius. – Lygai pakako „Žalgirio“ argumentų ir ji nusprendė nukelti rungtynes. Privalome tokiam sprendimui paklusti, nes kitaip pralaimėjimas bus įskaitytas mums. Ar lyga pataikauja „Žalgiriui“? Nenoriu apie tai kalbėti, nes jau ir taip esame pakišti po tanku.“

Anot Lietuvos vicečempionų Vilniaus „Lietuvos ryto“ klubo valdybos pirmininko Jono Vainausko, taip pasielgdami LKL valdininkai patys pamynė turnyro nuostatus: „Buvo aiškiai pažeisti LKL nuostatai. Kėdainių klubas nesutiko perkelti rungtynių, tačiau tai buvo padaryta. Tai neįtikėtina. Manau, tokį sprendimą priėmęs LKL valdininkas turi sulaukti paties griežčiausio LKL valdybos nuosprendžio. Taip tyčiotis iš klubų negalima.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius