Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 01 06

„3 prieš 3“: žemi balai „Žalgiriui“, strėlės R.Kurtinaičiui ir svarbus „Ryto“ startas

Ar Vilniaus „Rytas“ pergalingai pradės Europos taurės „Top 16“ kovas? Kokiu pažymiu galima įvertinti pirmąją Kauno „Žalgirio“ sezono pusę Eurolygoje? Kurios Eurolygos komandos buvo pervertintos ir nepakankamai įvertintos? Atsakymai į klausimus – kassavaitinėje Eurolyga.lt rubrikoje „3 prieš 3“.
Eurolygos sezonas pasiekė pusiaukelę, o Europos taurėje prasideda naujas etapas
Eurolygos sezonas pasiekė pusiaukelę, o Europos taurėje prasideda naujas etapas / 15min nuotr.

1. Kokiu pažymiu vertintumėte „Žalgirio“ pasirodymą įpusėjus Eurolygos sezonui?

Kęstas Rimkus, 15min sporto redaktorius: Už puolimą (pataikymą) – 4, už gynybą 9, sirgaliams – 10, o bendras balas susiveda į 6 (neklauskite čia apie aritmetiką) Eurolygoje. Šaras sako, kad tai buvo neišnaudotų galimybių ratas ir „Žalgiris turėjo būti aukščiau lentelėje, bet svarbiausi skaičiai – 5 pergalės ir 12 pralaimėjimų stipriai nemeluoja. Kelios rungtynės galėjo paeiti geriau, bet „Žalgiris“ neturėjo tiek bėdų dėl žaidėjų traumų, kaip kai kurie varžovai, neturėjo tiek sunkių mačų nacionalinėse pirmenybėse. Savo krepšiniu „Žalgiris“ kol kas nė pro kur nėra vertas Eurolygos atkrintamųjų. O LKL pirmenybėse Kauno klubas šį sezoną solidesnis nei praėjusį – nacionaliniame fronte 9 balai.

Donatas Urbonas, Eurolyga.lt redaktorius: Penketu. „Žalgirio“ rezultatas labai prastas – tik 5 pergalės ir 16 vieta turnyro lentelėje. Bet žaidimas nėra toks blogas, kad žalgiriečiai nusipelnytų neigiamo pažymio arba vos išstenėtų ketvertą. Pirmiausia, „Žalgiris“ demonstruoja puikią gynybą, kuri Eurolygoje reitinguojama šeštoje vietoje. Tik bėdos puolime – traumų, komplektacijos kliurkų ir psichologijos pasekmė. Pagal bendrą įmestų ir praleistų taškų santykį „Žalgiris“ Eurolygoje yra septintas, o tai rodo, kad žaliai baltų klubas nesileidžia būti daužomas be pasigailėjimo – daugelyje rungtynių jis buvo konkurencingas iki paskutinių minučių. Bet rašyti aukštesnį pažymį nekyla ranka. Reikia tikėtis, kad antrame pusmetyje „Žalgiriui“ galėsime įrašyti 10-uką, o bendras išvestas pažymys temps tą magišką aštuonetą.

Rokas Pakėnas, Eurolyga.lt žurnalistas: 4, nors galima svarstyti ir 5. „Žalgirio“ žaidimas pirmajame rate nebuvo blogas, ką ir parodo įmestų ir praleistų taškų balansas (-1), pagal kurį Lietuvos čempionė turnyre žengia septintoje pozicijoje, tačiau penkios pergalės ir šešiolikta vieta rikiuotėje neleidžia rašyti didesnio įvertinimo. „Žalgirio“ gynyba pirmoje sezono pusėje buvo puiki, ją galime įvardinti netgi elitine. Šaro kareiviai ne kartą uždarė varžovų lyderius, o pagal gynybos reitingą jie Eurolygoje yra šešti. Problemos žaliai baltus persekiojo puolime, kuriame jie dažnai atsimušdavo lyg į sieną. Prie to prisidėjo komplektacijos klaidos, traumos, psichologinis braškėjimas prie įtemptų situacijų ar tiesiog fortūnos nusisukimas.

2. Ar „Rytas“ nugalės UNIKS „Top 16“ varžybų starte?

Kęstas Rimkus: Tikiuosi, kad klystu, bet manau, kad UNIKS išsiveš pergalę iš Vilniaus. Prieš akis stovi praėjusių metų rungtynės su UNIKS Vilniuje, kai Tatarstano klubo meistrai tiesiog buvo geresni visa galva. Šį sezoną ne kažin kas pasikeitė. „Rytas“ tebeturi finansinių problemų ir labai kuklų biudžetą lyginant su UNIKS. Tiesiog žaidėjų meistriškumas skiriasi, o geriausi žaidžia geriausiai, kai ateina svarbių kovų metas. O jis atėjo dabar.

Donatas Urbonas: Bandom! UNIKS prastai žaidžia išvykose, kur patyrė 3 iš 4 savo pralaimėjimų Europos taurės grupių varžybose. Vieninteliai du svečiuose palaužti varžovai buvo įveikti vos 2 taškų skirtumais. Be to, UNIKS šventiniu laikotarpiu turėjo pora sunkių rungtynių VTB lygoje, todėl dabar nedemonstruoja geriausio krepšinio. O „Ryto“ žaidėjų akys dega dėl „Top 16“ varžybų. Tai jiems šansas nutildyti skeptikus ir pasiekti puikų sezono rezultatą. Palaikomi savų sirgalių, vilniečiai gali nustebinti „Top 16“ starte.

Rokas Pakėnas: Labai didelės svarbos mačas, jei „Rytas“ turi svajonių apie ketvirtfinalį. Pralaimėjimas trečiadienį gali uždaryti duris jau po pirmojo „Top 16“ susitikimo. Į Vilnių atvyksta gerokai didesnio biudžeto ir talento komanda, tačiau gero žaidimo ji dar nedemonstruoja. UNIKS pirmajame Europos taurės etape krito keturis kartus, o VTB lygoje per 12 rungtynių užfiksuoti 5 pralaimėjimai. Paskutines rungtynes su „Avtodor“ krepšininkais UNIKS pradėjo atkarpa 0:19, o tai pasako nemažai. „Rytas“ turi šansų, bet pergalę prognozuoju tiesiog geresnei komandai.

VIDEO: „Ginčas“: ką Top 16 etape gali nuveikti „Rytas“?

3. Labiausiai pervertinta ir neįvertinta Eurolygos komandos?

Kęstas Rimkus: „Chimki“ ir ASVEL. Jų biudžetai skiriasi tris kartus, o žaidėjams išleidžiamų pinigų sumos dar daugiau. Tačiau pergalių po pirmojo rato turi lygiai – po aštuonias. Pagal sudėtį „Chimki“ įsivaizdavau pirmajame penkete, tačiau, regis, žvaigždžių komanda dar neišmoko žaisti su vienu kamuoliu, neišmoko gintis, nors turi tai daryti gebančių žaidėjų. Tuo metu ASVEL yra šio sezono Pelenė, kuriai palanki ir dienotvarkė. Verta prisiminti, kad Eurolygos tvarkaraštis nėra tolygus visiems. Rimo Kurtinaičio vyrai pirmajame rate namie žaidė tik 7 mačus, ASVEL – dešimt.

Donatas Urbonas: Nuvertinta – Belgrado „Crvena zvezda“. Tik priminsiu, kad po 9 turų Belgrado klubas su 2 pergalėmis ir 7 pralaimėjimais buvo 16-18 visoje Eurolygoje. Pergale prieš „Žalgirį“ prasidėjo „Crvena zvezda“ atgimimas. Serbai laimėjo 5 mačus iš 7 ir tyliai ramiai užkopė iki aštuntos vietos. Tai rezultatai, kurių mes nei laukėme, nei logiškai galėjome numatyti prieš sezono startą, ypač vertinant tokią kuklią raudonosios žvaigždės sudėtį. Pervertinti – Pirėjo „Olympiakos“. Bet pervertina ją tik „Olympiakos“ savininkai, kurie nori atleisti Kęstutį Kemzūrą. Lietuvis su graikų klubu iškovojo 6 pergales per 16 rungtynių. Nesu tikras, koks kitas stebukladaris treneris galėjo išspausti 2-3 pergalėmis daugiau ir su šia Pirėjo komanda pretenduoti į atkrintamąsias varžybas. 13-a „Olympiakos“ vieta visiškai atitinka komandos galimybes, o kaitinama K.Kemzūros kėdė signalizuoja apie neadekvatų komandos vadovų situacijos vertinimą.

Rokas Pakėnas: Labiausiai pervertinta Eurolygos komanda yra „Chimki“. Jos puolimas turnyre geriausias, bet gynyba – prasčiausia. Tai skamba keistai, žinant, kad biudžetas siekia 36 milijonus eurų. „Chimki“ labai priklausoma nuo Aleksejaus Švedo, tačiau Rusijos krepšinio žvaigždei įdomus tik puolimas. Netikiu, kad vienpusiška komanda gali žengti toli, o žaidimo stilius primena apie neišnaudojamą krepšininkų potencialą savoje aikštelės pusėje. Liko dar pusė sezono, tad Rimui Kurtinaičiui reikia priimti kažkokius žaidimo korekcijos sprendimus. Labiausiai neįvertinta, faktas, kad yra ASVEL. Prancūzams buvo klijuota autsaiderių etiketė, tačiau ji demonstruoja veteranams tolygų žaidimą. Biudžetas ir žaidėjų talentas ribotas, bet atsidavimas ir emocijos yra aukščiausio lygio. Vilerbano ekipa yra namų komanda, bet „Astroballe“ arenoje ji įveikti gali bet ką. Pats laikas Tony Parkerio projektą vertinti kaip solidų Eurolygos klubą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius