Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2020 10 01

5 klausimai Eurolygos žvaigždei: apie apgaulingą „Žalgirio“ naujovę ir titulą Šarui

Ką apie filosofines permainas Kauno „Žalgiryje“ mano vienas gudriausių Eurolygos krepšininkų? 15min uždavė penkis plačius klausimus Pirėjo „Olympiakos“ žvaigždei Kostui Sloukui.
Kostas Sloukas
Kostas Sloukas / Getty Images/Euroleague.net nuotr.
Ketvirtadienis | Eurolyga | „Olympiakos“ – „Žalgiris“ | 21:00 | Pirėjus

Kostai, jūsų perėjimas į „Olympiakos“ buvo vienas skambiausių šiame Eurolygos tarpsezonyje. O ką jūs išskirtumėte kaip labiausiai Eurolygos paveikslą pakeitusį pirkinį?

Negalėčiau išsirinkti vieno žaidėjo. Manau, kad vienas tokių tikrai būtų Nikola Milutinovas (iš „Olympiakos“ į CSKA), taip pat – Tornikė Šengelija (iš „Baskonia“ į CSKA). Taip pat paliko įspūdį Kyle'as Hinesas (iš CSKA į „Olimpia“), Malcolmas Delaney (iš „Barcelona“ į „Olimpia“), dar Nickas Calathesas (iš „Panathinaikos“ į „Barcelona“). Manau, tiek daug perėjimų pakeis Eurolygą.

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Nikola Milutinovas ir Tornikė Šengelija
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Nikola Milutinovas ir Tornikė Šengelija

Ką reiškia dalintis lyderio vaidmeniu su „Olympiakos“ legenda Vassiliu Spanouliu?

Lyderystė lieka jo rankose. Jis yra „Olympiakos“ legenda. Bet aš žiūriu į tai paprasčiau. Tai bus ne apie lyderius, o apie komandą. Turime smarkiai dirbti drauge kaip komanda, kad galėtume tikėtis gerų dalykų.

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Vassilis Spanoulis
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Vassilis Spanoulis

Per savo karjerą Eurolygoje žaidėte pas daug talentingų taktikų, tokių kaip Željko Obradovičius, Dušanas Ivkovičius, Georgios Bartzokas, Ioannis Sfairopoulas. Tokie specialistai duoda toną visam Eurolygos krepšiniui ir jo supratimui. „Žalgiris“ pastaraisiais metais irgi buvo itin gerbiamas būtent dėl taktinio meistriškumo ir Šarūno Jasikevičiaus genialumo. Dabar „Žalgiris“ eina NBA krepšinio filosofijos kryptimi. Kaip vienas gudriausių Eurolygos krepšininkų, kokių matote tokios filosofijos privalumų ir grėsmių Europos krepšinyje?

Noriu pabrėžti, kad aš asmeniškai visada labai gerbiau „Žalgirį“: tiek kaip komandą, tiek kaip organizaciją – viską. Aišku, atėjo didelės permainos. Šarūnas Jasikevičius pastaraisiais metais buvo tiesiog nuostabus. Bet tuo pačiu aš gerbiu ir iš G lygos atvykstantį trenerį. Jis turi kitokių minčių ir kitokių krepšinio idėjų. „Žalgirio“ varžovams tai gali būti labai apgaulinga ir keista. Turėsime būti labai susikaupę prieš tokį „Žalgirį“ visas 40 minučių.

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Martinas Schilleris
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Martinas Schilleris

Kokia buvo jūsų įsimintiniausia akistata su Lietuvos krepšiniu?

Manau, kad rungtynės prieš Lietuvos rinktinę 2017-ųjų Europos čempionate. Kai nugalėjome lietuvius aštuntfinalyje, nors grupės varžybose jie buvo pirmi, o mes – ketvirti. Įsimintiniausias Lietuvos žaidėjas man yra Jasikevičius. Kodėl? Nes jis turbūt geriausias įžaidėjas, kada nors rungtyniavęs Europoje.

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Šarūnas Jasikevičius 2009 m.
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Šarūnas Jasikevičius 2009 m.

Kas jums, kaip krepšininkui, labiausiai kelia nerimą dėl COVID-19?

Tai problema, su kuria susidūrė ne tik krepšinis, bet ir visas pasaulis. Turime prisisaugoti. Sezono metu bus labai sunku keliauti, o svarbiausia, kad būtume atidūs saugodami savo sveikatą. Negalime kur nors išeiti ir mėgautis gyvenimu taip, kaip įprastai. Bet reikia prisitaikyti prie tokios realybės.

VIDEO: „urBONUSas“: prognozė „Žalgiriui“, Šaro kantrybė ir Eurolygos sezono įdomybės
VIDEO: Martinas Schilleris – apie beprasmį jo lyginimą su Šaru ir pokyčius „Žalgiryje“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius