-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

A.Trinchieri – apie įkrintamųjų viltį, naują pirkinį ir serijinį žudiką L.Lekavičių

Trečią pergalę iš eilės Eurolygoje nukalęs Kauno „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Andrea Trinchieri negailėjo pagyrų žaidėjams, skyręs jiems ne vieną skambų epitetą.
Andrea Trinchieri
Andrea Trinchieri / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Iškovojęs dvi įspūdingas pergales praėjusią savaitę, Kauno „Žalgiris“ pratęsė smagią atkarpą Eurolygoje fantastišku stiliumi įveikdamas Milano „Olimpia“ bei tęsdamas kovą dėl vietos įkrintamosiose varžybose.

Edmondo Sumnerio karjeros rungtynių pakylėti Lietuvos čempionai svečius iš Italijos pranoko 87:73.

„Kokia naktis! Kokia atmosfera! Kokios rungtynės! Kokius žaidėjus aš turiu! – spaudos konferenciją pradėjo Andrea Trinchieri. – Tai buvo istorija, kurios neparašytų net ir geriausias režisierius. Žaidėme prieš karščiausią Eurolygos komandą, kuri neseniai įveikė „Monaco“ ir Stambulo „Fenerbahče“. Pirmoje mačo pusėje įmetėme 4 tritaškius iš 16, nors prametėme gal 10 laisvų tritaškių. Pradėjome strigti, bet pasakiau žaidėjams, kad jei pataikysime bent du tritaškius, tuomet varžovams bus „viso gero“ ir mes išskleisime sparnus. Taip ir buvo. Esu labai laimingas dėl žaidėjų ir dėl visos organizacijos. Noriu pasakyti didelį ačiū visai „Žalgirio“ arenai. Jie stūmė mus į priekį, kad peržengtume savo limitus. Klydome, bet dėka sirgalių perteiktos energijos kompensavome tai. Sveikinimai visiems – tiek mano žaidėjams, tiek mūsų sirgaliams.“

Įsielektrinusių „Žalgirio“ arenos tribūnų pakylėti A.Trinchieri vyrai energingai pradėjo rungtynes ir išsiveržė į priekį 10:5, tačiau po reklaminės minutės pertraukėlės ėmė klimpti Milano krepšininkų gynyboje. Problemas šeimininkams ėmė kelti didžiausia „Olimpia“ žvaigždė Nikola Mirotičius, kuris pelnė pirmuosius 8 iš 13 svečių komandos taškų.

Treti Eurolygoje pagal vidutiniškai pataikomus tritaškius „dizaineriai“ per pirmąsias 16 minučių nerealizavo nė vieno tolimo metimo, bet tuomet – trys Devono Hallo ir Stefano Tonuto tritaškiai iš eilės, leidę „Olimpia“ krepšininkams į ilgąją pertrauką išeiti pirmaujant 37:35.

Milano krepšininkai spaudėsi baudos aikštelėje, „Žalgirio“ žaidėjai turėjo daug progų atakuoti iš toli, tačiau realizavo tik 4 metimus iš 16.

Bet per likusius du kėlinius – 6 taiklūs žalgiriečių tritaškiai iš 11.

Kibirkštį Lietuvos čempionų puolime trečiajame ketvirtyje įskėlė vos tris minutes per pirmuosius du kėlinius žaidęs Edmondas Sumneris, kuris ne tik draskė prasiveržimais Italijos komandos gynybines barikadas bei užbaiginėjo atakas akrobatiškais metimais, bet ir skirstė juvelyrinius perdavimus.

E.Sumneris per pusketvirtos minutės surinko net 11 naudingumo balų.

Kitoje aikštelės pusėje žibėjo N.Mirotičius. Milano komandos aukštaūgis antrajame kėlinyje žaidė tik minutę, bet darbo ėmėsi trečiajame kėlinyje, per kurį surinko 11 taškų. Likę „Olimpia“ žaidėjai prisidėjo 6 taškais.

Fantastišką žaidimą E.Sumneris pratęsė ir lemiamame ketvirtyje, galiausiai nukalęs „Žalgiriui“ itin svarbią pergalę. Šioje dvikovoje legionierius per 15 minučių pelnė 17 taškų (4/4 dvit., 2/2 trit., 3/4 baud.), atkovojo 3 ir perėmė 2 kamuolius, atliko 5 rezultatyvius perdavimus ir surinko net 28 naudingumo balus.

„Klausiau jo, kur jis buvo pastaruosius tris mėnesius, – juokavo A.Trinchieri. – Jis yra labai pozityvus žmogus. Smagu būti šalia Edmondo, kuris visada šypsosi ir yra laimingas. Edmondas yra labai talentingas žaidėjas. Jis – naujokas Eurolygoje, kuriam teko perlipti daugybų klaidų. Turėjo praeiti šiek tiek laiko, kad jis surengtų tokį pasirodymą. Gerai, kad Edmondas nori būti treniruojamas. Aš jį spaudžiau, o toks pasirodymas yra geriausias įmanomas atlygis. Dabar yra jausmas, tarsi pasirašėme naują žaidėją. Jis nusipelnė visų aplodismentų.“

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Edmond Sumner
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Edmond Sumner

– Po pralaimėjimo Miunchene sakėte, kad į karą einate su dantų krapštukais, o kokį ginklų arsenalą dabar jaučiatės turįs po šių trijų pergalių iš eilės?

– Galbūt leisite pasidžiaugti šia pergale bent tris valandas, iki vidurnakčio? Tuomet Pelenės istorija baigsis ir eisime galvoti, ką dar turime padaryti. Noriu mėgautis šia akimirka, noriu, kad ir žaidėjai tuo mėgautųsi.

– Ar puikiai sužaidęs Lukas Lekavičius sulaukia pakankamai pripažinimo?

– Jis turėjo daug gerų rungtynių. Jis yra mūsų mikrobangė. Jei pamenate, aš Luką laikau mūsų Vinnie Johnsonu. Jis eina į aikštelę, pelno taškus ir eina atgal link suolelio. Luko veidas niekada nesikeičia. Tikiu, kad Lukas gyvenime galėtų daryti du dalykus – arba būti tokiu taškų rinkėju, arba serijiniu žudiku. Kitų variantų jam nematau. Jis yra labai stiprus psichologiškai. Labai džiaugiuosi dėl Luko. Jis žino, kad aš jį mėgstu.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Lukas Lekavičius
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Lukas Lekavičius

– Kaip šios dienos rungtynėse sekėsi Laurynui Biručiui?

– Tai nebuvo geriausios Biro rungtynės. Taip jam ir pasakiau. Galvoju, kad jis turėjo tikėtis labai fiziškai sunkių rungtynių, bet jis tam nebuvo pasiruošęs. Jis žaidė neblogai, bet savo įprastų metimų nesumetė. Jam trūksta fiziškumo. Laurynas šiandien gerai atrodė pikenrolo gynyboje ir kovoje dėl atšokusių kamuolių. Tai – puikūs ženklai, nes kartais kai kurie mačai neina tau norima linkme, todėl turi rasti būdų būti produktyviam ir naudingam. Jis mums šiandien padėjo.

– Jei Keenanas Evansas padoriai rungtyniauja pirmoje mačo pusėje, tai dažniausiai po ilgosios pertraukos žaidžia fantastiškai. Ar taip ir yra?

– Tai yra dalykas, apie kurį mes kalbėjome. Nieko naujo neišradau. Didžiausi lyderiai krepšinyje pradžioje bando įtraukti komandos draugus, tuomet aikštelė tampa didesnė, o jis pataiko svarbius metimus. Vaidmenys mano komandoje yra aiškūs, o Keenanas pasitiki savo komandos draugais. Trečiojo kėlinio pradžioje buvo ne Keenano šou – taškus rinko Giedraitis, Ulia, Arnas. Jie visi žaidė agresyviai. Tokiu būdu Keenanas išliko šviežias svarbiausioms mačo akimirkoms. Žinojome, kad lemiamu metu „Olimpia“ ims keistis ginamaisiais, o Keenanas nuostabiai skaitė varžovų gynybą. Jei jis tai būtų pradėjęs daryti pirmoje mačo pusėje, tuomet rungtynės jam būtų buvusios labai ilgos ir sunkios. Jis būtų praradęs šviežumą. Aš visada galvoju apie platesnį vaizdą, apie visas 40 minučių. Aš noriu, kad Keenanas geriausios sportinės formos būtų svarbiausiu metu, kai mums jo reikia. Keenanas žaidžia puikiai. Pradžioje jis įtraukia į žaidimą kitus, o kai ateina laikas, tuomet tampa žudiku.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Keenan Evans
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Keenan Evans

– Ar Keenanas Evansas yra diskusijoje dėl Eurolygos sezono MVP?

– Aš nemėgstu užknisančių žmonių, tad ir pats tokiu nenoriu būti. Kalbant apie Keenaną, tai veiksmai kalba garsiau už žodžius. Jis myli šią komandą ir dėl jos stengiasi iš visų jėgų. Jis yra žmogus, kuris irgi gali turėti prastų mačų. Jis yra labai protingas žmogus, tad treneriui yra labai lengva turėti tokį žaidėją. Negaliu pasakyti nieko naujo, tiesiog pasižiūrėkite į jo žaidimą.

– Sirgaliai buvo iškėlę plakatą, kad Keenanas Evansas turėtų būti Kauno meru. Kaip manote, ar jis atitinka kriterijus?

– Galvoju, kad šiuo metu Keenanas gali daryti bet ką (juokiasi).

– Liko dvejos rungtynės iki reguliaraus sezono pabaigos. Kokį „Žalgirio“ veidą galime tikėtis išvysti?

– Ne šiandien, ne šiandien. Leiskite perkrauti savo komandą. Aš esu labai dėkingas žaidėjams, kad vis dar esame kovoje, o tai yra svarbiausia. Būti gyvam tokiu metu yra vienintelis dalykas, kuris yra svarbus. Noriu atgaivinti komandą, leisti jiems pailsėti, o tuomet galvosime, ką daryti. Turime nedaug šansų, bet jau geriau tiek, nei iš viso jų neturėti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius