TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

A.Trinchieri nulenkė galvą prieš oponentą, pasiekusį simbolinę ribą

Kauno „Žalgiris“ tolsta nuo nuvažiuojančio Eurolygos įkrintamųjų traukinio, patyręs jau trečią iš eilės nesėkmę kovo mėnesį. „Tris kėlinius nesupratome, kaip žaisti prieš tokį kontakto lygį“, – po nesėkmės Miunchene prieš „Bayern“ sakė „Žalgirio“ strategas Andrea Trinchieri.

Itin sunkiai taškus rinkę kauniečiai per pirmus du kėlinius pelnė tik 21 tašką ir užfiksavo šio sezono Eurolygos antirekordą.

Ketvirtajame kėlinyje juos išjudino 14 taškų per kelias minutes surinkęs Keenanas Evansas, bet to neužteko, kad būtų panaikintas 18 taškų deficitas – „Žalgiris“ pralaimėjo 58:64.

„Tai buvo labai fiziškos rungtynės. Tris kėlinius nesupratome, kaip žaisti prieš tokį kontakto lygį. Bet mes kovėmės. Prametėme per daug laisvų metimų, dėl to ir pralaimėjome. „Bayern“ nusipelnė laimėti“, – trumpai po mačo televizijos eteryje konstatavo A.Trinchieri.

Jis jau 10 kartą per 12 tarpusavio akistatų nusileido Pablo Laso, kuris jį ir pakeitė prie „Bayern“ vairo praėjusią vasarą.

Pergalė prieš „Žalgirį“ ispanui buvo jau 250-oji Eurolygoje.

„Net nežinojau, bet skamba labai gerai, – išgirdęs apie simbolinę ribą šypsojosi specialistas. – Džiaugiuosi dėl pergalės, ne dėl skaičiaus. Manau, kad gynyboje atlikome puikų darbą. Tai, kad palikome Eurolygos komandą su mažiau nei 60 taškų, kalba apie labai geras mūsų pastangas. Puikiai žaidėme pirmoje pusėje, trukdėme jų metimams, susitvarkėme su atkovotais kamuoliais. Nesugebėjome išlaikyti persvaros pabaigoje, bet sužaidėme labai gerai 38 minutes.“

Scanpix/IMAGO nuotr./Isaacas Bonga prieš Arną Butkevičių
Scanpix/IMAGO nuotr./Isaacas Bonga prieš Arną Butkevičių

Į pergalę „Bayern“ ekipą vedė 20 taškų pelnęs 33-ejų veteranas Devinas Bookeris, sužaidęs antras pagal rezultatyvumą sezono rungtynes. Bet po pergalės jis kalbėjo ne apie puolimą, o apie gynybą.

„Viskas prasidėjo nuo gynybos. Treneris prieš rungtynes pabrėžė, kaip svarbu gerai sužaisti gynyboje, ypač prieš tokią komandą. Pradėjome labai gerai, išlaikėme tai didžiąją rungtynių dalį ir kiek paleidome juos tik pabaigoje, bet viskas prasidėjo nuo gynybos“, – sakė „Bayern“ aukštaūgis.

Itin svarbų darbą gynyboje atliko Nickas Weileris-Babbas. JAV krepšininkas, turintis ir Vokietijos pilietybę, dusino K.Evansą ir per pirmus tris kėlinius paliko jį su 7 taškais ir 5 klaidomis.

Scanpix/IMAGO/Eibner nuotr./Keenanas Evansas
Scanpix/IMAGO/Eibner nuotr./Keenanas Evansas

„Bayern“ gynybos specialistas pelnė 10 taškų, perėmė 3 kamuolius ir buvo vienas naudingiausių rungtynėse su 18 naudingumo balų, o po mačo atskleidė pažįstąs K.Evansą labai gerai.

„Buvo sudėtinga kova. Abi komandos prametė daug metimų, tai buvo gynybinis mūšis. Žaidėme kietai, išlikome komanda. Abi komandos yra panašioje situacijoje, tad smagu laimėti, – sakė „Bayern“ žaidėjas. – Keenanas – nuostabus žaidėjas. Pažįstu jį nuo tada, kai žaidžiau vidurinėje mokykloje. Metus žaidėme kartu. Visada smagu matyti taip gerai žaidžiantį žaidėją iš mano valstijos. Prieš jį gintis labai sunku.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius