Metinė prenumerata vos už 7,99 Eur. 15-tos dienos proga!
Prenumeruoti

A.Trinchieri skundėsi treniruočių trūkumu: „Visi žaidė blogai, aš treniravau blogai“

Andrea Trinchieri po pralaimėjimo Eurolygos autsaideriams Vilerbano ASVEL akcentavo, jog nėra patenkintas pasirodymu, ir skundėsi, jog neturi pakankamai treniruočių su nauja komanda.
Andrea Trinchieri
Andrea Trinchieri / nuotr. stopkadras

79:93 beviltiškai „Žalgiris“ krito prieš paskutinę vietą Eurolygoje užimančius prancūzus, iki šių rungtynių fiksavusius 10 iš eilės pralaimėjimų seriją.

„Pasakysiu, kaip yra. Tai buvo blogas vakaras „Žalgirio“ sirgaliams, žaidėjams ir man. Buvo prastas pasirodymas abiejose aikštės pusėse, tačiau taip gali nutikti. Turėjome rungtynes, kurias laimėjome išnaudoję daug psichologinių jėgų. Nespėjome atgauti fizinių ir psichologinių jėgų.

Bandėme, bet man nepatinka žodis „bandyti“. Šiame žodyje tu iškart save pastatai į situaciją, kurioje gali susimauti. Nebuvo tinkamos koncentracijos, teisingo fizinio ir psichologinio tvirtumo.

Kai nusprendžiau priimti „Žalgirio“ pasiūlymą, žinojau, kad taip nutiks. Šiai komandai reikia laiko treniruotėse, reikia daryti dalykus, gerinti žaidimą tų žaidėjų, kuriems tai pirma patirtis Europoje – tai Edo (Edmondo Sumnerio – aut. past.). Jis labai bando, bet susiduria su sunkumais. Prašiau komandos trijų dalykų: nepasiduoti, neturėti pasiteisinimų ir nebijoti klysti. Šiandien dviejų iš trijų neišpildėme ir turime ties tuo dirbti“, – dėstė A.Trinchieri.

zalgiris.lt nuotr./Andrea Trinchieri
zalgiris.lt nuotr./Andrea Trinchieri

Trys ASVEL krepšininkai Youssoupha Fallas (22 tšk., 12 atk. kam., 36 naud. bal.), Timothe Luwawu-Cabarrot (27 tšk., 29 naud. bal.) ir Parisas Lee (22 tšk., 8 rez. perd., 31 naud. bal.) buvo nesulaikomas trejetas „Žalgiriui“.

„Bandžiau skirtingus dalykus, niekas neveikė. Nepavyko įtikinti komandos žaisti kiečiau. Tai mano atsakomybė“, – teigė A.Trinchieri.

Jis aiškino, kodėl neveikė gynyba prieš Y.Fallą, rinkusį taškus ir sužaidusį įspūdingas rungtynes.

„Galiu atsakyti paprastu būdu – jis aukštesnis nei mes, – sakė italas. – Tiesa ta, kad mes nekovojome pakankamai fiziškai, neturėjome pakankamai energijos. Kai neturi tokio paties dydžio, turi būti greitesnis ir stipresnis. Jei esi pasyvus, toks bus rezultatas.“

Paklaustas apie Rolando Šmito pasirodymą A.Trinchieri pabrėžė, jog po tokio slogaus mačo nenori kalbėti apie individualius pasirodymus.

„Visi žaidė blogai, aš treniravau blogai. Labai paprasta, labai konkretu“, – teigė treneris.

Naujasis „Žalgirio“ treneris skundėsi, jog jam trūksta treniruočių su komanda.

„Norėčiau turėti treniruočių, o jų neturiu. Santechnikas naudojasi įrankiais, statybininkas plaktuku, mano įrankis yra treniruotės, o jų neturėjau. Nemėgstu pasiteisinimų, yra, kaip yra. Laimėjome namie, pralaimėjome išvykoje. Mes būsime geresni“, – žadėjo specialistas.

VIDEO: A.Trinchieri: „Šiai komandai reikia laiko treniruotėse“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius