Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 02 24

Antausį Kaune gavęs P.Laso prisiminė J.Mačiulį: „Jis buvo dominuojantis žaidėjas“

Tokio smūgio Madrido „Real“ (20-6) šiame sezone dar nebuvo patyręs. Dėl pirmos vietos Eurolygoje lenktyniaujantis karališkasis klubas Nemuno saloje sukrapštė vos 47 taškus ir buvo sutriuškintas Kauno „Žalgirio“ (5-19) net 21 taško skirtumu – 47:68 (11:18, 18:20, 8:11, 10:19).
Kauno „Žalgiris“ – Madrido „Real“
Kauno „Žalgiris“ – Madrido „Real“ / Erikas Ovčarenko/BNS

Po ne mažiau skaudaus Šarūno Jasikevičiaus treniruojamos „Barcelona“ antausio Ispanijos Karaliaus taurės finale į Kauną atvykusiems „Real“ karaliams riesta buvo nuo pradžių.

Lukas Lekavičius suko galvas svečių gynėjams, o pirmyn atgal prie šoninės linijos mindžiukavusio P.Laso nervai neišlaikė. Už pernelyg karštus ginčus teisėjai jį apdovanojo technine pražanga (32:24).

VIDEO: Prieš pergalę Kaune – „Žalgirio“ sirgalių palaikymas Ukrainai ir skanduotės V.Putinui

„Žalgirio“ aistruoliai erzino svečius šūksniais „Katalonija!“, o šeimininkai du kėlinius diktavo sąlygas (36:27).

„Real“ puolimui visiškai įstrigus „Žalgirio“ gynyboje, o skirtumui ketvirtajame kėlinyje pasiekus ir 20 taškų (61:41), P.Laso galiausiai prisėdo ant atsarginių suolo ir kratė galvą tarsi negalėdamas patikėti tuo, ką mato.

Šį vaizdą arenos kube išvydę „Žalgirio“ sirgaliai pakilo ant kojų ir nebeprisėdo. Pergalės dainos skambėjo iki pabaigos.

„Pirmiausia, sveikinimai varžovams. Jie buvo geresni už mus. Mes nepataikėme, prastai gynėmės, žaidėme be gynybos. Buvo sunku varžytis su komanda, kuri žaidė labai gerai, drausmingai. „Žalgiris“ nusipelnė šios pergalės, o mes turime tai pamiršti ir žiūrėti į priekį“, – dėstė P.Laso.

VIDEO: Garantavo pergalę prieš „Real“: Kauną ant kojų kėlę Edgaro Ulanovo metimai

47 taškai – tai Madrido „Real“ klubo antirekordas Eurolygoje.

„Na, jei pataikai tik vieną tritaškį iš 15, yra sunku rinkti taškus. Varžovai gali susispausti prie savojo krepšio, o mums sunku susikurti geras atakas. O kai dar padarai ir 16 klaidų, tuomet labai sunku tokių rungtynių nepralaimėti. Tačiau nemanau, kad tai tragedija, mes turime tikrai gerai pataikančių žaidėjų, tiesiog kartais tokių atkarpų pasitaiko“, – tęsė „Real“ vairininkas.

Įdomu, kad praėjusį sezoną „Real“ taip pat pralaimėjo tuo metu blogiausiai Eurolygos komandai, Rimo Kurtinaičio treniruotai Maskvos srities „Chimki“.

„Nekenčiu, kai taip nutinka. Eurolygoje motyvacijos niekada neturėtų trūkti. Čia žaidžia geriausios komandos Europoje. Nemanau, kad šiandien nebuvome motyvuoti, manau, kad nebuvo pasiruošę kovai nei fiziškai, nei psichologiškai. „Žalgiris“ šiandien mus tiesiog pranoko“, – neišsisukinėjo P.Laso.

Nuo 2011-ųjų „Real“ komandą treniruojantis P.Laso ypatingus žodžius skyrė ir Jonui Mačiuliui, ketvirtadienį pagerbtam „Žalgirio“ arenoje.

„Jonas mums labai svarbus vyrukas. Mums visiems liko puikūs prisiminimai apie jį. Žinoma, prisimename, kaip jis žaidė Lietuvos rinktinėje Europos čempionate – jis visus žudė. Manau, jis žaidė puikiai ir „Real“ komandoje.

Su juo mes iškovojome ne vieną titulą. Jonas tikrai buvo dominuojantis žaidėjas, o svarbiausia – žmogus, kurį ir dabar visi vis dar myli Madride. Buvo puiku matyti tą pagerbimo ceremoniją, nes jis jos tikrai nusipelnė“, – gražių žodžių buvusiam auklėtiniui negailėjo P.Laso.

J.Mačiulis „Real“ aprangą vilkėjo 2014-2018 metais ir sykį virš galvos kėlė Eurolygos čempiono taurę.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Jonas Mačiulis su „Real“ apranga Kaune 2017-aisiais.
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Jonas Mačiulis su „Real“ apranga Kaune 2017-aisiais.

„Katapulta“ dėl taiklių savo tritaškių, bet neįprastos metimo technikos pramintas tvirto charakterio kaunietis žodžių į vatą nevyniojo ir Madride.

2018-aisiais J.Mačiulis pats pasiprašė paleidžiamas iš „Real“ komandos, nes jautėsi nepelnytai per daug laiko praleidžiantis ant atsarginių žaidėjų suolo.

Erikas Ovčarenko/BNS/Jono Mačiulio pagerbimas
Erikas Ovčarenko/BNS/Jono Mačiulio pagerbimas

Į Kauną užsukęs „Real“ treneris sulaukė klausimo ir apie Rusijos karinius veiksmus Ukrainoje.

„Žinoma, mes kalbamės apie tai. Manau, visi apie tai kalbasi. Galiu pasakyti tik tiek, kad aš – krepšinio treneris, o taika yra aukščiau visko. Tai pats svarbiausias dalykas žmonijai, mano nuomone. Žinoma, esame sunerimę“, – neslėpė P.Laso.

Paskutinį sykį „Žalgiris“ „Real“ buvo nugalėjęs 2019-aisiais Kaune, kai komandos derinius dar braižė Šarūnas Jasikevičius – 86:73.

Pralaimėjęs Kaune „Real“ (20-6) nepasinaudojo šansu aplenkti „Barcelona“ (20-5) ekipos ir pakilti į pirmą vietą Eurolygoje. „Žalgiris“ (5-19) lieka paskutinis, bet jau tik viena pergale atsilieka nuo Atėnų „Panathinaikos“ (6-17) klubas.

Kitas rungtynes Eurolygoje kauniečiai būtent ir žais su „Panathinaikos“, kovo 1-ąją Atėnuose. Šis susitikimas, nukeltas jau du kartus, šįkart turėtų įvykti.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius