Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2021 04 02

Apie skaudulį prabilęs Martinas Schilleris įvertino „Žalgirio“ sezoną

Martinas Schilleris po trilerio Miunchene keletą minučių turėjo luktelėti savo eilės prie spaudos konferencijos mikrofono. Jam teko palaukti, kol istorinę pergalę atšvęs „Bayern“ krepšininkai. Taškas prieš „Žalgirį“ pirmą kartą Vokietijos krepšinio istorijoje šios šalies komandai atvėrė duris į Eurolygos ketvirtfinalį. Priešininkus sveikinęs M.Schilleris įvertino ir „Žalgirio“ sezoną.

„Sveikinimai „Bayern“ su pergale ir istoriniu patekimu į atkrintamąsias. Tai neįtikėtinas pasiekimas Vokietijos krepšiniui. Sveikinimai su šiuo ypatingu įvykiu“, – spaudos konferenciją pradėjo M.Schilleris.

Jis pats vos nesugadino šios šventės, kadangi likus žaisti 3,2 sek. „Žalgiris“ dar buvo priekyje 70:69.

„Aš nusivylęs, nes pralaimėjome. Bet nesu nusivylęs niekuo kitu. Komanda atėjo į rungtynes, kovėsi ir parodė charakterį, kurį turėjome visą sezoną. Jokių priekaištų iš mano pusės dėl kovingumo“, – akcentavo M.Schilleris.

VIDEO: Teisėjo klaida? Žalgirio pralaimėjimas – po abejotino arbitrų sprendimo

Tiesa, jam labiausiai nepatiko akis badęs skaičius.

„Jeigu turėčiau kažką išskirti, tai 19 klaidų, – pastebėjo M.Schilleris. – Su tokiu skaičiumi sunku rinkti taškus. Bet ir su 19 klaidų turėjome labai realų šansą laimėti. Skauda, bet tai darbo dalis.“

Kiti „Žalgirio“ skaičiai buvo geresni – svečiai netgi taikliau metė tritaškius (52,9 proc., 9/17) nei dvitaškius (47,4 proc., 18/38).

Tačiau svarbiausiai skaičiai turnyro lentelėje. „Žalgiris“ po 33 turų lieka su 16 pergalių. Jau po pergalės antradienį prieš Berlyno ALBA Lietuvos čempionai sužinojo, kad durys į Eurolygos ketvirtfinalį jiems užsivėrė anksčiau laiko.

VIDEO: Bavarų svajonė išsipildė: lemiamos „Bayern“ ir „Žalgirio“ mūšio akimirkos

Bet „Žalgiris“ alsavo atkrintamųjų komandoms į nugaras. Vienai jų – kaip tik Miunchene.

„Mums dar liko vienas mačas kitą savaitę su „Panathinaikos“, – paprašytas įvertinti debiutinį savo sezoną Kaune, Eurolygoje, akcentavo M.Schilleris. – Bet viską įsivertinant, tai buvo geras sezonas. Buvome taip arti atkrintamųjų, kad dabar sunku tai vertinti kaip gerą sezoną. Nes skauda. Ir skaudėjo keletą dienų, nes pralaimėjimas „Maccabi“ atėmė tą viltį.

Bet noriu tikėti, kad tai buvo geras sezonas. Jis buvo tikrai labai geras. Su 16 pergalių, galbūt 17, paprastai turėtume gerus šansus patekti į atkrintamąsias. Su visomis tomis traumomis... Bet jokių pasiteisinimų. Galėjome patekti. Geras sezonas, bet skauda.“

VIDEO: Po istorinio „Bayern“ pasiekimo – žaidėjų emocijų iškrova ir įkvepianti Trinchieri kalba

„Žalgiris“ baigs pasirodymą Eurolygoje kitą savaitę. Žaliai balti ketvirtadienį 20 val. namuose priims Atėnų „Panathinaikos“.

VIDEO: Dovana iš dangaus: Miunchene – „Žalgiriui“ laimingai pasibaigęs kuriozas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius