Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 04 02

Ar pergalių skonį Eurolygoje pamiršęs Kauno „Žalgiris“ tikrai auga?

Kauno „Žalgiris“ Maskvoje praleido 100 taškų, tačiau du kėlinius rimtai erzino CSKA trenerių štabą. Intriga buvo tikrai didesnė nei rungtynėse Kaune, tačiau pataikyti visada lengviau, kai tavo pasirodymas jau nieko nebelemia. Visgi treneris Alfredas Vainauskas įsitikinęs, kad net į begalinę pralaimėjimų karuselę įsisukęs „Žalgiris“ auga.
Siimas Sanderis-Vene
Siimas Sanderis-Vene / „Scanpix“ nuotr.
Eurolyga | Maskvos CSKA(9-4) – Kauno „Žalgiris“(2-11) 100:86 | Maskva

„Šįkart „Žalgiris“ nebuvo toks susikaustęs ir įsitempęs“, – rungtynes Kaune ir Maskvoje lygino A.Vainauskas.

Tai natūralu, kai „Žalgiris“ namuose leido CSKA juos pervažiuoti 59:94​, Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai dar turėjo dėl ko kovoti. Tai buvo antras labai skaudus pralaimėjimas iš eilės po smūgio Chimkuose.

Penktadienį savotišku rungtynių dirigentu pradžioje tapo „Žalgiris“. Pirmiausia dėl to, kad jis visiškai neturėjo ko prarasti. Tiesa, erzinti CSKA jėgų ir pasitikėjimo savimi pakako tik kėliniui su puse.

Jau antrojo kėlinio pabaigoje susikrautą dviženklę persvarą svečiai iššvaistė, o nuo trečiojo kėlinio pylos nuo vyriausiojo trenerio Dimitrio Itoudidžio gavę CSKA krepšininkai pabudo.

„Trečiojo kėlinio pakako, kad rungtynės taptų nebekontroliuojamos „Žalgiriui“, o ketvirtasis buvo tik statistika“, – konstatavo „Utenos“ klubo treneris.

Šįkart taškus „Žalgiriui“ rinko kritikos sulaukę legionieriai, tačiau pritrūko Lietuvos krepšininkų indėlio. Š.Jasikevičiaus teigimu, tai yra augimo skausmai. Ar „Žalgiris“ tikrai auga? Apie tai ir daugiau po rungtynių kalbėjomės su A.Vainausku.

VIDEO: Žalgiris su atsigavusiais legionieriais sėkmingai priešinosi Maskvoje

– Rungtynės tikrai buvo padoresnės nei šį sezoną Kaune. Bet kas atsitiko antrajame kėlinyje, kai per kelias minutes buvo išbarstyta dviženklė persvara?​

– Rungtynės buvo neblogos. Pirmi du kėliniai net šiek tiek įspūdingi. Trečiajame kėlinyje buvo jau sunku. Po pertraukos, atrodo, kad CSKA prisiminė tas rungtynes, kai sutriuškino „Žalgirį“ Kaune. Šįkart „Žalgiris“ nebuvo toks susikaustęs ir įsitempęs.

CSKA pradėjo rungtynes atsipalaidavę, tačiau vėliau viskas stojo į vietas. Maskvos klubas parodė savo agresiją. Trečiojo kėlinio pakako, kad rungtynės taptų nebekontroliuojamos „Žalgiriui“, o ketvirtasis buvo tik statistika. Buvo galima galvoti apie pergalę, bet tam CSKA turėjo žaisti taip pat kaip pirmoje dalyje. Visgi garbingai „Žalgiris“ sužaidė. Manau, kad judame į priekį.

Pats Šarūnas Jasikevičius liko patenkintas žaidimu. Sublizgėjo Olivier Hanlanas ir kiti legionieriai, bet daugiau norėjosi iš lietuvių. Šios rungtynės nieko nelėmė praktiškai nei vienai komandai, bet buvo pasipriešinta CSKA.

– Šarūnas Jasikevičius žaidimo spragas vadino augimo skausmais. Ar „Žalgiris“ tikrai auga?

– Manau, kad taip. Vis daugiau gynybos ir puolimo elementų, atrodo, kad veikia taip, kaip turėtų. Aišku, mes gal norėtume daugiau iš tų jaunųjų žaidėjų. Bet tritaškių pataikymas jau turėtų džiuginti.

– Žalgirio legionierius daug kas vadina nepasisekusiais pirkiniais. Šįkart jie kartu pelnė 38 taškus. Gal dar galima tikėtis iš jų kažką išspausti?

– Rungtynės parodė, kad jie gali vesti komandą. Brockas Motumas sužaidė geras rungtynes, Hanlanas, Randle'as, Vougioukas taip pat nemažai prisidėjo. Tai ir sudarė tą įtampą. Jeigu rungtynės būtų vykę Kaune, dar neaišku, kas būtų laimėję. Natūralu, kad legionieriai sužaidė, nors šį sezoną būta visokių rungtynių. Jų pasirodymo dar negalima laikyti stabiliu.

– Paskutinės rungtynės su „Barcelona“. Ko ten sieks „Žalgiris“?

– Dabar jau svarbiausia galvoti apie LKL atkrintamąsias ir joms ruoštis. Taip bus ir paskutinėse Eurolygos rungtynėse. Svarbiausia yra nepasidaryti sau gėdos. Nemanau, kad bus žaidžiama, kad tik žaisti. Dar yra taktinių problemų, kurias reikia spręsti.

– Artėja LKL atkrintamosios rungtynės. „Lietuvos rytas“ tikrai nemiega. Ko galima laukti ten?

– Akivaizdu, kad LKL yra dvi stiprios komandos ir visos kitos žemesniame lygyje žaidžiančios. „Žalgiris“ ir „Lietuvos rytas“ yra praktiškai vienodo pajėgumo. Kol kas dar „Žalgiris“ plėšosi tarp Eurolygos ir LKL. Negali vienu metu rengtis dvejoms rungtynėms. Negali nekreipti dėmesio į LKL, nes nusisuksi ir kažkas gali įkąsti. Tik pasibaigus Eurolygai, prasidės pagrindinis strategavimas jau finalo serijai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius