Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2015 12 17

Atėnų košmaras Kaune nepasikartos

Trečiadienį Vilniuje Modestas Paulauskas su savo artimaisiais ir būriu buvusių bendražygių jausmingai stebėjo autobiografinio dokumentinio filmo „Modestas Paulauskas. Krepšinio švyturys“ premjerą. Ketvirtadienį Lietuvos krepšinio legenda ne mažiau akyliau seks ir savo gyvenimo komandos Kauno „Žalgirio“ batalijas Eurolygoje, kai šalies čempionai priims vieną tituluočiausių žemyno komandų Atėnų „Panathinaikos“.
Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

15 savo profesionalios karjeros metų „Žalgiriui“ atidavęs M.Paulauskas nepraleidžia nė vienos savo komandos dvikovos ir yra įsitikinęs, kad pirmųjų tarpusavio rungtynių košmaras Atėnuose, kai žalgiriečiai graikams pralaimėjo 56:91, šį sykį tikrai nepasikartos.

„Labai gerai, kad komanda į „Top 16“ traukinį įšoko likus dar dviem turams iki reguliaraus sezono pabaigos. Tai leido žalgiriečiams ne tik nuristi nuo savo nugarų didžiulį psichologinį akmenį, bet ir sutaupyti fizinių jėgų. Barselonoje pamatėme, kad žalgiriečiai žaidžia lengvai ir užtikrintai. Dvikova su „Panathinaikos“ bus antra proga žengti dar vieną žingsnį kokybiškesnio krepšinio link“, – įsitikinęs M.Paulauskas.

– Ko iš žalgiriečių galime tikėtis ketvirtadienio dvikovoje su „Panathinaikos“? 24sek.lt paklausė olimpinio čempiono.

– Nors kelialapis į kitą etapą jau kišenėje, komanda žais namuose. „Žalgirio“ rungtynių lankomumas Eurolygos masteliais yra labai didelis. Žmonės čia ateina ne šiaip sau pasėdėti ir išgert alaus bokalą, o stebėti aukščiausio lygio krepšinio. Tokiame kontekste kiekvieno ant parketo žengiančio krepšininko sąžinės reikalas yra stengtis ir kovoti iš visų jėgų. Manau, jog ketvirtadienio vakarą matysime puikų reginį, juo labiau kad visi prisimena, kas nutiko pirmajame tarpusavio mače Atėnuose. Tai bus puiki proga reabilituotis. Visi matome, kad dabar „Žalgiris“ gali būti visai kitoks nei Atėnuose ar Krasnodare.

Alfredo Pliadžio nuotr./Modestas Paulauskas
Alfredo Pliadžio nuotr./Modestas Paulauskas

– Kaip manote, ar labai svarbu kokią vietą – 3 ar 4 – komanda užims C grupėje?

– Kol kas visa tai yra tiesiog aritmetika. Dar niekas neaišku, į kokius krepšelius pateks kitų grupių komandos, tad ir spėlioti bei prognozuoti nėra prasmės. Kita vertus, šią akimirką užimti trečią vietą yra garbės reikalas. Aišku, tai pasiekus, galima tikėtis ir santykinai silpnesnių priešininkų kitame etape, tačiau skaičiavimais užsiimti jau dabar nėra jokio pagrindo. 

– Prisiminus pirmąją tarpusavio dvikovą Atėnuose: ar kauniečiams buvo „juoda“ diena, ar Atėnų klubas yra labai neparankus priešininkas?

– Atėnų klubą, kartu su „Barcelona“ ir Madrido „Real“ priskirčiau tų ekipų grupei, kurios nepaisant kokią vietą tuo metu užima, kiekviename mače yra laikomos favoritėmis. Kalbant apie „Panathinaikos“, žaisdama namuose, ši komanda turi dar vieną papildomą ir labai aštrų ginklą – savo sirgalius. Žaisti tame Atėnų pragare yra labai sunku bet kuriam varžovui. Pats savo akimis O.A.C.A. arenoje stebėjau 1995-ųjų metų Europos čempionatą ir gerai mačiau, kokią beprotišką atmosferą sugeba sukurti vietos sirgaliai. Tokiomis aplinkybėmis palūžta ne tik krepšininkai, neretai pasimeta ir teisėjai.

Šiandienis „Panathinaikos“ neblogai subalansuota ekipa, kurioje vietos graikų krepšininkus puikiai papildo amerikietis Jamesas Gistas ar serbas vidurio puolėjas Miroslavas Raduljica. Jei toje emocijomis pritvinkusioje atmosferoje pagauna savo „bangą“, sustabdyti juos tampa neįmanoma. Taip ir nutiko pirmajame mače. Visgi neabejoju, kad šį kartą viskas bus kitaip. „Žalgirio“ treneriai puikiai suprato savo klaidas ir neleis graikams įsisiautėti.

„Panathinaikos“ neblogai subalansuota ekipa, kurioje vietos graikų krepšininkus puikiai papildo amerikietis Jamesas Gistas ar serbas vidurio puolėjas Miroslavas Raduljica. Jei toje emocijomis pritvinkusioje atmosferoje pagauna savo „bangą“, sustabdyti juos tampa neįmanoma

– Nors „Žalgiriui“ metus tenka palydėti be vieno savo lyderių Renaldo Seibučio, atrodo, kad jo iškritimas netgi padarė tam tikrą meškos paslaugą ir leido atsiskleisti iki tol blankiai rungtyniavusiam Martynui Pociui...

– Niekada nenorėčiau sakyti, kad kurio nors žaidėjo trauma gali komandai išeiti į naudą. Džiaugiuosi, kad Renaldas jau per pirmuosius savo metus „Žalgiryje“ puikiai pritapo prie komandos. Jaučiasi, kad jis Kaune yra patenkintas. Komanda buvo įpratusi žaisti su juo, o dabar treneriams reikia ieškoti naujų variantų. Tikrai nemanau, kad dabar M.Pocius trina rankomis ir džiaugiasi jam suteiktu šansu, tiesiog malonu, kad iškritus Renaldui, atsirado žmogus, kuris nevengia perimti vaidmenį. 

Kokių rezervų įžvelgiat komandos žaidime kalbant apie „Top 16“ etapo kovas?

– Mano manymu, visu 100 proc. nežaidžia dar nė vienas „Žalgirio“ krepšininkas, tačiau sezonas klostosi taip, kad optimalios formos kol kas ir nereikia. Žinoma, duobių nepavyko išvengti ir dėl to turėjome net tokių keistų pralaimėjimų kaip Kėdainių „Nevėžiui“, tačiau apskritai svarbiausi sezono akcentai bus dėliojami 2016-aisiais. Supraskime, kad komandoje yra nemažai naujokų.

R.Seibutis, Ianas Vougioukas, Olivier Hanlanas, Brockas Motumas – tai žaidėjai, kuriems treneriai jau dabar skiria gana svarbius vaidmenis, tačiau klube jie yra tik pirmą sezoną. Kiekvienos rungtynės tarnauja tam, kad „Žalgiris“ eitų į priekį ir žaidėjai gerintų savo žaidimą bei tarpusavio supratimą. Dvikova su „Panathinaikos“ bus viena tokių, kai treneriai jau galvos apie ateitį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius