TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Atkrintamųjų varžovą sužinojęs Šaras: „Kausimės kaip išprotėję“

Šarūno Jasikevičiaus treniruojama Stambulo „Fenerbahče“ pralaimėjimu užbaigė Eurolygos reguliarųjį sezoną ir sužinojo varžovą atkrintamosiose varžybose. Juo tapo „Monaco“ su Donatu Motiejūnu.
Šarūnas Jasikevičius
Šarūnas Jasikevičius / ZUMAPRESS / Scanpix nuotr.

Šaro komanda penktadienį svečiuose per pratęsimą 81:84 krito prieš Pirėjo „Olympiakos“ ir reguliariajame sezone liko šešta. „Fenerbahče“ iškovojo 20 pergalių ir patyrė 14 pralaimėjimų (14-7 nuo tada, kai komandos vairą perėmė Š.Jasikevičius).

„Sveikinimai treneriui Bartzokui ir „Olympiakos“, – varžovams duoklę po mačo atidavė kaunietis. – Tai buvo geros rungtynės su daug įdomių detalių. Jausmas buvo tarsi per atkrintamąsias. Turėjome labai blogą pastarąją savaitę, bet šiandien žaidėme geriau.

Perėmėme kontrolę pratęsimo pradžioje ir turėjome uždaryti rungtynes, bet greitai praradome kontrolę ir to nesugebėjome padaryti.“

Dabar „Fenerbahče“ laukia serija iki trijų pergalių su „Monaco“ klubu, reguliariajame sezone pasiekusiu 3 pergalėmis daugiau ir užėmusiu trečiąją vietą.

Šaras įvertino būsimą oponentą.

„Tai labai gera komanda. Jie turi tęstinumą ir kelerius metus išlaikė tą pačią sudėtį ir trenerį. Mes irgi norime būti tokioje pozicijoje ateityje. Jie progresuoja bėgant metams, noriu, kad ir mes darytume tą patį, – kalbėjo Š.Jasikevičius.

ZUMAPRESS / Scanpix nuotr./Mike'as Jamesas
ZUMAPRESS / Scanpix nuotr./Mike'as Jamesas

– Žaisime prieš vieną geriausių Eurolygos komandų. Nors jie turi labai gerų žaidėjų, ypač Mike'ą Jamesą, negalime nuvertinti ir kitų. Mūsų laukia sunkūs mačai, kuriose svarbiausios bus detalės, nors gal jau pabostu tą kartodamas. Pražanga, atkovotas kamuolys ar vienas metimas gali pakeisti serijos eigą“, – teigė lietuvis.

Po paskutinių reguliariojo sezono rungtynių jis pridūrė:

„Kausimės kaip išprotėję.“

Vida Press nuotr./Šarūnas Jasikevičius
Vida Press nuotr./Šarūnas Jasikevičius

Atkrintamųjų serijos prasidės balandžio 23 dieną ir tęsis vėliausiai iki gegužės 8-osios. „Monaco“ ir „Fenerbahče“ poros nugalėtojai pateks į finalo ketvertą Berlyne ir pusfinalyje grumsis prieš Atėnų „Panathinaikos“ arba įkrintamųjų poros tarp Tel Avivo „Maccabi“ ir Vitorijos „Baskonia“ laimėtoją.

Šarui tai bus šeštoji Eurolygos ketvirtfinalio serija treniruojant komandą, bet pirmoji – su „Fenerbahče“. Iki šiol jis su Kauno „Žalgiriu“ laimėjo ir pralaimėjo po vieną seriją, o su „Barcelona“ nugalėjo visose trijose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius