Ir vasarą naujienų netrūksta. 3 mėn. prenumerata vos už 1,49 Eur!
Išbandyti
2023 10 03

Atsinaujinęs „Žalgiris“: K.Evanso laukimas ir didžiausias taikinys gynyboje

Kauno „Žalgirį“ reguliaraus „Betsafe-LKL“ sezono starte testavę Utenos „Uniclub Casino – Juventus“ ir Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ atstovai dalijosi pastebėjimais su 15min apie Lietuvos čempionų vaizdą prieš Eurolygos sezoną. Treneris Aurimas Jasilionis ir krepšininkas Žygimantas Skučas narpliojo „Žalgirio“ žaidimą, kalbėjo apie stipriąsias vietas ir didžiausią taikinį gynyboje.

Kauno „Žalgiris“ jau šį ketvirtadienį Bolonijoje prieš vietos „Virtus“ pradės 2023–2024 metų Eurolygos sezoną.

Stebuklus praėjusiame sezone kūrę Kazio Maksvyčio auklėtiniai kovas stipriausiame Senojo žemyno turnyre pasitiks po šešių draugiškų ir oficialių sparingų.

Kontrolinių rungtynių cikle „Žalgiris“ 80:59 įveikė Rygos VEF ir 85:84 pranoko Belgrado „Crvena zvezda“, o prieš Pirėjo „Olympiakos“ krito 72:75.

„Betsafe-LKL“ čempionate žalgiriečiai iškovojo visas tris pergales – 107:55 sudaužė „Gargždus“, 79:69 išsivežė pergalę iš Utenos, tuo metu pirmoji dvikova Nemuno saloje baigėsi 78:68 išvargta pergale prieš Pasvalio „Pieno žvaigždes“.

„Ką pasiruošėme per treniruotes, tą pavyko ir įgyvendinti rungtynėse. Mums pritrūko rotacijos ir žaidėjų, kurie gali įmesti, – 15min sakė Kaune pagrindinio įžaidėjo Jordano Watsono neturėjęs Pasvalio vairininkas Aurimas Jasilionis. – Iki Eurolygos starto dar liko keturios dienos. Žinoma, kaip ir kiekvienam studentui, visada pritrūks dar vienos nakties iki gero pasiruošimo. Manau, kad „Žalgiris“ surinko konkurencingą komandą, kuri gali patriukšmauti Eurolygoje.“

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Aurimas Jasilionis
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Aurimas Jasilionis

„Kauno „Žalgiris“ paliko gerą įspūdį, – 15min sakė ketvirtąjį sezoną Utenoje pasitikęs Žygimantas Skučas. – Jie nepadarė kažko tokio, ko mes nesitikėjome. Žinojome, ką jie darys, bet mums pritrūko meistriškumo ir jėgų išlaikyti kokybę visas 40 minučių. Mus išmušė iš vėžių besikeičianti „Žalgirio“ gynyba. Mažas varžovų penketas mums tikrai buvo neparankus. „Žalgiris“ yra bėganti komanda, kuri puikiai išnaudojo įsiveržimus į baudos aikštelę ir kamuolio atmetimus ties tritaškiu. Pralaimėjome ties tuo, nors tam ir ruošėmės.“

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Žygimantas Skučas
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Žygimantas Skučas

15min portale – „Žalgirį“ testavusių Utenos ir Pasvalio atstovų mintys apie atsinaujinusią Kauno komandą, Keenano Evanso ir Nazo Mitrou-Longo sportinę formą, neskaudų Igno Brazdeikio išvykimą, didžiausią taikinį gynyboje ir komandos potencialą Eurolygoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Playtime 2024“ – jau rugsėjį Kauną sudrebins didžiausias Lietuvoje kompiuterinių žaidimų festivalis
Reklama
Kaip sutaupyti įsirengiant automatinę laistymo sistemą?
Reklama
Testas apie vėjo elektrines: ką žinote apie elektros gamybą iš vėjo?
Reklama
Dantų atkūrimas per parą – implantacijos laimėjimas, leidžiantis akimirksniu susigrąžinti šypseną
Užsisakykite 15min naujienlaiškius