Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 07 15

Atskleidė, kiek „Zenit“ sumokėjo už patekimą į Eurolygą

Sankt Peterburgo „Zenit“ krepšininkai trečią sezoną žais Eurolygoje, sulaukę vardinio kvietimo. Dabar užsienio žiniasklaidoje pasirodė informacija apie šešiaženklę sumą, kurią Rusijos klubas sumokėjo Eurolygai už patekimą į 18-os komandų elitinį turnyrą.
Sankt Peterburgo „Zenit“ klube – COVID-19 protrūkis
Sankt Peterburgo „Zenit“ klube – COVID-19 protrūkis / Getty images / Euroleague.net nuotr.

Per pastarąjį Eurolygos akcininkų susirinkimą praėjusį penktadienį Barselonoje Jordi Bertomau pasakė, kad lyga gavo 700 tūkst. eurų iš „Zenit“ klubo už vardinį kvietimą 2021-2022 m. sezonui, – pranešė keli Rusijos portalai, remdamasi Graikijos SDNA kanalo žiniomis.

Eurolygos klubų vadovams šis prieš 13 mėnesių įvykęs senas susitarimas buvo naujiena.

„Bertomeu žodžiai sukėlė susitikimo dalyvių nusistebėjimą. Prasidėjo klausimai: „Nuo kada mums mokama už dalyvavimą lygoje? Kodėl sužinojome tik dabar, praėjus metams?“

Sports.ru svarstė, kad klausimų turėjo kilti ir tokiems klubams, kaip Belgrado „Partizan“ ar Kazanės UNIKS, kurie praėjusiais metais irgi tikėjosi vardinio bilieto, bet jiems buvo paaiškinta, kad „Zenit“ geriau įvykdė visas sąlygas.

Nežinia kokiais kriterijais remiantis Sankt Peterburgo klubas pateko į Eurolygą prieš 2019-2020 m. sezoną. Tada Juano Plazos treniruojama komanda prastai startavo, o atėjęs naujas treneris Xavi Pasqualis nespėjo pakelti iš paskutinės vietos turnyro lentelėje iki sezono sustabdymo dėl pandemijos.

Praėjęs sezonas buvo daug sėkmingesnis. Rusijos komanda užėmė 8 vietą reguliariajame čempionate, o ketvirtfinalyje tik po nuožmios kovos nusileido „Barcelona“ klubui.

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Xavi Pascualis ir Artūras Gudaitis
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Xavi Pascualis ir Artūras Gudaitis

Ateinantį sezoną „Zenit“ atstovaus ne tik Artūras Gudaitis, bet ir dar vienas Lietuvos rinktinės krepšininkas Mindaugas Kuzminskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius