Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 01 19 /12:29

K.Maksvytis – apie M.Kalniečio sprendimą, finalo ketvertą ir palaikymą be provokacijų

Pernai paskutinis finišavęs, o šiemet vis maloniau stebinantis Kauno „Žalgiris“ (11-8) ima svajoti ir apie Eurolygos finalo ketvertą, sezono pabaigoje vyksiantį Kaune.

„Nustebino, kad taip greitai buvo išpirkti visi bilietai“, – ketvirtadienį spaudos konferencijoje prisipažino Kazys Maksvytis.

„Jeigu atvirai, aš ir pats norėjau įsigyti papildomų bilietų, bet nepavyko. Visi bilietai buvo išgraibstyti, ažiotažas didžiulis. Tikiuosi, kad gal dar pavyks. Ir slaptai tikimės, kad pateksime kaip komanda“, – tylią „Žalgirio“ svajonę garsiai paviešino 45-erių strategas.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Kazys Maksvytis
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Kazys Maksvytis

Net ir po skaudžios lyderio Keenano Evanso traumos trijų pergalių seriją Eurolygoje skaičiuojantis „Žalgiris“, praėjusią savaitę šventęs istorines dvi pergales išvykoje, penktadienį namie sutiks Belgrado „Crvena zvezda“ (10-9).

„Laukia svarbios rungtynės. Turnyrinės lentelės kaimynai. Varžovai savo stiliumi šiek tiek panašūs į mus. Daug vietinių krepšininkų. Žaidžia gana agresyviai, gana gerai ginasi. Su stipriai išreikštais legionieriais. Laukia sunkios ir svarbios rungtynės. Tikiuosi, kad užbaigsime gražiai šį penktadienį“, – vylėsi K.Maksvytis.

VIDEO: K.Maksvytis: apie M.Kalniečio atsisveikinimą ir „Crvena Zvezda“ iššūkį

Šios rungtynės gali būti paskutinės legendiniam Mantui Kalniečiui „Žalgirio“ arenoje Eurolygoje. 36-erių įžaidėjas apsisprendė kabinti sportbačius ant vinies sausio mėnesio pabaigoje.

zalgiris.lt nuotr./Mantas Kalnietis
zalgiris.lt nuotr./Mantas Kalnietis

„Buvo netikėta žinia. Kažkiek yra logiško paaiškinimo. Galų gale, jis turi ir planą B, ką pradėti po žaidėjo karjeros. Tai nėra lengva. Jis priėmė tokį sprendimą ir mes jį gerbiame“, – teigė K.Maksvytis.

„Mantas buvo svarbus rūbinėje. Tikimės, kad užpildysime šią spragą. Jis dar keliaus su mumis ir bus šalia, tik jau kaip palaikantis asmuo“, – pridūrė „Žalgirio“ treneris.

Traumų kankinamas ir tik praėjusią savaitę į treniruotes vėl grįžęs M.Kalnietis šiame sezone Eurolygoje žaidė tik dvejose rungtynėse ir taškų nepelnė. Sutartį jis teigė nusitraukęs dar ir todėl, kad palengvintų finansinę „Žalgirio“ situaciją – po K.Evanso traumos klubui skubiai prireikė naujoko ir įžaidėjo pozicijoje.

„Man atrodo, ta žinia atėjo po naujokų įsigijimo. Aš ją sužinojau keliomis dienomis anksčiau negu jūs.

Mantas pasielgė labai vyriškai. Jis elgėsi labai garbingai, būdamas tokio statuso, tokio kalibro žaidėjas. Kartais man buvo sunku laikyti jį ant suolo, bet jis nekėlė papildomų intrigų, nors galėjo tai daryti su savo patirtimi, svoriu. Jis išliko garbingas. Manau, tai dar prideda prie to, koks geras ir garbingas žaidėjas jis buvo“, – tęsė K.Maksvytis.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Mantas Kalnietis
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Mantas Kalnietis

Įdomu, kad praėjusiame sezone būtent rungtynėse su „Crvena zvezda“ Eurolygoje atsisveikino kita „Žalgirio“ legenda Paulius Jankūnas. Kauniečiai tuomet dramatiškai laimėjo po pratęsimo.

„Galiu pasakyti, kad Mantas bus registruotas rungtynėms. Žiūrėsime“, – į klausimą, ar įžaidėjas išbėgs į aikštelę, tiesiai neatsakė K.Maksvytis.

Prieš rungtynes su „Crvena zvezda“ kelias treniruočių dienas turėjęs „Žalgiris“ stengėsi kuo labiau į komandą įlieti naujokus Achille Polonarą ir Isaiah Taylorą.

„Pavyko gana neblogai padirbėti. Darbo buvo. Treniruočių mažai, daug rungtynių. Stengėmės išnaudoti šias dienas darbingai. Ir komandą įvesti į gerą formą, ir naujokus labiau į komandą.

Gana neblogai padirbėjome. Gerų ženklų yra. Kai gerai dirbame treniruotėse, tada dažniausiai gerai žaidžiame ir rungtynėse“, – vylėsi K.Maksvytis.

ABA League j.t.d./Dragana Stjepanovic nuotr./Facundo Campazzo
ABA League j.t.d./Dragana Stjepanovic nuotr./Facundo Campazzo

Serbijos klubas į Kauną atvyksta piktas – Sporto arbitražo teismas (CAS) atmetė „Crvena zvezda“ prašymą leisti žaisti garsiajam savo pirkiniui Facundo Campazzo, kol bus išnagrinėtas skundas prieš Eurolygą, pritaikiusią sankcijas dėl finansinių pažeidimų.

„Na, čia yra Eurolygos sprendimas. Jei žiūrėtume iš trenerio ar žaidėjo pusės, aš pats esu buvęs situacijose, kai buvęs klubas neišmoka tau atlyginimo. Aš manau, kad finansiniai reikalai turi būti sutvarkyti ir skaidrūs“, – pabrėžė K.Maksvytis.

Tačiau anksčiau nei tikėtasi grįžo kitas argentinietis, traumą išsigydęs Luca Vildoza, jau žaidęs praėjusią savaitę rungtynėse, kuriose „Crvena zvezda“ tiesiog nupūtė 92:68 vieną Eurolygos lyderių „Monaco“.

Pyksta „Crvena zvezda“ ant „Žalgirio“ ir dėl esą nuvilioto Achille Polonaros. Serbijos klubo vadovas Nebojša Čovičius pareiškė, kad buvo susitaręs su italu, bet negalėjo pasirašyti sutarties dėl minėtų sankcijų. 31-erių aukštaūgis tuomet atvyko į Kauną, kur dėl nugaros skausmų vis dar žaisti negali ir galbūt šiame sezone nebegalės Tyleris Cavanaugh.

zalgiris.lt nuotr./Achille Polonara
zalgiris.lt nuotr./Achille Polonara

„Manau, kad teisybės yra. Juo labiau kad treneris Duško Ivanovičius treniravo A.Polonarą Vitorijoje, kur jam neblogai sekėsi žaisti. Manau, kad Achille rinkosi tarp mūsų ir tarp jų“, – sutiko K.Maksvytis.

Pagrindiniai Serbijos klubų rėmėjai yra glaudžiai susiję su Rusija. Sutapimas ar ne, tačiau kai rusų klubai buvo išspirti iš Eurolygos, Serbijos krepšinis ėmė taškytis anksčiau nematytomis sumomis.

Šiame sezone „Žalgiris“ su „Crvena zvezda“ sykį jau žaidė. Belgrado pragare prieš mėnesį vykusiose rungtynėse K.Maksvyčio auklėtiniai pirmavo tris su puse kėlinio, bet pabaigoje praleido varžovus į priekį (73:77).

„Nuo to laiko nelabai kas pasikeitė. Jie, kaip ir mes, turėjo netekčių, bet labai gerai su jomis susitvarkė. Toliau skynė pergales. Reikia pripažinti, kad trenerio pakeitimas jiems išėjo į naudą.

Labai gerai situacija, iškritus Hassanui Martinui, pasinaudojo Filipas Petruševas. Jo vidurkis paskutinėse rungtynėse siekia 20 taškų. Taip, tai ir Luka Mitrovičius. Jų priekinė linija – itin mobili.

„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./Luca Vildoza
„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./Luca Vildoza

Tačiau aš vis tiek manau, kad didžiausias jų variklis yra mažiukai. Pirmiausia, L.Vildoza ir Nemanja Nedovičius. Taip pat O.Dobričius, S.Markovičius. Jie yra komandos varikliukai, viską kuriantys. Jeigu dar prisijungs ir F.Campazzo, tai iš viso bus supergynėjų grandis.

Manau, bus panašios kaip Belgrade – sunkios, atkaklios – rungtynės. Žais dvi kovingos komandos ir tikiuosi, kad nugalėsime mes“, – vylėsi K.Maksvytis, kurio auklėtiniams daugiausia bėdų Belgrade pridarė minėti L.Vildoza ir N.Nedovičius, pelnę 27 ir 21 tašką.

„Yra naujų idėjų, kaip juos stabdyti. Be abejo, reaguojame į praėjusias rungtynes ir stengsimės padaryti išvadas“, – žadėjo treneris.

„Žalgirio“ arenos tribūnos penktadienį jau 9-ą sykį šiame sezone bus sausakimšos. Sirgaliai susitikimui su „Crvena zvezda“ skiria ypatingą dėmesį. Ištikimiausia aistruolių grupė „Green White Boys“ žiūrovus kviečia atvykti ne tik su „Žalgirio“ simbolika, bet ir Ukrainos vėliavomis.

„Aš nenorėčiau, kad būtų provokacijų. Norėčiau, kad pirmoje vietoje būtų krepšinis. Aš labai palaikau Ukrainą, bet norėčiau tai daryti po arba prieš rungtynes, o ne per. Nenorėčiau, kad vėl būtų provokacijos prieš serbus, kaip praėjusį kartą su NATO vėliavomis. Norėčiau, kad pirmiausia būtų „Žalgiris“ ir krepšinis“, – teigė K.Maksvytis.

„Žalgirio“ ir „Crvena zvezda“ rungtynės vyks pentadienį 20 val. Kauniečiai šiuo metu dalinasi 6–7 vietomis Eurolygoje ir vos vienu laimėjimu atsilieka nuo 2–5 pozicijų.

Standings provided by Sofascore

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius