Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2019 10 25

Bendražygiui pergalę skyręs Šaras ir juokavo, ir nerimavo: „Vienu metu atrodėme skystai“

Nors Kauno „Žalgiris“ pakylėtas puikaus 14 tūkst. 828 sirgalių palaikymo pasiekė antrąją pergalę Eurolygoje, žalgiriečių pasisėdėjimas rūbinėje buvo neįprastai ilgas. Ir ne pats linksmiausias. „Buvo daug kas akcentuojama... – paklaustas apie pokalbį rūbinėje nutylėjo Šarūnas Jasikevičius, bet netrukus pratęsė. – Tą patį jums pasakiau. Tik švelnesniais žodžiais.“ Šyptelėjęs Šarūnas Jasikevičius dar nerimauja dėl kartojamų klaidų, bet jis džiaugiasi svarbiausiu tikslu – įsirašyta pergale prieš Vilerbano ASVEL 70:56.

Jausmas turėjo būti kaip įšokus į eketę šaltą žiemą.

Turbūt kažkaip panašiai pasijuto Šarūnas Jasikevičius, pradėjęs kovą su ASVEL.

Žalgiriečių strategas žaibavo prie šoninės linijos, kai prieš akis matė akivaizdžiai energija svečiams nusileidusius savo auklėtinius.

Seniai matėme tokį nepatenkintą Šarūną Jasikevičių.

Neapsikentęs dėl sulaužyto gynybinio plano ir į reikiamus taškus puolime neįvesto kamuolio, treneris mosavo kumščiu priešais „Žalgirio“ žaidėjų suolą.

Po pirmojo kėlinio sirenos jis užsipuolė Martiną Gebeną ir atskirai pasistatė centrą išrašyti jam piktą moralą. Karšta diskusija prasitęsė dar po minutės pertraukėlės.

Bet antrasis kėlinys nuramino „Žalgirio“ generolą.

Drausminga „Žalgirio“ gynyba neleido ASVEL pelnyti taškų beveik 6 minutes. Kai Mariaus Grigonio tritaškis fiksavo spurtą 14:0 ir vedė „Žalgirį“ į priekį 28:20, treneris lyg fanas kėlė rankas į viršų ir pritūpęs plojo pasitaisiusiems savo kariams.

Pirmajame kėlinyje veidą dažnai dangstęsi sirgaliai vėl traukė pergalingas dainas „Žaliai balti“.

VIDEO: „Karštom pėdom“: plieniniai „Žalgirio“ gniaužtai, audringi fanai ir Milo šou

Š.Jasikevičiui dar reikėjo iškęsti ne vieną sunkią „Žalgirio“ minutę. Antai ketvirtojo kėlinio pradžią, kai žalgiriečiai penkias minutes nerado kelių ASVEL krepšio link.

Bet priešpaskutinę minutę jis patenkintas plojo komandai ir pergalingai spaudė kumščius, leisdamas į aikštę Eurolygos debiutantus 18-metį estą Kerrą Kriisą ir Karolį Lukošiūną.

„Sveikinu „Žalgirio“ fanus su pergale. Malonu žaisti prie 15 tūkstančių. Fanai kažkuriuo metu mus pastūmė, nes vienu metu atrodėme skystai.

Pergalę norėčiau skirti Beržininkaičiui. Vakar mirė jo tėtis. Jis negalėjo būti su mumis. Didelė netektis šeimoje. Labai apie jį galvojame ir palaikome.

Grįžtant prie krepšinio... Nelabai sugebėjau įlįsti žaidėjams į galvas, kad ASVEL yra viena fiziškiausių komandų Eurolygoje. Jie žaidžia labai užsivedę, su dideliu atletiškumu ir noru.

Nežinau, gal tas rezultatas Miunchene užmigdė mūsų žaidėjus, bet kažkiek stengėmės įspėti. Bet išėjome labai skystai.

Šiai dienai svarbiausia rinkti taškus, pergales, nes po to sezono gale jie bus labai brangūs. Bet jei kalbame apie žaidimo gerinimą, detalių vykdymą, kaip nuskambėjau po Milano rungtynių, augant iš berniukų į vyrus, tiek rungtynės su „Rytu“ ir čia man nepatiko.

Pirmoje pusėje buvome apstumdyti, išmušti iš savo pozicijų. Jie gaudavo kamuolį, kur norėjo. Nekalbu apie supratimą, kur yra dešinė ranka, o kur kairė. Man tai mistika. Nesuprantu, kaip tie patys žmonės gali prasileisti žaidėjus į stipriąją ranką.

Besikeičiant visais dengiamaisiais, ta gynyba mus kažkiek gelbėjo. Pasisekė, kad pataikėme svarbių tritaškių – tiek Milaknis, tiek Walkupas. Bet komanda nerodė solidaus komandinio žaidimo. Tie tritaškiai pastūmėjo mus ir jiems tai buvo smūgis.

Labai patenkintas taškeliu. Bet šiam sezono etapui labai svarbu gerinti žaidimą ir nesu tikras, kad kai kurie žaidėjai jį gerina, nes daro tas pačias klaidas“, – spaudos konferencijoje sakė Š.Jasikevičius.

VIDEO: Šarūnas Jasikevičius spaudos konferencijoje džiaugėsi jauniausio žaidėjo pirmuoju tašku Eurolygoje

– Kas pasikeitė antrajame kėlinyje, kuriame beveik šešias minutes nepraleidote taškų?

– Fiziškumas nulėmė šias rungtynes.

Akcentavome tai dvi dienas. Bet niekaip nesuprantu mūsų komandos pastangų pirmame kėlinyje. Kai esi palaikomas 15 tūkst. žmonių, tai pats geriausias jausmas. Turėtum labai norėti žaisti.

Bet mums reikėjo laiko atrasti fizišką penketuką ir atsakyti fiziškumu. Gerai, kad atsakėme. Manau, kad tris kėlinius nebuvome tokie blogi fiziškai.

– Kiek tame penketuke buvo svarbus Jankūnas?

– Jis visą sezoną žaidžia puikiai. Jis tikrai geros fizinės formos. Tikrai duoda. Ir su laiku, manau, duos dar daugiau.

Tai žmogus, kuris, ko gero, nelabai nustebs. Jį gal gali apstumdyti vieną kartą, bet paskui susiims ir atsiras toje teisingoje pozicijoje.

Jis žino, kaip padaryti tą baudą. Jis buvo vienas tų, kurie davė toną.

Jis buvo labai svarbus. Ypač rūbinėje. Ten nebūnu daug, bet tiems naujokams... Jie dar dėl daug ko apstulbę ir pasimetę. Pauliaus buvimas mums duoda labai daug.

VIDEO: M.Grigonis neatskleidė, ką Šaras taip ilgai kalbėjo rūbinėje

– Milakniui buvo sunkesnės pastarosios rungtynės, bet su ASVEL jis pelnė 10 reikšmingų taškų. Kiek jis buvo svarbus „Žalgirio“ spurtui?

– Svarbus labai. Žinome jo galimybes. Viskas yra daugiau nei gerai su jo darbu.

Milaknis nelabai tas, kuris žaidžia vienas prieš vieną. Jis priklausomas nuo sistemos, žaidėjų. Jeigu jam sukuri progas, jis daugmaž pataiko.

Galbūt sezono pradžioje kasmet jis kažkur stringa. Bet veteranai sezono pradžioje įsivažiuoja sunkiau.

Jam būnant aikštėje, negali nuo jo padėti. Vien iš to yra didžiulė nauda. Be to, manau, jis tikrai gerai kovojo su Kahudi, kuris įspūdingai pradėjo mačą. Jis atvėrė mums aikštę.

VIDEO: A.Milaknis juokavo apie jo ir P.Jankūno pasiliktus kozirius

– Kaip vertinate įžaidėjų pasirodymą?

– Walkupas, manau, vedė komandą į priekį. Žinome jo gynybinius sugebėjimus. Puolimą jis sustato.

Luko reikia truputį palaukti. Dvejus metus jis žaidė visai kitaip.

Gal jis primiršęs sistemą, reikalavimus, tai yra procesas. Sunkiu darbu, kuo jis pasižymi, viskas bus gerai.

VIDEO: Z.LeDay pratrūko juoktis paklaustas apie A.Milaknio dėjimą

– „Žalgiris“ jau ne pirmą kartą paliko varžovus žemiau jų vidurkio. Kas tokio ypatingo apie žalgiriečių gynybą?

– Hayesas yra labai geras besiginantis žaidėjas. Manau, LeDay tikrai neblogai susitvarko. Ypač, jei pradedame visi keistis.

Tiek Marius, tiek Ulė tikrai žino sistemą. O Walkupas yra vienas geriausiai besiginančių žaidėjų Europoje.

Kai išeina toks penketas su tokiu mobilumu ir fiziškumu, mes atrodome gana neblogai.

Reikia į tą situaciją integruoti kitus žmones. Mes čia sužaidėme tik ketverias rungtynes ir nebus čia stebuklų. Bet tas penketas gynybiniu atžvilgiu pridaro nemažų problemų.

Yra kur tobulėti, bet mane jaudina, kad yra daromos tos pačios klaidos.

– Kaip Kerrui Kriisai sekasi augti „Žalgirio“ sistemoje?

– Gerai. Ši situacija nėra jam lengva, nes jis mėtomas. Jeigu yra problemų, jis ateina į pagrindinę komandą. Nelabai žino derinių. Nors sistema kažkiek panaši, deriniai skirtingi.

Bet jeigu tik išėjęs prie 15 tūkst. pakelia vieną pirštą į viršų, matyti, kad jam netrūksta pasitikėjimo savimi. Tikrai gyvas. Neestiškas bachūras (juokiasi.).

Malonu su juo bendrauti. Dar vienas talentingas žaidėjas mūsų sistemoje.

Turbūt pasikartosiu: tų talentingų yra daug. Išlenda į tą aukščiausią lygį vienetai. Viskas priklauso nuo jų. Smagu su juo. Fainas vaikis, gyvas – šypsosi visą laiką.

Įspūdingos buvo sirgalių ovacijos. Nežinau, kaip jis galės miegoti. Man jo vietoje būtų sunku. Tikėsimės, jam tai bus postūmis.

VIDEO: Pamatykite: nuostabioje fanų atmosferoje A.Milaknio dėjimas ir „Žalgrio“ triuškinanti pergalė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius