Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 03 30

Chaotiškas „Žalgirio“ kelias į ketvirtfinalį: galimi ir du labai keisti scenarijai

Eurolyga nepasiūlė vaistų Šarūno Jasikevičiaus galvos svaiguliui. Paskutiniame Eurolygos reguliariojo sezono ture yra tiek galimų scenarijų, kad „Žalgiris“ gali patekti į ketvirtfinalį ir nelaimėjęs, bet gali nepatekti net ir laimėjęs. Taip – situacija tokia pat chaotiška, kaip ji ir skamba.
Eurolygos rungtynėse Pirėjuje „Žalgiris“ įveikė „Olympiakos“ 72:68.
Eurolygos rungtynėse Pirėjuje „Žalgiris“ įveikė „Olympiakos“ 72:68. / Getty Images/Euroleague.net nuotr.

Pats optimistiškiausias variantas gali suteikti prabangą žalgiriečiams net nelaimėti 30-ojo turo rungtynių Madride.

Tokiu atveju Milano „Olimpia“ turi pralaimėti Stambule prieš „Anadolu Efes“, o Tel Avivo „Maccabi“ – Stambule prieš „Fenerbahče“. Tačiau mažiausiai tikėtinas scenarijus, kad „Olympiakos“ pralaimės namuose Stambulo „Daruššafaka“.

Jeigu bent vienas iš šių klubų – Milanas, Tel Avivas ir Pirėjas – laimi, Madride pralaimėję žalgiriečiai lieka už ketvirtfinalio borto.

VIDEO: Pamatykite: pasiaukojančiai žaidęs „Žalgiris“ graikiškame pragare nugalėjo „Olympiaką“

Daug daugiau beprotiškų scenarijų laukia pergalės atveju ir išsipildžius kitiems logiškiems variantams.

Jeigu pagal tikimybių teoriją įvertinsime, kad „Panathinaikos“ namuose nugalės „Budučnost“, o „Olympiakos“ susitvarkys su „Daruššafaka“, žalgiriečiams svarbiausi bus dviejų komandų rezultatai: „Baskonia“ ir „Olimpia“.

„Žalgiriui“ būtų geriausia, jei „Baskonia“ Maskvoje nugalėtų CSKA krepšininkus, o Milano „Olimpia“ nenugalėtų Stambulo „Anadolu Efes“ Turkijoje. Kitaip kalbant, būtų labai naudinga 15 pergalių komandų mėsmalėje nesutikti nei baskų, nei italų.

Eurolygos lentelė po 29 turų W L +/-
1. Fenerbahce Beko Istanbul (qualified) 24 5 264
2. CSKA Moscow (qualified) 23 6 189
3. Real Madrid (qualified) 22 7 243
4. Anadolu Efes Istanbul (qualified) 19 10 150
5. FC Barcelona Lassa (qualified) 17 12 67
6. KIROLBET Baskonia Vitoria-Gasteiz 15 14 75
7. Panathinaikos OPAP Athens 15 14 17
8. Zalgiris Kaunas 14 15 30
9. AX Armani Exchange Olimpia Milan 14 15 7
10. Maccabi FOX Tel Aviv 14 15 33
11. Olympiacos Piraeus 14 15 0
12. FC Bayern Munich 13 16 -63
13. Khimki Moscow Region 9 20 -107
14. Herbalife Gran Canaria 8 21 -292
15. Buducnost VOLI Podgorica 6 23 -300
16. Darussafaka Tekfen Istanbul 5 24 -313

Kadangi prieš „Baskonia“ pralaimėjo abejas rungtynes, susivedimas su baskais 15 komandų grūstyje žalgiriečiams daugiausiai atvejų lems nepatekimą į ketvirtfinalį.

Jeigu „Baskonia“ ir „Olimpia“ nesurinktų 15 pergalių, žalgiriečiai išvengtų jiems pagal įmestų ir praleistų taškų santykį bei pergalių ir nesėkmių balansą neparankių komandų ir pergalės Madride atveju, bet kokiu atveju patektų į aštuonetą.

VIDEO: Audringas A.White’o interviu

Iš esmės, laimėjusiam „Žalgiriui“ jau bus gerai vien „Olimpia“ pralaimėjimas Stambule, nes tada net ir nepriklausomai nuo kitų variantų, žaliai balti bus ketvirtfinalyje.

Užtat „Olimpia“ pergalė ir susilyginimas su „Žalgiriu“ komplikuoja situaciją. Ypač, jeigu „Baskonia“ nelaimės Maskvoje arba „Maccabi“ nenugalės „Fenerbahče“ krepšininkų.

VIDEO: Šaras džiūgauja: na, tai ar bus klausimų?

Jeigu „Panathinaikos“ ir „Olympiakos“ sensacingai nusileis „Budučnost“ ir „Daruššafaka“ klubams, prisideda dar visokiausi variantai.

VIDEO: A.Milaknis juokavo, kodėl prarėkė balsą

Beje, „Žalgiris“ turnyro lentelėje dar net gali būti šeštas, jei „Baskonia“ nusileis CSKA Maskvoje, „Budučnost“ tėkš antausį „Panathinaikos“ klubui, „Maccabi“ nuliūdins „Fenerbahče“ komandą, o „Olympiakos“ pergalingai sutvarkys formalumus su Daruššafaka. Tada net „Olimpia“ pergalė neturėtų jokios įtakos.

Jeigu „Žalgiris“ laimi Madride, teoriškai įmanomas variantas, kad net šešios komandos turės po 15 pergalių. Tokiu atveju žalgiriečiai patektų į kitą etapą irgi iš šeštos pozicijos.

VIDEO: „Žalgirio“ komandinio žaidimo pavyzdys tarp gražiausių Eurolygos savaitės epizodų

Kelias į ketvirtfinalį toks chaotiškas, kad iš pirmo žvilgsnio vienas neparankus rezultatas, atitinkamai susiklosčius kitam rezultatui, staiga gali nebebūti parankus ir atvirkščiai.

Viskas bus daug aiškiau po „Žalgirio“ rungtynių ketvirtadienį Madride, nes tą patį vakarą dar žais CSKA – „Baskonia“, „Anadolu Efes“ – „Olimpia“ ir „Panathinaikos“ – „Budučnost“.

„Tai ne stebuklas, – paklaustas, ar tiki stebuklais, 24sek pasakojo Brandonas Daviesas. – Mes užsitarnavome visas tas pergales.

Taip, kartais yra ir sėkmės faktorius, bet visas tų pergalių pamatas yra padėtas ant didžiulio darbo ir komandinių pastangų.“

VIDEO: B.Daviesas: nemanau, kad vyksta stebuklas

Į klausimą, koks kitas „Žalgirio“ žingsnis Eurolygos atkrintamųjų lenktynėse, L.Westermannas davė kiek netikėtą atsakymą.

„Panevėžio „Lietkabelis“! Sekmadienį, – juokėsi prancūzas. – Mes laimingi, kad paskutinės rungtynės turės reikšmės. Nesinorėjo prarasti šansų likus 4-5 turams iki reguliariojo sezono pabaigos.“

„Reikia išlaikyti tą patį mentalitetą ir tiesiog kautis 40 minučių, – po penktos pergalės paeiliui sakė Aaronas White'as. – Turime kautis vienas už kitą ir laikytis žaidimo plano. Turime laikytis vienas kito. Reikia tai tęsti.“

Vaikydamiesi Eurolygos atkrintamųjų traukinį žalgiriečiai neturėjo kada žvalgytis į matematinių uždavinių sprendimą. Bet po mačo Madride „Žalgiriui“ nori nenori reikės paskaičiuoti lemtingus taškelius.

Kviečiame išbandyti galimus Eurolygos ketvirtfinalio scenarijus specialioje 15min skaitytojo ir žiūrovo Martyno platformoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius