Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 05 18

CSKA prezidentas deda tašką: „Kol klube dirbs D.Itoudis, M.Jamesui vietos nėra“

Maskvos CSKA prezidentas Andrejus Vatutinas atmetė galimybę Mike'ui Jamesui sugrįžti į komandą, kuriai dar bent dvejus metus vadovaus sutartį pratęsęs strategas Dimitris Itoudis.
Mike'as Jamesas ir Dimitrios Itoudis
Mike'as Jamesas ir Dimitrios Itoudis / Euroleague.net nuotr.

Maskvos CSKA pirmadienį oficialiai pranešė apie kontrakto pratęsimą su nuo 2014-ųjų metų klube dirbančiu vyriausiuoju treneriu Dimitriu Itoudžiu, o tai užvėrė bet kokias galimybes į komandą sugrįžti aikštingajam Mike'ui Jamesui, kuris po konfliktų Rusijoje sezoną šiuo metu užbaiginėja „Brooklyn Nets“ ekipoje.

„Akivaizdu, kad kol klube dirbs Dimitris Itoudis, Mike'ui Jamesui vietos nėra“, – Rusijos sporto portalui „Match“ sakė CSKA prezidentas Andrejus Vatutinas.

Rusijos superklubo vadovas patvirtino, jog trenerio ir žaidėjo santykiai yra nebepataisomi.

D.Itoudis ir M.Jamesas sukonfliktavo VTB Vieningosios lygos rungtynių prieš Kazanės UNIKS metu. Treneris pagrindinę ekipos žvaigždę suspendavo antrą kartą per tris mėnesius bei ketvirtą apskritai šį sezoną.

Vienas geriausių Eurolygos žaidėjų tapo laisvuoju agentu iki sezono pabaigos, gavo leidimą prisijungti prie NBA žiedo siekiančios organizacijos „Brooklyn Nets“, nors kontraktas su CSKA galioja iki 2023-ųjų vasaros.

„Sprendimą priėmė treneris, nes jų santykiai šlubavo. Santykius lemia žmonių charakteriai. Taip nutinka šeimose, kibirkštys įžiebia ugnį. Net aš nežinau visų detalių, kas tarp jų nutiko. Abi pusės situaciją mato savaip, – aiškino A.Vatutinas. – Dar visai neseniai tikėjausi, kad bus rastas kompromisas, tačiau akivaizdu, kad ne. Mike'as yra žmogus su charakteriu, puikus žaidėjas. Jis pasveikino mane bei vieną iš kolegų su patekimu į Eurolygos finalo ketvertą.“

Vietą komandoje praradęs M.Jamesas persikėlė už Atlanto, sudaręs kelis dešimties dienų kontraktus su „Nets“ klubu jis galiausiai sukirto rankomis dėl buvimo Brukline iki sezono pabaigos.

„Džiaugiuosi dėl jo sėkmės, bet ne dėl antraščių, jog mums baigėsi pinigai. Skyrybos su komandos lyderiais, kai jie dar turi sutartis, niekada nebūna lengvos. Tačiau Mike'o geras žaidimas Brukline duoda naudos tiek jam, tiek mums“, – dėstė A.Vatutinas.

Nepaisant triukšmo rūbinėje ir lyderio suspendavimo, CSKA reguliarųjį Eurolygos sezoną užbaigė iškovodama šešias pergales iš eilės, o ketvirtfinalio serijoje „sausu“ rezultatu 3-0 nupūtė Stambulo „Fenerbahče“ krepšininkus.

Tai devintas kartas iš eilės, kai CSKA prasibrovė tarp keturių stipriausių Europos ekipų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius