Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2017 10 15

D.Itoudis apie krepšinio vaidus ir Eurolygos stiprinimą: „Nacionalinės lygos turi likti tik žaidėjų ugdymui“

Maskvos CSKA treneris Dimitris Itoudis, duodamas interviu oficialiai klubo svetainei, išdėstė, ką mano apie nesantaiką Europos krepšinyje, ir pasiūlė idėjas, kaip turėtų būti pertvarkytas klubinis krepšinis.
Dimitris Itoudis
Dimitris Itoudis / „Scanpix“ nuotr.

Graiko įsitikinimu, FIBA ir Eurolygos konflikte labiausiai trūksta įsiklausymo į žaidėjų nuomonę.

„Žmonės, kurie vadovauja krepšiniui – FIBA, Eurolygai – turėtų įsiklausyti į žaidėjų nuomonę. Galų gale, juk būtent žaidėjai kuria šou sirgaliams. Mums reikia, kad jie būti sveiki, patenkinti, pasirengę tiek fiziškai, tiek mentaliai žengti į aikštę ir suteikti žiūrovams džiaugsmą bei malonumą, kurį suteikia sportas“, – kalbėjo D.Itoudis.

„Tie nesusipratimai, kurie vyksta Europos krepšinyje, turi kažkaip baigtis. Esame suaugę žmonės ir visi mylime krepšinį. Egoizmas nepadeda niekam. Krepšinis turi būti vieningas“.

D.Itoudis mano, jog krepšinio taisyklės skirtingose organizacijose turėtų būti vienodos: „Atėjo laikas, kai turime suvokti, kad būtina suvienodinti krepšinio taisykles visose varžybose – NBA, NCAA, Eurolyga ir FIBA turi skirtingas taisykles. Žmonėms painu. Atrodo, kaip skirtingos sporto šakos“.

Kalbėdamas apie Europos klubinio krepšinio ateitį, D.Itoudis sumenkino nacionalinių čempionatų svarbą ir ragino naikinti Finalo ketverto varžybų formatą, kurį pavadino atgyvena.

„Scanpix“ nuotr./Dimitris Itoudis
„Scanpix“ nuotr./Dimitris Itoudis

„Krepšinio ateitį matau uždaros lygos su daugiau komandų ir įdomių rungtynių sukūrime. Nacionalines lygas, su visa pagarba joms – turėtų sudaryti tik komandos, kurios ugdo žaidėjus. O komandos, kurios yra pakankamai kvalifikuotos, turi pakankamą biudžetą, oro uostą ir gerą viešbutį savo mieste, turėtų prisijungti prie Eurolygos. Visos sėkmingos lygos auga su laiku. Manau, einame ta kryptimi“.

„Gerbiu Finalo ketverto varžybas – jose dalyvavau net 11 kartų, bet manau, kad toks formatas miršta. Žmonės sako: „Žaiskime Finalo ketvertą, nes vienose rungtynėse gali nutikti bet kas“. OK, tuomet žaiskime vienerias rungtynes. Kodėl tuomet žaidžiame ilgą sezoną? O gal meskime monetą? Čempionatas yra ilgas procesas. Sužaidžiame 30 rungtynių, 5 mačus atkrintamosiose ir tuomet mus ištinka staigi mirtis. Tai privalo pasikeisti ir pasikeis“, – kalbėjo D.Itoudis

„Jei vis dar norite vienerių rungtynių, palikite finalą. Praėjusiais metais pusfinalio serijose, kur žaidė CSKA – „Olympiacos“ ir „Fenerbahče“ – „Real“, galėjome turėti pilnas arenas. O finalą galima surengti viename mieste ir sulaukti daugybės abiejų komandų sirgalių“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų atkūrimas per parą – implantacijos laimėjimas, leidžiantis akimirksniu susigrąžinti šypseną
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Užsisakykite 15min naujienlaiškius