-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 02 25

Po dar vieno šou puolime – D.Motiejūno žinutė: „Miršta daug nekaltų žmonių“

Fantastišką spurtą antrajame rungtynių kėlinyje surengusi „Monaco“ (14-13) ekipa, atstovaujama lietuvio Donato Motiejūno, grįžo į pergalių kelią Eurolygoje. Tačiau vienu komandos lyderių vėl buvęs lietuvis po rungtynių kalbėti norėjo ne apie krepšinį.
Donatas Motiejūnas
Donatas Motiejūnas / Euroleague.net

„Manau, kad pirmiausia turėtume minutę patylėti – dėl to, kas šiuo metu vyksta Europoje. Miršta daug nekaltų žmonių. Prašau, sustabdykite karą Ukrainoje. Mūsų mintys ir maldos šiuo metu yra su Ukraina“, – į kameras kreipėsi D.Motiejūnas, padėkojęs žurnalistei, bet į klausimus apie krepšinį neatsakinėjęs.

Sužaidus 12 minučių Monake dar pirmavo Stambulo „Fenerbahče“ (12-11) ekipa, tačiau „Monaco“ puolimo mašina tada taip užsikūrė, kad nulėmė rungtynių baigtį.

Šeimininkai 7 minučių atkarpą laimėjo net 29:5 ir susikrovė milžinišką pranašumą (53:31), kurį išsaugojo iki pat rungtynių pabaigos – 92:78 (19:20, 36:13, 20:22, 17:23).

Dar vieną puikų pasirodymą surengė D.Motiejūnas. Aukštaūgis per 25 minutes pelnė 18 taškų (7/10 dvit., 0/1 trit., 4/6 baud.) ir sugriebė 9 kamuolius, iš kurių net 5 – puolime.

Lietuvis dar perėmė 1 kamuolį, išprovokavo 5 varžovų pražangas, sykį pats pažeidė taisykles ir padarė vieną klaidą. Aukštaūgis iš viso surinko 25 naudingumo balus.

Per paskutines 10 rungtynių Eurolygoje D-Mo tik sykį aikštę paliko nepelnęs dviženklio taškų skaičiaus.

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Teisėjų prašymas sustabdyti karą Ukrainoje.
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Teisėjų prašymas sustabdyti karą Ukrainoje.

Gerą bangą pagavęs „Monaco“ klubas iš paskutinių penkerių rungtynių Eurolygoje pralaimėjo tik vienas – 82:83 Kauno „Žalgiriui“.

Po šios pergalės Monako klubas pakilo į 7 vietą Eurolygoje ir jei sezonas baigtųsi šiandien, patektų į atkrintamąsias.

„Fenerbahče“ neišgelbėjo ir po traumos sugrįžęs komandos lyderis Nando De Colo. Jis buvo rezultatyviausias (19) ir naudingiausias (20) pralaimėjusiųjų gretose.

Stambulo ekipai tai buvo pirmoji nesėkmė po 5 pergalių iš eilės.

Šeimininkų ekipoje karjeros mačą Eurolygoje sužaidė Alpha Diallo, surinkęs 24 taškus (7/9 dvit., 3/5 trit., 1/1 baud.) ir 26 naudingumo balus.

Sunkiai šios rungtynės klostėsi „Monaco“ lyderiui Mike'ui Jamesui. Amerikietis pataikė tik vieną metimą (1/5 dvit., 0/5 trit.), neskaičiuojant baudų (8/10), pametė 5 kamuolius ir surinko vos 5 naudingumo balus.

„Monaco“: Alpha Diallo 24 (6 atk. kam.), Donatas Motiejūnas 18 (9 atk. kam.), Willas Thomasas 14 (7 atk. kam.), Mike’as Jamesas 10, Leo Westermannas (6 rez. per.) ir Brockas Motumas – po 8.

„Fenerbahče“: Nando De Colo 19, Marko Guduričius 18 (5/7 trit.), Dyshawnas Pierre’as (6 atk. kam.) ir Danilo Barthelis – po 10.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius