Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 03 20

Atkrintamųjų viltis gyva: nuostabiai finišavęs „Žalgiris“ nukovė „Maccabi“

Kauno „Žalgiris“ toliau vejasi nuvažiuojantį Eurolygos atkrintamųjų traukinį. Lietuvos čempionai trečiadienio vakarą Tel Avive keletą kartų turėjo dviženklį deficitą, bet 85:83 (19:23, 17:22, 21:14, 28:24) palaužė vietos „Maccabi“ ekipą ir įsirašė jau trečiąją pergalę turnyre iš eilės.

Iki reguliariojo sezono pabaigos dar liko trys susitikimai. „Žalgiris“ turi 12 pergalių ir 15 pralaimėjimų, o net keturi 5-9 vietas užimantys yra iškovoję po 14 pergalių.

Susitikimą Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai pradėjo kiek sėkmingiau, tačiau antroje ketvirčio dalyje galingiau žaidė aikštės šeimininkai. Po krepšiu keletą kartų nuostabiais dėjimais pasismagino Tarikas Blackas.

Antrajame kėlinyje išryškėjo abiejų komandų problemos. „Žalgiris“ vieną po kito prametė tritaškius, o „Maccabi“ neįtikėtinai daug klydo. Kauniečiai per pirmąją mačo pusę buvo pataikę 2 tritaškius iš 10, nors šansai mesti buvo sukurti geri, o Tel Avivo ekipa jau buvo padovanojusi 13 kamuolių.

Prieš didžiąją pertrauką kiek sėkmingiau sužaidė „Maccabi“ komanda, surengusi spurtą ir įgijusi devynių taškų persvarą 45:36.

Nors po pertraukos Tel Avivo komanda laikė žaidimo gijas savo rankose, situaciją pakeitė Artūro Milaknio tritaškis, įkvėpęs „Žalgirį“ spurtui 13:0, po kurio rezultatas tapo lygus 53:53, tad viskas sprendėsi ketvirtajame kėlinyje.

Jordi Dibartolomeo ketvirtojo kėlinio viduryje smeigė keletą tolimų metimų paeiliui, Tarikas Blackas dominavo „Žalgirio“ baudos aikštelėje ir Lietuvos čempionų deficitas staigiai išaugo iki 9 taškų (65:74).

Vis dėlto žalgiriečiai surado jėgų dar vienam spurtui, priartinusiam prie varžovų per dviejų taškų atstumą (74:76), o vėliau ir išvedusiam į priekį (80:79). Puikiai paskutines sekundes sužaidęs „Žalgiris“ šventė nuostabią pergalę.

nuotr. „Getty Images“/euroleague.net/Tel Avivo „Maccabi“ – Kauno „Žalgiris“
nuotr. „Getty Images“/euroleague.net/Tel Avivo „Maccabi“ – Kauno „Žalgiris“

Į priekį kauniečius vedė Leo Westermannas, kuris per 30 minučių pelnė 16 taškų (2/3 dvit., 2/4 trit., 6/7 baud. met.), atkovojo 3 kamuolius, atliko 5 rezultatyvius perdavimus, perėmė 2 ir prarado 1 kamuolį bei surinko 22 naudingumo balus.

„Maccabi“ komanda suklydo net 21 kartą, tačiau kovą dėl kamuolių laimėjo 31:21.

Žalgiriečiai dvitaškius metė 49 proc. (20/41), o tritaškius 37 proc. (7/19) taiklumu.

Jau penktadienį „Žalgiris“ namuose priims Stambulo „Daruššafaka“ klubą. Tai bus paskutinės reguliariojo Eurolygos sezono rungtynės Kaune.

Kitą savaitę Š.Jasikevičius su kariauna kels sparnus į Pirėjų, kur kausis su „Olympiakos“, o reguliarųjį sezoną uždarys rungtynėmis su Madrido „Real“ klubu.

„Maccabi“: S.Wilbekinas ir T.Blackas po 18, Y.Zoosmanas 10, J.O'Bryantas ir A.Caloiaro (8 atk. kam.) po 9.

„Žalgiris“: L.Westermannas 16 (5 rez. perd., 22 naud. bal.), Th.Walkupas 14, B.Daviesas (6 atk. kam., 17 naud. bal.) ir M.Grigonis po 12, A.White'as 11, A.Milaknis 8 (2/7 trit.), E.Ulanovas 6, D.Thompsonas 4, A.Kavaliauskas 2.

VIDEO: Šaro emocijos po karštos pergalės Tel Avive: didžiuojuosi komanda
VIDEO: M.Grigonio interviu trikdė linksmos A.Milaknio įžvalgos
„Žalgiris“ Statistika „Maccabi“
20/41 (49 proc.) Dvitaškiai 22/33 (67 proc.)
7/19 (37 proc.) Tritaškiai 9/22 (41 proc.)
24/28 (86 proc.) Baud. met. 12/18 (67 proc.)
21 (8 puolime) Atk. kam. 31 (9 puolime)
11 Rez. perd. 18
12 Klaidos 21
VIDEO: Pokštu pradėjęs A.Milaknis atsivėrė apie sunkumus ir saldų skambios pergalės džiaugsmą
VIDEO: B.Daviesas apie sunkų vakarą Tel Avive ir persilaužimą

Rungtynių eiga. Kauno „Žalgiris“ – Tel Avivo „Maccabi“

Ketvirtas kėlinys. „Žalgiris“ – „Maccabi“ 85:83 (19:23, 17:22, 21:14, 28:24)

40 min. Puikiai sužaidę žalgiriečiai šventė pergalę!

39 min. T.Blackas buvo grąžinęs persvarą šeimininkams, tačiau tritaškį smeigė A.Milaknis. „Žalgiris“ vėl pirmavo – 83:81

38 min. Po B.Davieso baudų metimų komandas teskyrė taškas, tačiau trijų taškų deficitą žalgiriečiams grąžino S.Wilbekinas. – 76:79.

B.Daviesas įkalė iš viršaus, o L.Westermannas išvedė „Žalgirį“ į priekį – 80:79.

37 min. M.Grigonis pelnė du taškus su pražanga, atsilikimas sumažėjo iki keturių, o po L.Westermanno baudų metimų – ir iki dviejų taškų – 74:76.

36 min. Th.Walkupas po minutės pertraukėlės pelnė greitus taškus ir apkarpė varžovų pranašumą – 67:74.

35 min. T.Blackas sulaužė baudos aikštelę, J.Dibartolomeo pataikė du tolimus metimus ir kauniečių deficitas vėl greitai išaugo – 65:74.

34 min. B.Daviesas pataikė itin sunkų metimą, tada įkrovė iš viršaus ir atsilikimas sumenko iki dviejų taškelių – 65:67.

33 min. Šaras sušaukė pasitarimą po dar vienos sėkmingos „Maccabi“ atakos. Deficitas padidėjo iki šešių taškų – 61:67.

„Nelaimėsime, jei neparodysite kietumo!“, – aiškino treneris žalgiriečiams.

32 min. M.Grigonis pataikė itin svarbų tritaškį, sumažinusį atsilikimą – 60:63.

31 min. Paskutinį rungtynių ketvirtį „Žalgiris“ pradėjo klaida. Šaras po lengvų varžovų taškų spyrė į LED ekraną. Kauniečiai pralaimi – 57:61.

S.Wilbekinas gavo ir ketvirtąją asmeninę pražangą.

Trečias kėlinys. „Žalgiris“ – „Maccabi“ 57:59 (19:23, 17:22, 21:14)

30 min. Kelios iš eilės sėkmingos aikštės šeimininkų atakos ir „Žalgiris“ vėl atsilieka nuo varžovų – 57:59.

Donatas Urbonas Donatas URBONAS, 24sek žurnalistas Tel Avive

Rezultatyviausias „Žalgirio“ žaidėjas Eurolygoje B.Daviesas 29-ąją minutę pelno pirmuosius savo taškus. Baudų metimais.

29 min. Th.Walkupas pelnė du taškus su pražanga! „Žalgiris“ jau priekyje – 55:53.

28 min. Varžovai prasižengė prieš tritaškį metusį L.Westermanną, kuris išlygino rezultatą – 52:52.

Donatas Urbonas Donatas URBONAS, 24sek žurnalistas Tel Avive

Kaip keičiasi nuotaikos Tel Avive! Kartu net nemalonu už patį J.Pargo. Su juo aikštėje „Maccabi“ klaidų mašina sukasi kaip skalbyklė. Vietos sirgaliai vos nepradėjo nušvilpinėti amerikiečio. Po kiekvieno J.Pargo veiksmo, aistruoliai bado legionierių pirštais. Būtent po jo kvailos pražangos L.Westermannas trimis baudomis lygina rezultatą. Rungtynės, kurios jau atrodė paleistos, grįžta! Tel Avivas net pritilo.

27 min. L.Westermannas smeigė tritaškį! Spurtas jau 10:0 ir „Maccabi“ komanda pasiekiama vienu metimu – 48:51.

Donatas Urbonas Donatas URBONAS, 24sek žurnalistas Tel Avive

15-ą savo žaidimo minutę Artūras Milaknis įraitė pirmą savo tritaškį. „Pagaliau“, - net burbtelėjo Š.Jasikevičius. Snaiperis jau prieš tai turėjo gerų progų, bet jų nerealizavo. Žalgiriečiai šįvakar kol kas pataikė tik 4 tritaškius iš 14, kai, pavyzdžiui, dviejuose pastaruosiuose mačuose paeiliui – po 11. Taiklių tolimų metimų „Žalgiriui“ labai trūksta.

25 min. Drąsiai sužaidęs Th.Walkupas sumažino atsilikimą iki vienženklio, dar du taškus pridėjo D.Thompsonas – 46:52.

24 min. A.Milaknis pagaliau pataikė iš toli ir apkarpė varžovų persvarą – 42:52.

Donatas Urbonas Donatas URBONAS, 24sek žurnalistas Tel Avive

„Žalgiryje“ prasidėjo galvų kapojimas. Iš pradžių Šaras neištvėręs sodina ant suolo B.Daviesą ir atsarginių suolo gale žaibuoja prie vidurio puolėjo. Išklausęs priekaištus, amerikietis tiesiog nusivalė prakaitą ir nieko nebepasakė. Edgaras Ulanovas ragindamas komandos draugą intensyviai paplojo, palaikydamas saviškio ūpą. Netrukus tas pats laukė ir M.Grigonio. Lietuvis nespėjo nė prasitarti per visą Šaro tiradą. Pažiūrėsime, kaip tai paveiks lyderių žaidimą.

23 min. A.White'as pataikė tritaškį, tačiau T.Blackas pelnė du taškus su pražanga. Kėlinio pradžioje „Žalgiris“ priartėti nesugebėjo, o J.O'Bryantas svečių deficitą dar padidino – 39:52.

22 min. „Maccabi“ lyderis S.Wilbekinas užsidirbo trečiąją pražangą.

21 min. S.Wilbekinas kėlinį atidarė tritaškiu ir padidino žaliai baltų atsilikimą – 36:48.

Donatas Urbonas Donatas URBONAS, 24sek žurnalistas Tel Avive

„Žalgiris“ antrajame kėlinyje paleido rungtynių kontrolę. Žalgiriečiams trūksta geresnio komandos valdymo, apie ką signalizuoja ir tik 5 rezultatyvūs perdavimai. „Žalgiris“ subyrėjo ne tik puolime, bet ir gynyboje, kuri antrajame ketvirtyje praleido net penkis tritaškius. Iškalbinga ir taškų po varžovų klaidų statistika. „Žalgiris“ pelnė tik 9 taškus po net 13 „Maccabi“ klaidų, kai, palyginimui, varžovai – 13 taškų po 7 žalgiriečių klaidų. „Žalgiris“ prasižengia bonuso situacijose, kai reikia – laiku pražangų nepadaro. Nuo grandinės nutrūko S.Wilbekinas. Rezervas – pramesti tritaškiai. Deja, bet „Žalgiris“ daro priešingai viską, kas prieš tai jiems buvo pradėję nešti pergales: gauna į kaulus gynyboje, stringa puolime be kamuolio judėjimo, nenubaudžia varžovų už klaidas, nebepataiko tritaškių iš gerų padėčių. Kiek baisoka, nes „Maccabi“ pirmauja 9 taškais net neišnaudoję visų savo rezervų. Su neramu laukiame antrosios rungtynių dalies.

Antras kėlinys. „Žalgiris“ – „Maccabi“ 36:45 (19:23, 17:22)

20 min. A.Kavaliauskas pelnė dvitaškį su pražanga, tačiau prametė baudos metimą.

19 min. Dar vienas tolimas „Maccabi“ šūvis, į kurį, laimei, atsakė L.Westermannas. Tačiau deficitas vis dar dviženklis – 34:44.

18 min. Skirtumas buvo išaugęs ir iki dviženklės ribos (27:37), tačiau A.White'o ir M.Grigonio pastangų dėka atsilikimas buvo aptirpdytas – 31:37.

17 min. Dar vienas aikštės šeimininkų tritaškis, kuris didina kauniečių deficitą jau iki devynių taškų – 25:34.

„Šūdini metimai! Žaiskite kiečiau!“, – prieš braižydamas derinį per minutės pertraukėlę šaukė Šaras.

16 min. S.Wilbekinas įskraidino dar vieną tolimą bombą ir „Žalgirio“ atsilikimas išaugo – 25:29.

Aikštėje pasirodė po traumos pasveikęs A.Kavaliauskas.

Donatas Urbonas Donatas URBONAS, 24sek žurnalistas Tel Avive

Prie šoninės linijos – baudos kvitai Leo Westermannui. Prieš minutės pertraukėlę Š.Jasikevičius auklėjo prancūzą už klaidas abiejose aikštės pusėse. Pirmiausia, už nepadarytą pražangą prieš S.Wilbekiną, prieš šiam išmetant taiklų tritaškį. O po to – ir už pagal planą neįvestą kamuolį puolime. „Maccabi“ toliau maudosi klaidose taip, kad net sirgaliai su priekaištais šokinėja iš savo vietų. I.Sfairopoulas, beje, priešingai – ragina saviškius plojimais. Baisiausia, kad „Žalgiris“ turbūt neišnaudojo to momento. „Maccabi“ laikosi priekyje su 11 klaidų per 15 minučių.

15 min. S.Wilbekinas pataikė pirmąjį savo metimą šį vakarą, Šaras iškart paprašė minutės pertraukėlės. Jo komanda atsiliko tašku – 25:26.

13 min. Šaras pyko ant teisėjų, o Luigi Lamonica skyrė „Žalgirio“ treneriui įspėjimą – 23:23.

Donatas Urbonas Donatas URBONAS, 24sek žurnalistas Tel Avive

Kaip ataka – taip klaida. „Maccabi“ vieną po kito dalija kamuolius žalgiriečiams kaip skrajutes gatvėje. Vos per 12 minučių žydai sugebėjo prarasti kamuolį 8 kartus. Tiesa, „Žalgiris“ galėtų efektyviau išnaudoti varžovų klaidas. Kol kas po jų pelnė tik 5 taškus.

„Greitesni sprendimai! Greitesni sprendimai! Mes per lėti. Jie bėga į greitas atakas, nors neturime nei vienos komandinės pražangos“, – per minutės pertraukėlę niršo Ioannis Sfairopoulos.

12 min. Kol kas „Žalgiris“ pataikė tik vieną tritaškį iš devynių, nors progos tolimiems šūviams susikuriamos puikios – 23:23.

Pirmas kėlinys. „Žalgiris“ – „Maccabi“ 19:23

9 min. „Maccabi“ surengė keletą sėkmingų ir netradiciniais sprendimais pažymėtų atakų. „Žalgiris“ atsidūrė besivejančių vaidmenyje – 17:23.

8 min. T.Blackas kalė vinį į „Žalgirio“ krepšį, A.White'as pataikė vieną baudos metimą, o tada J.Pargo ir Th.Walkupas apsikeitė tritaškiais – 15:15.

6 min. Šeimininkai sužaidė keletą sėkmingų atakų iš eilės, tačiau Lietuvos čempionai vis dar priekyje – 11:10.

5 min. Puikus epizodas gynyboje, lengvi taškai ir žalgiriečiai priekyje jau penkiais taškais – 11:6.

Donatas Urbonas Donatas URBONAS, 24sek žurnalistas Tel Avive

Kauno „Žalgiris“ nusprendė kiek kitokiu būdu išjungti iš žaidimo „Maccabi“ puolimo lyderį Scottie Wilbekiną. Ne gynybiniais veiksmais, o per puolimą. Šarūnas Jasikevičius nuo pirmų minučių agresyviai reikalavo Leo Westermanno atakuoti S.Wilbekiną vienas prieš vieną ant ūselio. Taktika pasiteisino. Per keturias minutes „Maccabi“ taškų mašina gavo dvi pražangas. Amerikietis nepatenkintas sėdasi ant suolo.

5 min. S.Wilbekinas prasižengė jau antrąjį kartą. Tai – gera žinia „Žalgiriui“, mat šis gynėjas yra rezultatyviausias Tel Avivo ekipos žaidėjas.

4 min. D.Kane'as puikiai surado T.Blacką, kuris ataką užbaigė galingu dėjimu iš viršaus – 6:6.

3 min. M.Grigonis kol kas yra aktyviausias žalgirietis puolime, o svečiai kol kas priekyje – 6:4.

1 min. Pirmuosius rungtynių taškus pelnė T.Blackas, jam dvitaškiu atsakė M.Grigonis – 2:2.

Donatas Urbonas Donatas URBONAS, 24sek žurnalistas Tel Avive

Linkėjimai iš Tel Avivo! Nors Izraelyje didžiulė šventė, kai linksmais kostiumais apsirengę žmonės eina į gatves, daug jų čia užklydo ir į „Menora Mivtachim“ areną. 11 tūkst. sirgalių talpinančioje salėje beveik nėra laisvų vietų. Bet net ir sausakimšoje salėje girdisi „Žalgirio“ aistruolių skanduotės. „Maccabi“ gerbėjai gręžiojasi savo vietose pasižiūrėti, iš kur sklindas tas dar negirdėtas triukšmas.

nuotr. „Getty Images“/euroleague.net/Tomas Masiulis, Šarūnas Jasikevičius, Darius Maskoliūnas ir Paulius Motiejūnas
nuotr. „Getty Images“/euroleague.net/Tomas Masiulis, Šarūnas Jasikevičius, Darius Maskoliūnas ir Paulius Motiejūnas

Startiniai komandų penketai:

„Žalgiris“: Leo Westermannas, Marius Grigonis, Aaronas White'as Edgaras Ulanovas, Brandonas Daviesas.

„Maccabi“: Scottie Wilbekinas, Johnny O'Bryantas, Angelo Caloiaro, DeAndre Kane'as, Tarikas Blackas.

VIDEO: „Eurolygos diena“: dar vienas finalas „Žalgiriui“ grėsmingo varžovo teritorijoje
VIDEO: „Eurolygos diena“: graikas, kuris trokšta revanšo Šarui
VIDEO: Eurolygos diena: žūtbūtinio mačo prognozė nežada gero „Žalgiriui“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius