Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 10 05

Daugiausiai uždirbančios Eurolygos žvaigždės: dešimtuke – du Šaro auklėtiniai

Eurolygos sezonas jau ant nosies, o prieš jo startą atskleisti daugiausiai uždirbantys turnyro krepšininkai.

„Eurohoops“ naujienų portalas atskleidė dešimt žaidėjų, kurie Europos krepšinyje šį sezoną uždirbs daugiausiai.

Sumos pateikiamos JAV doleriais tam, kad jas būtų galima palyginti su NBA žaidėjų užmokesčiais. Vis dėlto dabartinis šios valiutos kursas mažai skiriasi nuo euro – už vieną dolerį galima gauti maždaug 1,01 euro.

Ketvirtą sezoną iš eilės geriausiai apmokamu Eurolygos žaidėju išlieka „Barcelona“ lyderis Nikola Mirotičius.

Dėl traumos sezono startą praleisiantis juodkalnietis su Ispanijos pilietybe šį sezoną uždirbs apie 5 mln. JAV dolerių.

„Eurohoops“ teigimu, N.Mirotičiaus 2019-aisiais su „Barca“ pasirašytas ir po šio sezono pasibaigsiantis kontraktas yra didžiausias Europos krepšinio istorijoje po Josho Childresso ir Pirėjo „Olympiakos“ sutarties 2008-aisiais, kurios vertė siekė 20 mln. dolerių per trejus metus.

Antroje vietoje – naują kontraktą su Stambulo „Anadolu Efes“ sudaręs Shane'as Larkinas. Amerikietis su Turkijos klubu pasirašė naują dvejų metų 8 mln. dolerių vertės kontraktą, tad per sezoną uždirbs po 4 mln. Prieš tai jo metinis atlyginimas siekė 3,7 mln. dolerių.

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Shane'as Larkinas
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Shane'as Larkinas

Trečias daugiausiai uždirbančių sąraše – Sh.Larkino komandos draugas Vasilije Micičius. Buvęs žalgirietis uždirba po 3,3 mln. dolerių, o jo kontraktas su „Anadolu Efes“ baigsis 2024 metais.

Ketvirtoje vietoje atsidūrė su Bolonijos „Virtus“ klubu į Eurolygą sugrįžtantis Milošas Teodosičius. Nuo 2019 metų Italijoje rungtyniaujantis serbas praėjusiais metais pratęsė kontraktą su „Virtus“ iki 2023-ųjų ir šį sezoną susižers 2,1 mln. dolerių.

Toliau dešimtuke – šūsnis po 2 mln. dolerių uždirbančių žaidėjų. Tarp jų pateko dar viena „Anadolu Efes“ žvaigždė Willas Clyburnas, „Monaco“ lyderis Mike'as Jamesas, Milano „Olimpia“ italas Nicolo Melli ir naujokas Kevinas Pangosas, dar vienas Šarūno Jasikevičiaus auklėtinis Barselonoje Tomašas Satoransky ir „Virtus“ kartvelas Tornikė Šengelija.

ZUMAPRESS / Scanpix nuotr./Kevinas Pangosas
ZUMAPRESS / Scanpix nuotr./Kevinas Pangosas

„Eurohoops“ apžvelgė ir už borto likusius žaidėjus.

Pernai tarp daugiausiai uždirbančių patekęs Nikola Milutinovas šįkart liko už dešimtuko ribos, nes 2,5 mln. dolerių per metus gaunantis serbas spjovė į Rusijos pradėtą karą Ukrainoje ir liko Maskvos CSKA klube, kuris buvo išmestas iš Eurolygos.

2021-aisiais dešimtuke buvo ir tuometinis Stambulo „Fenerbahče“ duetas Janas Vesely ir Nando De Colo, bet persikėlę į kitus klubus – „Barcelona“ ir Vilerbano ASVEL – čekas ir prancūzas susimažino atlyginimus.

twitter nuotr./Nando De Colo
twitter nuotr./Nando De Colo

Dešimtuke pernai buvo ir Kostas Sloukas bei Cory Higginsas, uždirbantys po 1,8 mln. dolerių, bet šį kartą jie liko už borto kitiems žaidėjams pasikėlus savo atlygius.

1,8 mln. dolerių praėjusiame sezone Barselonoje gavo ir Nickas Calathesas, bet persikėlęs į „Fenerbahče“ graikas dabar jau tenkinasi kuklesniais pinigais.

„Eurohoops“ išskyrė ir Nemanjos Bjelicos situaciją. NBA čempionu su „Golden State Warriors“ tapusiam serbui „Fenerbahče“ ruošėsi siūlyti dvejų metų 4 mln. dolerių kontraktą, bet N.Bjelica padarė „nuolaidą“ dėl savo noro sugrįžti į Europą. Taip serbas sutiko su 1,5 mln. dolerių metiniu atlygiu.

Įdomu ir tai, kad dešimtuke nėra nė vieno praėjusio sezono finalo dalyvio ir vieno šių metų favoritų Madrido „Real“ žaidėjo. Kaip teigia „Eurohoops“, tokiu galėjo tapti Walteris Tavaresas, bet dėl pakitusių mokesčių jo atlyginimas susitraukė iki mažesnio nei 2 mln. dolerių.

Vis dėlto, pabrėžia „Eurohoops“, Madrido klubas išlieka tarp daugiausiai išleidžiančių komandų Europoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius