Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 01 17

Didžiausi Eurolygos suolo šildytojai: lietuvių sąrašo viršūnėje – „Žalgirio“ snaiperis

Krepšinio analitikas Darius Garuolis tviteryje apžvelgė Eurolygos krepšininkus, dažniausiai likusius komandos draugų šešėlyje. Kurie lietuviai žaidėjai daugiausiai kartų buvo registruoti rungtynėms, bet ant parketo taip ir neišbėgo?

Pasak buvusio Eurolygos analitiko Dariaus Garuolio, vienvaldžiu šios kategorijos lyderiu yra Kauno „Žalgirio“ snaiperis Karolis Lukošiūnas.

Trečiąjį sezoną Lietuvos čempionų gretose esantis 24-erių vilnietis net 41 susitikimą taip ir nepakilo nuo atsarginių žaidėjų suolo.

2019-aisiais metais iš „Šiaulių“ ekipos į „Žalgirį“ persikėlęs K.Lukošiūnas spėjo sužaisti 29 mačus, kuriuose rinko po 1,5 taško.

Antroje šio sąrašo vietoje – kitas smagią rankelę turėjęs krepšininkas Simonas Serapinas, kuris 2003–2006 metų sezonuose rungtyniavo „Žalgiryje“, o 2006–2008 metus praleido irgi Eurolygoje rungtyniavusiame Graikijos klube Salonikų „Aris“.

Per šiuos penkis sezonus S.Serapinas 25 kartus darė apšilimą su komandos draugais, bet ant parketo rungtynėse neišbėgo.

Per karjerą Eurolygoje S.Serapinas sužaidė 64 mačus ir fiksavo po 4,5 taško.

24-ąjį gimtadienį šiandien minintis puolėjas Tadas Sedekerskis ir jau penkerius metus krepšinyje nematytas Vilmantas Dilys dalijasi trečiąja šio sąrašo vieta.

Eurolygoje T.Sedekerskis debiutavo 18 metų amžiaus, dabar žaidžia jau ketvirtąjį sezoną, bet 24 kartus nidiškis komandos draugus Vitorijos „Baskonia“ ekipoje palaikė nuo atsarginių suolelio.

Pernai savo vietą po baskų saule išsikovojęs T.Sedekerskis šį sezoną žaidžia po 20 minučių ir renka po 7,9 efektyvumo balo.

34-erių V.Dilys priklausė ir „Žalgiriui“ (2004–2005 ir 2007–2008 m.), ir Vilniaus „Rytui“ (2012–2013 m.). Tačiau ant Eurolygos parketo išbėgęs vos penkis kartus jis įmetė iš viso 6 taškus.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Rungtynių akimirka
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Rungtynių akimirka

Penktoje vietoje – Barselonos sirgalių meilę šį sezoną jau užsitarnavęs Rokas Jokubaitis.

21-erių įžaidėjas iššovė praėjusiame sezone Kaune prie Martino Schillerio, o pirmuosius du sezonus prie Šarūno Jasikevičiaus jam 23 kartus teko taip ir nepakilti nuo atsarginių suolelio.

Vos per vienerias rungtynes nuo „Barcelona“ atakų organizatoriaus iš Lietuvos atsilieka Simas Buterlevičius.

Šis Vilniaus „Ryto“ gynėjas Eurolygos turnyrui buvo registruotas 2007–2008, 2010–2011 ir 2012–2013 metų sezonuose, bet žaidė aštuoneriose rungtynėse (vid. 1,3 taško), o 22 susitikimus stebėjo iš šono.

15min.lt/Irmanto Gelūno nuotr./Vilniaus „Lietuvos rytas“ savo aikštelėje žaidžia ketvirtojo Eurolygos turo rungtynes su Belgrado „Partizan“ krepšininkais.
15min.lt/Irmanto Gelūno nuotr./Vilniaus „Lietuvos rytas“ savo aikštelėje žaidžia ketvirtojo Eurolygos turo rungtynes su Belgrado „Partizan“ krepšininkais.

33-ejų Martynas Gecevičius stipriausiame Senojo žemyno turnyre žaidė šešis sezonus – keturis Vilniaus „Ryte“ ir du Pirėjo „Olympiakos“ klube.

Jis su Graikijos grandu dukart tapo Eurolygos čempionu, bet vietoje galimų 53 mačų sužaidė 33.

Iš viso Eurolygos turnyre M.Gecevičius yra sužaidęs 86 rungtynes, kuriose fiksavo 7,3 taško vidurkį.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Paulius Valinskas ir Tomas Dimša
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Paulius Valinskas ir Tomas Dimša

20 mačų Eurolygoje registruotas buvo, bet nuo suolo nepakilo Paulius Valinskas, 2016–2018 metų sezonuose priklausęs „Žalgiriui“.

Pirmajame sezone jis ant Eurolygos parketo išbėgo 5 kartus, antrajame, kai Kauno klubas nužygiavo iki finalo ketverto – 25 kartus.

„Nebegalėjau būti nuolatiniame šešėlyje. Nesu toks žaidėjas, kuriam garbė tik būti „Žalgiryje“ ir būti tol, kol niekas neišmes iš komandos. Garbė būti, bet pasidarė nebepakeliama būti kažkieno šešėlyje. Priėmiau sprendimą, kad jei būsiu geras, tuomet grįšiu kitu keliu. Jeigu nebūsiu, vadinasi, ir nesu toks geras“, – dar praėjusią savaitę 15min laidoje PIKENROLAS sakė šį sezoną Belgijoje žaidžiantis P.Valinskas.

Eurolygos lietuvių suolų šildytojų sąrašą uždaro devintoje vietoje atsidūręs Tomas Dimša, kuris 2013–2015 metų sezonuose „Žalgirio“ rungtynes iš šono stebėjo 18 kartų.

Jis sužaidė 25 mačus, kuriuose rinko po 2,8 taško.

2020-ųjų vasarą T.Dimša grįžo į „Žalgirį“, sudaręs trejų metų sutartį pagal formulę „2+1“, bet abu tarpsezonius neįtikino trenerio Martino Schillerio ir buvo išnuomotas kitam klubui.

VIDEO: PIKENROLAS: Paulius Valinskas – siautulys Belgijoje, avarija Prancūzijoje ir noras grįžti į Eurolygą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius