Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 07 27

Donato Motiejūno pasirinkime nauja kryptis – milijoninis pasiūlymas iš Kinijos

Donatas Motiejūnas atsidūrė prie dar vienos sudėtingos karjeros kryžkelės. Krepšininkas jau pavargo užsidaręs vienas sportuoti salėje, nebenori daugiau sėdėti ir ant suolo, tačiau NBA prošvaistės dar nieko gero nežada. Jis turi pasirinkimą grįžti į Europą ir žaisti Eurolygoje, kur tikrai prisimintų žaidimo džiaugsmą. Atsirado ir dar viena kryptis – Azija.
„Atsarginių“ laidoje svečiavosi Donatas Motiejūnas
„Atsarginių“ laidoje svečiavosi Donatas Motiejūnas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

D.Motiejūnas sulaukė darbo pasiūlymo žaisti Kinijoje. Azijoje jis, ko gero, turėtų progą užsidirbti daugiausia pinigų iš visų pasiūlymų, kuriuos turi šią vasarą. Neatskleidžiama, kuri komanda, tačiau Lietuvos krepšininkas iš ten gavo 1,5 milijono dolerių siekiantį kvietimą.

250 000 dolerių per mėnesį yra gera suma (Kinijoje sezonas trunka šešis mėnesius).

Šiuo metu iš lietuvių daugiau uždirba tik Jonas Valančiūnas, todėl D-Mo taptų vienu geriausiai apmokamų Lietuvos krepšininkų. Panašiai tiek per sezoną uždirba Mindaugas Kuzminskas „New York Knicks“ klube.

Kinija legionieriams moka didelius pinigus. Viliojančiu darbo pasiūlymu susigundė ir buvęs Lietuvos krepšinio rinktinės treneris Jonas Kazlauskas. Teigiama, kad Guangdongo „Southern Tigers“ strategas per sezoną uždirbs apie milijoną dolerių.

Ioannis Bourousis taip pat kitą sezoną žais Kinijoje ir kovos po „Zhejiang Lions“ vėliava. Skelbiama, kad graikas per sezoną uždirbs 2,5 mln. dolerių. Kinijoje kitą sezoną žais ir rezultatyviausias praėjusio sezono Eurolygos krepšininkas Keithas Langfordas. Šioje lygoje rungtyniaus ir Sony Weemsas.

Žinia, kad D-Mo gavo pasiūlymą iš Kinijos, dar nebuvo skelbta. Tačiau šiai naujienai išplitus pasiūlymų gali ir padaugėti.

Donatas – buvęs „Houston Rockets“ žaidėjas, o ši komanda ypatinga visoje Kinijoje, todėl buvę šios komandos krepšininkai gauna papildomų simpatijų iš aistruolių. Ažiotažas gali ir padidėti.

Bet kad ir kiek kinai siūlytų pinigų D.Motiejūnui, labai sunku jį įsivaizduoti šioje lygoje. Ir galima spėti, kad toks jo pasirinkimas nuviltų nemažą dalį jo gerbėjų.

Kur kas realesnis scenarijus, kad D.Motiejūnas liks NBA ir sutiks su minimaliu 1,6 mln. dolerių darbo užmokesčiu. Tačiau jis tai padarys tik tokiu atveju, jeigu turės visiškas žaidimo garantijas.

Neseniai publikuotame interviu D.Motiejūnas pripažino, kad sulaukė ne vieno pasiūlymo iš NBA komandų, tačiau visi tie siūlymai buvo nuviliantys.

„Situacija yra tokia, kad ne vienas klubas siūlė sutartį, bet siūlė minimalų atlyginimą. O man savo kailiu jau teko patirti, kaip yra elgiamasi su žaidėjais, kurie pasirašo minimalias sutartis. Aš noriu žaisti. O dažniausiai į žaidėjus, pasirašiusius minimalias sutartis, visai kitaip žiūrima. Jeigu nori, kad tave gerbtų, reikia arba papulti į labai gerą komandą, arba turėti geras sąlygas“, – pasakojo Donatas.

24sek nežino, kokios NBA komandos siūlė sutartis lietuviui, todėl labai sunku ir spėti, kokios galimybės pasilikti už Atlanto. Tačiau palikti NBA svajojant joje žaisti yra rizikingas sprendimas.

Dabar aišku tik tai, kad laikas senka ir jau netrukus D.Motiejūno ir jo agento žvilgsniai gali pakrypti į Europą, nes čia stipriausios komandos taip pat baigia komplektaciją.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Donatas Motiejūnas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Donatas Motiejūnas

Ko Senajame žemyne galėtų tikėtis Donatas?

„Barcelona“, Stambulo „Fenerbahče“, Malagos „Unicaja“, Tel Avivo „Maccabi“ ir Kauno „Žalgiris“.

Šias komandas galėtų sudominti D.Motiejūnas. Atėnų „Panathinaikos“ susidomėjusių sąraše nėra.

Eurolygos čempionai ieško aukštaūgio ir D.Motiejūnas galėtų pretenduoti patekti į šią komandą. Tačiau tai būtų rizikingas sprendimas, nes Željko Obradovičius nepaiso autoritetų.

Nesėkmingai susiklosčius aplinkybėms lietuvis galėtų ir negauti trokštamo žaidimo laiko. O konkurencija čempionų gretose tikrai labai rimta. Prisėdimas ant suolo Eurolygoje, galima spėti, palaidotų bet kokias viltis sugrįžti į NBA. Panašiai nutiko Pero Antičiui.

„Barcelona“ galėtų būti vienas geriausių sprendimų sugrįžtant žaisti į Europą. Tačiau čia irgi tektų susidurti su konkurencija. Sunku spėti, ar D.Motiejūnas pasidalytų žaidimo laiką su Ante Tomičiumi ir kitais Ispanijos klubo aukštaūgiais.

Malagos „Unicaja“ ar Tel Avivo „Maccabi“ krepšininkui galėtų pasiūlyti ir žaidimo laiką, ir apie 800 tūkstančių per sezoną.

Nereikia atmesti ir Kauno „Žalgirio“ varianto, kuris su kiekviena diena daugiau ar mažiau tampa vis realesnis. Kauno komandos vadovai domisi viskuo ir neabejotinai seka informaciją apie Donatą. Galbūt jau turi ir konkretesnį planą, kaip būtų galima prisikviesti D-Mo į Lietuvos čempionų gretas. Tai tikrai būtų bomba, kuri į areną priviliotų dar daugiau aistruolių.

Variantų yra nemažai ir ką pasirinks D.Motiejūnas – viena didžiausių lietuviškos krepšinio rinkos įdomybių šią vasarą. O laikas jau pradeda spausti priimant sprendimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius