-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 10 23

Du ekipos naujokus išskyręs Šaras sustoti neketina: „Siekiame tobulumo“

Šarūnas Jasikevičius liko labai patenkintas savo auklėtinių žaidimu Eurolygos penktojo turo rungtynėse, kuriose „Barcelona“ (5-0) 84:58 tiesiog pervažiavo svečius iš Rusijos – Sankt Peterburgo „Zenit“ (3-2). Po susitikimo Šaras gyrė savo auklėtinius ir išskyrė dviejų komandos naujokų žaidimą, tačiau pabrėžė, kad atsipalaiduoti katalonams nebus kada.
Šarūnas Jasikevičius
Šarūnas Jasikevičius / Getty Images/Euroleague.net nuotr.

„Lyginant su ankstesnėmis rungtynėmis buvome solidesni visuose žaidimo aspektuose. Prie to labai prisidėjo žaidėjai, pakilę nuo atsarginių suolo. Visgi mes siekiame tobulumo ir laiko atsipalaidavimui bei pergalės šventimui elementariai nėra. Jau sekmadienį mūsų laukia labai sunkios rungtynės prieš Malagos Unicaja“, – ispanų portalo „Mundo Deportivo“ žurnalistui kalbėjo Šaras.

Artimiausiu metu katalonų laukia ne tik „Unicaja“ barjeras, bet ir dviguba Eurolygos savaitė. Triuškinamai laimėtose rungtynėse Š.Jasikevičius galėjo drąsiai rotuoti ekipos krepšininkus ir pailsinti komandos lyderius.

45-erių kaunietis spaudos konferencijoje išskyrė du ekipos naujokus – po traumos sugrįžusį Sertacą Sanli ir argentinietį Nicolasą Laprovittolą.

„Twitter“ nuotr./Sertacas Sanli ir Jordanas Mickey
„Twitter“ nuotr./Sertacas Sanli ir Jordanas Mickey

„Su juo turime išlikti kantrūs, – apie 11 taškų pelniusį turką kalbėjo Šaras. – Sezono pradžioje Sertacui nesisekė su traumomis, tačiau į komandą jis integravosi labai greitai. Šiandien jis žengė dar vieną žingsnį į priekį ir turėtų būti labai patenkintas šiomis rungtynėmis.“

„Manęs visai nestebina jo gynybiniai sugebėjimai, – pagyrų N.Laprovittolai negailėjo Šaras. – Jis turi tą nuožmų argentinietišką charakterį. Kiekvieną dieną jis su asistentais peržiūri daug video medžiagos ir tobulėja. Nicolasas įrodė, kad turi sugebėjimą išeiti trečiajame kėlinyje ir perlaužti rungtynių eigą.“

Prieš rungtynes „Palau Blaugrana“ arenoje buvo pagerbti ir 2010 metais Eurolygoje triumfavę „Barcelonos“ krepšininkai, tarp kurių buvo ir tikros šio klubo legendos Juanas Carlosas Navarro, Franas Vazquesas, Victoras Sada, Rogeris Grimau, Jordi Triasas, Pete'as Mickealis ir kiti.

Beje, „Barcą“ link čempionų titulo prieš daugiau nei dešimtmetį atvedė Xavi Pascualis, kuris penktadienio vakarą stovėjo už „Zenit“ vairo.

„Ta komanda, be to, kad buvo labai talentinga, turėjo charakterį. Maža to, kiekvienus varžovus dėl Xavi Pascualio jie pranokdavo iš taktinės pusės. Tuo metu ši komanda buvo geriausia Europoje 2-3 metus“, – prisiminais dalijosi Jasikevičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius