Metinė prenumerata vos už 7,99 Eur. 15-tos dienos proga!
Prenumeruoti
2020 12 14

Dvigubos savaitės iššūkius M.Schilleris pasitinka linksmesnis: „Pergalės sugrąžina šypsenas“

Nemalonią pralaimėjimų seriją nutraukęs Kauno „Žalgiris“ pasitinka dvigubą Eurolygos savaitę. Pirmasis išbandymas Lietuvos čempionų laukia jau antradienį, kai „Žalgirio“ arenoje lankysis lietuviškasis Vitorijos „Baskonia“ klubas.
Martin Schiller
Martin Schiller / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

Roką Giedraitį ir Tadą Sedekerskį savo gretose turintis baskų klubas yra „Žalgirio“ kaimynas turnyrinėje lentelėje. Kaip ir kauniečiai, Vitorijos krepšininkai turi 6 pergales, bet yra sužaidę vieneriomis rungtynėmis mažiau ir dėl to užima aukštesnę, 10-ąją vietą, kai „Žalgiris“ yra 11-as.

Kalbėdamas apie būsimąjį varžovą „Žalgirio“ strategas Martinas Schilleris išskyrė baskų ūgį ir kovą dėl kamuolių puolime.

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Rokas Giedraitis
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Rokas Giedraitis

„Baskonia“ yra gera gynybinė komanda, turinti aukštus krepšininkus. Jie labai gerai ardo varžovų puolimą, perima daug kamuolių, tad labai svarbu bus saugoti kamuolį.

Kalbant apie puolimą, jie, panašiai kaip ir „Panathinaikos“, labai gerai kovoja dėl kamuolių po varžovų krepšiu. Statistiškai tai net geresnė komanda už „Panathinaikos“. Vidurio puolėjo pozicijoje jie turi aukštus, sunkiojo krašto puolėjo – atletiškus žaidėjus, o dėl kamuolių puolime kovoja ir kiti žaidėjai. Turėsime to neleisti, kad laimėtume rungtynes“, – prieš rytojaus rungtynes kalbėjo austras.

„Žalgiris“ rungtynes prieš „Baskonia“ pasitiks nusimetęs sunkią naštą nuo pečių – po šešių pralaimėjimų iš eilės kauniečiai svečiuose 81:69 nugalėjo Atėnų „Panathinaikos“ ir iškovojo pirmąją pergalę per pusantro mėnesio. Tiesa, anot M.Schillerio, tai psichologinės žalgiriečių būsenos pernelyg nepakeitė.

Getty via Euroleague nuotr./Eurolyga: „Panathinaikos“ – „Žalgiris“
Getty via Euroleague nuotr./Eurolyga: „Panathinaikos“ – „Žalgiris“

„Nebuvo taip, kad tose rungtynėse darytume kažką kitaip, negu anksčiau. Vyrai kovojo, buvo susikoncentravę, kai „Panathinaikos“ mus pasivijo trečiajame kėlinyje. Mes atsilaikėme prieš jų spurtą ir vėl įgijome pranašumą. Psichologinė komandos būsena yra tokia pati, kokia buvo prieš tai.

Žinoma, pergalės sugrąžina šypsenas ir tai yra gerai. Ši komanda kovoja ir buvo tik laiko klausimas, kada vėl laimėsime“, – sakė kauniečių strategas.

Šią savaitę į Kauną atvyks ne tik „Baskonia“, bet ir Stambulo „Fenerbahče“ su Edgaru Ulanovu. Vis dėlto traumų praretinto „Žalgirio“ strategas neketina tausoti kažkurių žaidėjų antradienio rungtynėse. Užuot tausojęs žaidėjus, M.Schilleris bando mažinti krūvį treniruotėse.

„Rotacija antradienį bus labai svarbi. Tačiau bus svarbu ir stebėti žaidėjus treniruotėse prieš rungtynes. Rotacijos klausimą atsakyti lengva, nes neturime dviejų perimetro žaidėjų – Garino ir Vasturios. Tai atima iš mūsų papildomas galimybes, tad rotacija bus tokia, kokią turime. Gal net svarbiau kontroliuoti krūvį treniruotėse, nes dėl traumų neturime galimybės išplėsti rotacijos“, – sakė „Žalgirio“ vairininkas.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Martin Schiller
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Martin Schiller

Pastaruoju metu „Žalgirio“ treniruotėse jau dalyvavo ir du jauni žaidėjai Mantas Rubštavičius bei Paulius Murauskas, prisijungę iš „Žalgirio“ dublerių. M.Schilleris, kalbėdamas apie jaunuosius talentus, pažymėjo, kad būtų norėjęs komandoje jų jau anksčiau, bei pabrėžė, jog jiems gali tekti šansai žaisti Lietuvos krepšinio lygos rungtynėse.

„Jau turėjome Paulių ir Mantą treniruotėse. Dabar mums to reikia labiau nei prieš tai, bet tai jau planavome ir anksčiau. Gaila, tačiau negalėjome jų įtraukti prieš sezoną – iš pradžių nebuvo laiko, o vėliau jaunimo komandoje užfiksuoti ir COVID-19 atvejai. Prireikė laiko, kol galėjome juos pasikviesti. Nebūčiau šokiruotas, jei kažkada jie dalyvaus ne tik treniruotėse, bet ir rungtynėse. Mums patinka jų talentas, o šis klubas pasižymi tuo, jog meta jaunus žaidėjus į ugnį. Tačiau LKL kontekste man dabar svarbesni yra Marekas Blaževičius ir Karolis Lukošiūnas“, – sakė M.Schilleris.

Šis klubas pasižymi tuo, jog meta jaunus žaidėjus į ugnį.

„Baskonia“ į Kauną atsiveža sudėtį, kurioje netrūksta skirtingų pasirinkimų vidurio puolėjo pozicijoje. Vyr. treneris Duško Ivanovičius į ją gali statyti Youssouphą Fallą, Tonye Jekiri, Ilimane Diopą, o pastaruoju metu centru ėmė naudoti net ir 202 cm ūgio Achille Polonarą.

„Jie turi keturis skirtingus centrus, kurie įneša skirtingus dalykus, – aiškino kauniečių treneris. – Fallas yra labai aukštas, o jo ūgis jau iš savęs mums bus iššūkis. Gynyboje jis užkemša baudos aikštelę, o puolime turėsime pasistengti neprileisti jo prie krepšio. Tai nebus lengva. Kiti žaidėjai yra kitokie. Jei centru žaidžia Polonara, tai leidžia jiems būti mobiliems. Tai dvi labai skirtingos taktikos, kurios suteikia skirtingus iššūkius. Tačiau tai ir yra šio turnyro grožis.“

„Žalgiris“ ir „Baskonia“ ietis surems antradienį 20 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius