Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 11 29

E.Atamanas: „Su tokiu žaidimu galėtume pretenduoti ir į NBA titulą“

Shane'as Larkinas pelnė net 49 taškus ir atvedė Stambulo „Anadolu Efes“ į pergalę 104:75 prieš Miuncheno „Bayern“, o Turkijos komandos strategas Erginas Atamanas po rungtynių svaidėsi skambiais pareiškimais.
Shane'as Larkinas ir Erginas Atamanas
Shane'as Larkinas ir Erginas Atamanas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

53-ejų specialistas po susitikimo tikino, jog daugiau tikėtis iš savo komandos nė negalėtų.

„Tobulas pasirodymas. Žaisti geriau yra neįmanoma, sužaidėme tiesiog tobulai. Jeigu žaistume taip, kaip šiandien, galėtume pretenduoti ir į NBA čempionų titulą“, – pareiškė E.Atamanas.

Sh.Larkinas šiose rungtynėse pagerino Eurolygos rezultatyvumo rekordą, o taip pat pakartojo pataikytų tritaškių (10) rezultatą bei surengė penktą geriausią pasirodymą turnyro istorijoje pagal naudingumo balus (53).

Euroleague.net nuotr./Shane'as Larkinas
Euroleague.net nuotr./Shane'as Larkinas

Tiesa, nemažos dalies šios statistikos gynėjas galėjo ir nesurinkti, jei ne E.Atamano sutikimas išleisti Sh.Larkiną į aikštelę likus žaisti kiek daugiau nei 3 minutėms po to, kai įspūdingai rungtyniavęs ir 38 taškus jau turėjęs amerikietis, atrodė, buvo pasodintas ant suolo iki rungtynių pabaigos.

Strategas iš Turkijos po mačo paaiškino, apie ką kalbėjosi su auklėtiniu tuomet, kai trumpam pasodino jį ant suolo rungtynių pabaigoje.

„Jis turbūt galvoja, kad aš nežinau Eurolygos rekordų. Rungtynės buvo baigtos, tad norėjau jį pasodinti ant suolo, kad jis pailsėtų ir išvengtų traumų. Bet mačiau ir tai, kad būdamas aikštėje jis ėmė forsuoti metimus ir nepataikyti dėl nuovargio. Dėl to pasodinau jį 30 sekundžių ar minutės poilsiui, o tada sugrąžinau į aikštę.

Pasakiau jam, kad visko neforsuotų, sulauktų savo laiko, o tokiu atveju jis tikrai gaus galimybę pelnyti taškus. Patikinau jį, kad jam užteks ir tų trijų su puse minutės.

Tai buvo nuostabu. Krepšinis yra ir šou, o juo šiandien mėgavosi visi“, – kalbėjo E.Atamanas.

9-ą kartą per 11 rungtynių laimėjusi „Anadolu Efes“ tapo vienvalde Eurolygos lydere.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius